Zformátovaný HDD?!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
spinE
Začátečník
Začátečník

Zformátovaný HDD?!

Příspěvek od spinE »

Ahoj, vsiml jsem si dneska k ranu ze mi Win nevidi treti disk (E:) - starej Seagate Barracuda 7200rpm pouzivany od 03/2007, posledni roky na mene dulezite data. BIOS ho vidi, Win ho vidi, tak otevru spravu disku a tam se me to ptalo cosi jestli chci disk pouzivat tak musim vybrat MBR nebo GPT, dal jsem MBR a skocilo tam na me 298GB - neprirazeno.. bud mi prave Win samovolne zformatoval hadr nebo mi odchazi, kazdopadne budu rad kdyz mi date vedet co mam doprhajzlu delat, protoze to je to posledni po cem jsem ted touzil. Prevelice diky, pan buh vam to zaplat..nebo jak :D
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zformátovaný HDD?!

Příspěvek od Shaquille »

neprirazeno... Nestaci kliknout pravym tacitkem ve spravci disku a priradit mu pismeno.
samovolne ti disk urcite nezformatoval (minimalne jsi mu to povolil pri volbe MBR). Udelej smart disku.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

I kdyby se disk zformatoval, stale jsou data obnovitelna napr.: testdisk s vysokou % uspesnosti. K likvidaci dat se pouziva prepisu (wipe), az pote lze data povazovat za neobnovitelna.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
spinE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spinE »

Pustil jsem Acronis Disk Director a ten mi jej nasel, i s ostatnimi (nepamatuji si ze bych mel Linuxove distra na E:cku, ale budiz :D)

Obrázek

mam dat next? Pokud to pujde obnovit, nevite cim to mohlo byt?

Obrázek
spinE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spinE »

Tak asi petivterinovy proces a data jsou zpatky! Nevite, cim to mohlo bejt? :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“