BenQ BL2710PT
Moderátor: maXXmilian
- vecino
- Začátečník

BenQ BL2710PT
Vlastníte někdo BenQ BL2710PT? Nevím jestli se na mě přilepila nějaká stoletá smůla nebo co.
1. Koupil jsem ho v Alze ... nešel zapnout = výměna za nový.
2. Druhý měl flek v obraze a asi 3 vadné pixely. = reklamace
3. Dnes mi z autorizovanýho servisu přišel nový panel a má 3 vadný pixely. Jeden přímo ve středu obrazovky (modrý trvale svítící).
Ten monitor jinak vypadá velice dobře, podání barev, apod. pro moje účely super. Máte někdo podobnou zkušenost? Je BenQ mizerný výrobce co používá "méně" kvalitní IPS panely nebo jeho výrobní linka má mizernou výstupní kvalitu? Prošlo mi pod rukama pár monitorů - spíš levnějších a nikdy nebyl problém.
1. Koupil jsem ho v Alze ... nešel zapnout = výměna za nový.
2. Druhý měl flek v obraze a asi 3 vadné pixely. = reklamace
3. Dnes mi z autorizovanýho servisu přišel nový panel a má 3 vadný pixely. Jeden přímo ve středu obrazovky (modrý trvale svítící).
Ten monitor jinak vypadá velice dobře, podání barev, apod. pro moje účely super. Máte někdo podobnou zkušenost? Je BenQ mizerný výrobce co používá "méně" kvalitní IPS panely nebo jeho výrobní linka má mizernou výstupní kvalitu? Prošlo mi pod rukama pár monitorů - spíš levnějších a nikdy nebyl problém.
9800X3D - MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX - G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO - NZXT KRAKEN ELITE 280 - MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC - WD Blue SN580 2TB + 860 EVO 1TB - Fractal Design Meshify S2 - MAG A1000GLS PCIE5 - MSI Optix MPG321QRF-QD 32".
- Cocroach
- Černá karta

-
Re: BenQ BL2710PT
ahoj, já ho mám už asi čtyři měsíce a úplně v pohodě, vypadá to, že máš smůlu
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mozna mas proste jen smulu na kusy, ktere jsou deklarovane normou ISO 13406-2.
Osobne zustavam verny Dell, protoze za svoji cenu nejsou vubec spatne a predevsim maji spickovou zaruku on-site s Premium Panel Guarantee. I kdyz si nemohu svuj Dell U3014 vynachvalit, tak mezi jeho silne stranky rozhodne nepatri. Predtim jsem mel Dell 3008WFP, ktery mi prisel se dvema vadnymi pixely a nasledovala okamzita vymena. Bohuzel jsem pozdeji zjistil dost neprijemny piskot, ktery vychazel z utrob a s postupnym starim nabirala na intenzite. S hodnotou 35% (Brightness) a vice se u toho panelu nedalo vydrzet, jak hucel a piskal. U nas v praci se stale 3008WFP bez zvukoveho doprovodu. Podle meho si nevyberes, nebot mohou mit vadne pixely, mohou piskat i hucet a nebo jsou vybavene aktivnim chlazenim, u ktereho se neda vydrzet. Segra si do atelieru poridila Eizo SX a huci jako uragan.
Osobne zustavam verny Dell, protoze za svoji cenu nejsou vubec spatne a predevsim maji spickovou zaruku on-site s Premium Panel Guarantee. I kdyz si nemohu svuj Dell U3014 vynachvalit, tak mezi jeho silne stranky rozhodne nepatri. Predtim jsem mel Dell 3008WFP, ktery mi prisel se dvema vadnymi pixely a nasledovala okamzita vymena. Bohuzel jsem pozdeji zjistil dost neprijemny piskot, ktery vychazel z utrob a s postupnym starim nabirala na intenzite. S hodnotou 35% (Brightness) a vice se u toho panelu nedalo vydrzet, jak hucel a piskal. U nas v praci se stale 3008WFP bez zvukoveho doprovodu. Podle meho si nevyberes, nebot mohou mit vadne pixely, mohou piskat i hucet a nebo jsou vybavene aktivnim chlazenim, u ktereho se neda vydrzet. Segra si do atelieru poridila Eizo SX a huci jako uragan.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- vecino
- Začátečník

Díky za reakce, dnes ho odesílám z5 na reklamaci. Uvidím jestli se konečně zadaří.
9800X3D - MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX - G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO - NZXT KRAKEN ELITE 280 - MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC - WD Blue SN580 2TB + 860 EVO 1TB - Fractal Design Meshify S2 - MAG A1000GLS PCIE5 - MSI Optix MPG321QRF-QD 32".
- vecino
- Začátečník

Tak monitor je zpět doma. Vyměnili ho celej. Nyní nemám vadný pixely, ale zase podsvícení není úplně rovnoměrný. Mrkněte: http://goo.gl/8q1Yiz nejvíce vpravo nahoře. Myslíte, že to je v toleranci? Obyč BenQ GW2255 co mám taky doma má oproti tomuhle rovnoměrné podsvícení dokonalé.
Díky
Díky
- romangr
- Nováček

