Zesílení signalu wi-fi ?
Moderátor: Don
- blod
- Začátečník

Zesílení signalu wi-fi ?
Zdravím.Mám internet od upc a modem Technicolor TC7200-U. Dcera se mi odstěhovala do vedlejšího domu.Koukáme si do oken je to asi 50m.Dá se nějak zesílit signál Wi-Fi aby ho mohla táké příjmat ? Děkuji za odpověd
- ENT3R
- Nováček

-
Re: Zesílení signalu wi-fi ?
buď koupit silnější anténu do toho modemu nebo nějakou opakovačku
- daneczech
- Nováček

-
50m už je pro běžné wifi routery celkem daleko, to už chce nějakou silnější parabolickou anténu, na druhou stranu ale to samé.
- blod
- Začátečník

a jaké doporučujete routry ? či antény
- Woyta
- Středně pokročilý

Na tuhle vzdalenost bych spise natahnul kabel.
Bude to levnejsi, rychlejsi.
A na sdileni dat v ramci domaci site i vhodnejsi.
Bude to levnejsi, rychlejsi.
A na sdileni dat v ramci domaci site i vhodnejsi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- blod
- Začátečník

tuto možnost nemám
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkus todle
http://www.ebay.com/itm/NEW-Alfa-Networ ... 0740485328
dokaze to udrzet rozumne pripojeni i tam kde vetsina beznych wifi sitovek sotva ukaze signal
http://www.ebay.com/itm/NEW-Alfa-Networ ... 0740485328
dokaze to udrzet rozumne pripojeni i tam kde vetsina beznych wifi sitovek sotva ukaze signal
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- opavlicek
- Začátečník

-
Zkus ji dat do okna tohle, u nas to pomohlo, chyta to i velmi slaby signal. V nasem pripade je to cca. 40 metru a stejne se dostaneme na nejakych 35 procent vykonu. Kdyz to nebude fungovat, lze vratit:blod píše:Zdravím.Mám internet od upc a modem Technicolor TC7200-U. Dcera se mi odstěhovala do vedlejšího domu.Koukáme si do oken je to asi 50m.Dá se nějak zesílit signál Wi-Fi aby ho mohla táké příjmat ? Děkuji za odpověd
https://www.alza.cz/netgear-wn2000rpt-d ... d=18854593
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý

2x toto a je vyreseno https://www.alza.cz/nanostation-m5-loco ... d=18853413
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- blod
- Začátečník

Stačilo by na těch 50metru NS2 Loco ? teda 2x
- Oi!@n
- Začátečník

Ano, dle specifikaci by to melo zvladnout v radu kilometry.blod píše:Stačilo by na těch 50metru NS2 Loco ? teda 2x
https://www.ubnt.com/airmax/nanostationm/
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je ale pro vykonove limity ktere plati v USA, ne v CR.Oi!@n píše:Ano, dle specifikaci by to melo zvladnout v radu kilometry.blod píše:Stačilo by na těch 50metru NS2 Loco ? teda 2x
https://www.ubnt.com/airmax/nanostationm/
Ale i tak to samozrejme staci, jen je trosku prasarna delat PTP spoj s panelovymi antenami.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- blod
- Začátečník

tak jsem koupil 2x Ubiquiti NanoStation2 loco 2.4GHz jednu dal k sobě na okno a dceři druhou a nasměřoval je na sebe a tím jsem skončil
tak jak je nakonfigurovat mezi sebou,mám nastavit u sebe režim AP a na druhé straně klient nebo WDS
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Fugo
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
U sebe AP u dcery klient, nanostation u dcery do wan portu na jejím routeru.
- blod
- Začátečník

kluci vše jsem zapojil,ale jen se chci optat jelikož byla jedna anténa loco vadná,tak jsem koupil nano5,ale na těch 50 metrů má dcera malou rychlost něco kolem 10Mbit/s...je to normální nebo mám něco špatně nastavené.Moje rychlost internetu je něco kolem 90Mbit/s
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jakou mas uroven signalu? Jsou anteny dobre nasmerovane?
Rate algoritmus bych nastavil na optimistic, a pokud je problem s prenosovou rychlosti, tak vetsi sirku pasma
Jinak tam teda mel prijit litebeam m5 nebo ac (aspon na jednu stranu), predpokladam ze vyzarovaci uhel 45stupnu je ti u nanostationy dost naprd, pokud to nepouzivas jako normalni AP, ale jako spoj bod-bod
Rate algoritmus bych nastavil na optimistic, a pokud je problem s prenosovou rychlosti, tak vetsi sirku pasma
Jinak tam teda mel prijit litebeam m5 nebo ac (aspon na jednu stranu), predpokladam ze vyzarovaci uhel 45stupnu je ti u nanostationy dost naprd, pokud to nepouzivas jako normalni AP, ale jako spoj bod-bod
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
- Jey
- Středně pokročilý

Pokud máš Loco M5 a Nanostation 5, tak bohužel Nanostation 5 nepodporuje Airmax => vypnout.
Vzdálenost 50m, ale máš tam nastaveno půl kilometru..
Nastavení antény, zkus obojí, jestli to není prohozené..
Mělo by to běhat v řádech desítech megabitů, kde horní limit rychlosti, bude podle Nanostation 5.
Vzdálenost 50m, ale máš tam nastaveno půl kilometru..
Nastavení antény, zkus obojí, jestli to není prohozené..
Mělo by to běhat v řádech desítech megabitů, kde horní limit rychlosti, bude podle Nanostation 5.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).