Zdravím
mám problém s barevnými fragmenty na displeji u noťasu ASUS X71SL
Pokud se s notebookem nic nedělá, fragmenty buďto úplně zmizí, nebo jsou stále na stejném místě.
Pokud ale otevřu npř nějaké nové okno, začnou problikávat.Jsou skoro stále na stejném místě a jakoby v pozadí (kurzor myši je překrývá - viz foto...)
Původně na něm byl nainstalován Windows Vista, tam šlapalo vše bez problémů, pak jsem přeinstaloval na 8.1 a od té doby mám tento problém
Zkoušel jsem tovární reset, znovu kompletně nainstalovat ovladače grafiky i displeje...nic.
Teď jsem zkusil přejít na Windows 10, ale opět ten samý problém.
Poradí někdo, co by se s tím dalo dělat?
fragmenty na displeji ASUS X71SL
Moderátor: Don
- VinTer
- Začátečník

fragmenty na displeji ASUS X71SL
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB ASUS B85 Pro - GAMER, GPU - AMD 7770, CPU - i5 4670K + SilentiumPC Fera 2, Enermax Pro 82+, RAM Corsair 8G 1600MHz, CASE SilentiumPC BRUTUS M23 Pure Black
- orgasmic
- Začátečník

-
Re: fragmenty na displeji ASUS X71SL
A co na externím displayi či TV?
Vypadá to na nekompatibilitu driverů.
Vypadá to na nekompatibilitu driverů.
Asus Rog Strix G18
- VinTer
- Začátečník

Připojil jsem ho na monitor od PC a dělá to to samé
Ovladače jsem ale zkoušel přeinstalovat i aktualizovat, tak nevím jak by se to dalo jinak řešit
Ovladače jsem ale zkoušel přeinstalovat i aktualizovat, tak nevím jak by se to dalo jinak řešit
MB ASUS B85 Pro - GAMER, GPU - AMD 7770, CPU - i5 4670K + SilentiumPC Fera 2, Enermax Pro 82+, RAM Corsair 8G 1600MHz, CASE SilentiumPC BRUTUS M23 Pure Black
- orgasmic
- Začátečník

-
Jestli není oficiální podpora ze strany výrobce notebooku, tak máš většinou smůlu.
Nevím, co máš za HW, ale jestli Optimus, tak nejdříve nainstaluj Intel drivery z jejich stránek a pak nVidia.
Jestli to nepomůže, tak zkus ještě W10.
Jinak budeš muset zůstat u W7.
Nevím, co máš za HW, ale jestli Optimus, tak nejdříve nainstaluj Intel drivery z jejich stránek a pak nVidia.
Jestli to nepomůže, tak zkus ještě W10.
Jinak budeš muset zůstat u W7.
Asus Rog Strix G18
- Wiruz
- Pokročilý

jeste by me zajimalo jestli to prestane opet delat na vistach... jeslti mas moznost je znova zkusit.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- VinTer
- Začátečník

Takže ofiko utility od Asusu ani Intelu už na tom noťasu nic nezmůžou
Zkoušel jsem nějaké automatické stahovače driverů, které sice stáhly pár věcí pro cpu a displej, ale nepomohlo to
Zítra tam zkusím hodit sedmičky, na těch to bylo ještě v pořádku....Visty už nemám
Napadla mě ještě jedna věc, ten notebook má takové 4 tlačítka, které dřív měnili krom výkonu i barevné podání, tak zda by to nemohlo mít něco společného s nimi
Teď už sice nefungují, ale i tak....
Zkoušel jsem nějaké automatické stahovače driverů, které sice stáhly pár věcí pro cpu a displej, ale nepomohlo to
Zítra tam zkusím hodit sedmičky, na těch to bylo ještě v pořádku....Visty už nemám
Napadla mě ještě jedna věc, ten notebook má takové 4 tlačítka, které dřív měnili krom výkonu i barevné podání, tak zda by to nemohlo mít něco společného s nimi
Teď už sice nefungují, ale i tak....
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z velké pravděpodonosti vadný GPU čip, či GPU-RAM nebo problém v nestabilitě napájení pro GPU, tzn. hw problém, ne v SW = doma neopravíš.