-
Já ho kupoval před Vánoci. Výrobní série June 2014.
1/ Po zapnutí svislý pruh = reklamace = nový kus monitoru.
2/ Špatné podsvícení + nerovnoměrné podání barev = reklamace = výměna panelu
3/ Nerovnoměrné podání barev, stejné jako u 2/ + vadný pixel = reklamace = nový kus monitoru (série April 2014)
Opět mám ale pocit, že má nerovnoměrné podání barev (čistě bílá plocha je v levé části do teplejšího červeného tónu a pravá strana je do studenějšího modřejšího tónu). Nepozorujete někdo stejný problém?
Nejraději bych ho opět reklamoval a žádal peníze zpět a asi bych šel do jiné značky, i když i Benq se mi líbí ostrost obrazu a funkce flicker free.
K tvému dotazu o podsvícení, neřešil bych, je to v pohodě. V běžném provozu to ani nepostřehneš.
1/ Po zapnutí svislý pruh = reklamace = nový kus monitoru.
2/ Špatné podsvícení + nerovnoměrné podání barev = reklamace = výměna panelu
3/ Nerovnoměrné podání barev, stejné jako u 2/ + vadný pixel = reklamace = nový kus monitoru (série April 2014)
Opět mám ale pocit, že má nerovnoměrné podání barev (čistě bílá plocha je v levé části do teplejšího červeného tónu a pravá strana je do studenějšího modřejšího tónu). Nepozorujete někdo stejný problém?
Nejraději bych ho opět reklamoval a žádal peníze zpět a asi bych šel do jiné značky, i když i Benq se mi líbí ostrost obrazu a funkce flicker free.
K tvému dotazu o podsvícení, neřešil bych, je to v pohodě. V běžném provozu to ani nepostřehneš.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mel na recenzi 32" bratricka a ten byl v pohode
http://www.czc.cz/benq-bl3200pt-led-mon ... 24/produkt
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
http://www.czc.cz/benq-bl3200pt-led-mon ... 24/produkt
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
- vecino
- Začátečník

@romangr:
Mě barvy, ostrost apod. vyhovuje. Možná nejsou úplně dokonalý, ale moje oko to nepozná. Benq má opravdu hodně zmetků a člověk fakt musí mít buď kliku nebo pak trpělivost ohledně reklamace. Naštěstí má Benq servis, kde jsou rozumný lidi a reklamace tam nejsou problém. Většinou obratem mění za novej kus.
Mě barvy, ostrost apod. vyhovuje. Možná nejsou úplně dokonalý, ale moje oko to nepozná. Benq má opravdu hodně zmetků a člověk fakt musí mít buď kliku nebo pak trpělivost ohledně reklamace. Naštěstí má Benq servis, kde jsou rozumný lidi a reklamace tam nejsou problém. Většinou obratem mění za novej kus.
- romangr
- Nováček

-
vecino005 píše:@romangr:
No, mé zkušenosti jsou spíše rozporuplné. Reklamace v případě výměny za nový kus trvá přes týden. Když jsem před pár lety reklamoval monitor HP, měl jsem ho druhý den doma a to nebyl žádný servis NDB.
Pak mi také přišel jednou ze servisu reklamovaný kus a polystyren z krabice byl dolámaný, ač je to sice banalita, tak bych čekal trochu šetrnější přístup.
- vecino
- Začátečník

Mě ten týden přijde ok. Lepší než čekat 30. dní. Na ty vadný pixely mi mohli klidně napsat, že to je v normě a že jich není tolik. Zkušenosti jiná nemám ... monitory jsem měl vždy v cajku.
- romangr
- Nováček

-
Kdyby někdo objevil stejnou chybu, tak dejte vědět. O co jde? Barevná nestálost. Když si zobrazím na monitoru čistě bílou barvu (nebo světlou šedou), tak vidím v levé části tóny do teplejší barvy a v pravé části do studenějšího tónu. Ve výsledku to vypadá zhruba tak, že levá strana má bílou plochu načervenalou a pravá strana namodralou. Pro demonstraci, jak to vypadá u mě https://www.dropbox.com/s/efurtzb0uie9k ... t.png?dl=0 pokud byste v obrázku nic neviděli, pak máte třeba vysoký jas apod. takže tady jsou zvýrazněné oblasti https://www.dropbox.com/s/hoo8dm6e931ds ... a.png?dl=0
Dá se říci, že to tak je na každém panelu, který jsem dostal vyreklamovaný. Všechny byly ze série June 2014. Teď mám monitor z reklamace ze série April 2014, vypadá to, že to není tak patrné, ale mám dojem, že to tam pořád vidím.
Rád bych slyšel poznatky od někoho, kdo tento monitor má, jestli to také pozoruje.
Dá se říci, že to tak je na každém panelu, který jsem dostal vyreklamovaný. Všechny byly ze série June 2014. Teď mám monitor z reklamace ze série April 2014, vypadá to, že to není tak patrné, ale mám dojem, že to tam pořád vidím.
Rád bych slyšel poznatky od někoho, kdo tento monitor má, jestli to také pozoruje.
- vecino
- Začátečník

Večer až budu doma tak to zkusím podle tvých podkladů ověřit jak to je u mě. Myslím, že teď mám taky sérii z April 2014 a ty předtím byly June 2014 a April 2014. Mě to přijde tak, že všechny ty panely mají nějaký neduhy co popisuješ a některý to má výraznější a některý méně. Výrobce i servis tvrdí, že to je vlastnost použité technologie. Když se cukáš, tak ti servis pošle nový, ale je to zase věc štěstí jaký "zmetek" ti přijde. Osobně se mi to taky nelíbí kór v této cenové kategorii. Výstupní kvalita Benq je fakt tristní.
- romangr
- Nováček

-
Mně by to ani tak nevadilo, kdybych to neměl na grafiku. Ale když jde o grafiku, tak to je trochu průser. Za tu cenu bych čekal, že to bude mít ten panel dobrý. V různých recenzích to vychválili, tak jsem si říkal, že by to nemuselo být špatné. Ale mám z toho už takový dojem, že i nějaký obyčejný monitor za 4000,- má lepší panel. Kdyby neměl ten Flicker Free, tak do něj vůbec nejdu.
Pokud bych ho teď opět reklamoval, byla by to 3. stejná reklamace (4. jiná reklamace) a pokud se nepletu, tak bych měl mít už nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz v plné výši. Otázka je, jestli by na to v servisu přistoupili a nezačali dělat drahoty, že tam nic nevidí atd.
Pokud bych ho teď opět reklamoval, byla by to 3. stejná reklamace (4. jiná reklamace) a pokud se nepletu, tak bych měl mít už nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení peněz v plné výši. Otázka je, jestli by na to v servisu přistoupili a nezačali dělat drahoty, že tam nic nevidí atd.
- vecino
- Začátečník

Jestli ti to uznali 2x tak proč ne po třetí. Ber to tak, že to jde za Benq a ne za servisem. Ten jen potvrdí zjištěnou vadu a je to. Pokud reklamuješ potřetí stejnou vadu, tak ti servis pošle z5 takový doklad, který dáš prodejci a ten ti vrátí prachy.
- vecino
- Začátečník

@romangr:
Neumím to posoudit. Když si dám celej obraz bílej tak tam jsou občas přechody, ale stačí je jen trochu podívat z jinýho úhlu a je to zase všechno jinak. Mě to u fotek nějak nevadí ty vypadaj dobře, ve hrách mě to taky neomezuje. Já bych si na menší monitor a rozlišení už nezvykl.
Neumím to posoudit. Když si dám celej obraz bílej tak tam jsou občas přechody, ale stačí je jen trochu podívat z jinýho úhlu a je to zase všechno jinak. Mě to u fotek nějak nevadí ty vypadaj dobře, ve hrách mě to taky neomezuje. Já bych si na menší monitor a rozlišení už nezvykl.
- kesi
- Začátečník

Asi nemá cenu řešit jeden vadný pixel, ne? Na tmavém pozadí je pěkně vidět, svítí červeně. Ludra...
Edit: kašlat na to, zkusím další kus, mimochodem už třetí.
Edit: kašlat na to, zkusím další kus, mimochodem už třetí.
- vecino
- Začátečník

U mě se jim to na potřetí povedlo ...
- PKBO
- Moderátor

Tak mě se povedlo napoprvé, leč koupil jsem si použitý, který jsem si prostě prohlídnul 
Ovšem na hry to neni ani náhodou, ten vysokej inputlag tam dost cejtim..
S čím jsem měl trochu potíže jsou ty dotykové čudlíky, já třeba nejsem schopnej ten monitor vypnout, jednou mě ho vypla mladá a zase nefungoval dotyk ani power on, tak jsem to musel dát ze sítě a pak chodil, už jsem se křižoval že je po něm.
Ovšem na hry to neni ani náhodou, ten vysokej inputlag tam dost cejtim..
S čím jsem měl trochu potíže jsou ty dotykové čudlíky, já třeba nejsem schopnej ten monitor vypnout, jednou mě ho vypla mladá a zase nefungoval dotyk ani power on, tak jsem to musel dát ze sítě a pak chodil, už jsem se křižoval že je po něm.
- kesi
- Začátečník

Ano, ten inputlag tam trochu byl znát. Hrál jsem v režimu sRGB, AMA na vysoké a jako dalo se přes to přenést. Já se po těch peripetiích s dvěma vrácenými kusy rozhodl pro Dell U2715H a jak bude i s tímhle něco v nepořádku, tak už si to hodím na HDMI kabelu, co se mi tu valí... 
- vecino
- Začátečník

Já ten inputlag nějak nevnímám, ale je pravda že nemám moc s čím srovnávat a pokud bych si čichnul k G-SYNC, tak bych asi mluvil jinak. Jinak ze začátku jsem měl s těma dotyk čudlíkama taky docela problém, ale nyní již ok - je to o zvyku jako všechno.