Na GTX 1080 mě nakonec nejvíc zajímají provozní vlastnosti, výkon je jasný a pro FHD nezajímavý.
Stále stejný neduh referenčních karet jako snížení boostu při prvních sekundách zátěže, tím i limitující teplota je i zde. http://www.hardocp.com/article/2016/05/ ... zs_7FiLSUk
Tak hlavně že to stojí o 100$ víc. Taktování za tu cenu opravdu stojí za to .
//DOC, za to "nazívat" bys měl dostat nějakou kartu //
Ten referencni chladic je fakt dost slabota, prinejmensim s defaultni regulaci limituje boost hodne. Cili nereferencni karty s navysenym power limitem a poradnym chladicem by mohly stabilne drzet pres 2GHz, neomezene dlouho.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Jsem zvedavej na cenu nereferenci..
Za 600-620USD by to nemusela byt az tak spatna karta.I kdyz ja tomu neverim...Proc by meli vydavat ve vsem lepsi nereference levneji nez reference?
Jako bývaly edice 1GHz a SuperOC apod., tak snad je šance, že takovou edici někdo vydá s 1080... To by bylo fajn, nebo alespoň u té 1080 Ti by tomu tak mohlo být... Že nejsou zatím cz recenze, to vadí? Já myslel že stačí zahraniční, nebo jsou ty české v něčem lepší (nelžou, nepodplacené apod.?) Osobně mi to neva...
HEAD: Někde jsem četl, že chtějí mít své vlastní karty v prodeji, které by se prodávali lépe než zcela referenční karty, avšak nechtějí být pro normální výrobce (Asus, MSI, GB...) přímou konkurencí tak nasadili cenu výš. I když nevim co je na tom pravdy, mě to přijde jako bs.
Ten referencni chladic je fakt dost slabota, prinejmensim s defaultni regulaci limituje boost hodne. Cili nereferencni karty s navysenym power limitem a poradnym chladicem by mohly stabilne drzet pres 2GHz, neomezene dlouho.
Jop.. a G1 nebo Extreme edice od Gigabyte jsou pro tohle úplně nejlepší... Gigabytky mají hodně nad dimenzovaný power limit + hodně luxusní chladič měl jsem G1 jak 970 tak 980Ti a je to pro OC jak stvořené.. jsem fakt zvědavý na recenzi G1
Krteq píše:Za 700 dolarů to zas taková hitparáda opravdu není.
Nemusis kupovat za 700 dolaru ted a tuto kartu.... budou levnejsi a rikat ze karta stoji 700 dolaru a nema tim padem dobrej pomer cena / vykon je nesmysl pokud budou nereferencky levnejsi
HEAD píše:Jsem zvedavej na cenu nereferenci..
Za 600-620USD by to nemusela byt az tak spatna karta.I kdyz ja tomu neverim...Proc by meli vydavat ve vsem lepsi nereference levneji nez reference?
Lebo Founders Edition je casovo obmedzena zalezitost...
Btw na HW cannucks se trošku více pustili do OC, a s posunutym power limitem co karta nabízí by default přes evga precision + custom fan profilem drží stable 2126/1130Mhz a frekvence je stálá, ala žádná powertune/boost fluktuace. Myslim si že s custom PCB + zvýšenym powerlimitem a hlavně ovládáním vcore by to OC nakonec mohlo být pěkné.
Jistě že jsme si toho vědomi, jistě že to už několikátým rokem probíráme jak mezi redakcemi na rozličných akcích, tak s PR (někteří z nich mimochodem i to PR právě kvůli těmhle novým trendům zasekli). V Česku se ale imho hardcore videorecenzováním hardwaru na slušná čísla prostě dostat nedá. Na slušná čísla se dá dostat jedině "videoblogováním pro normální lidi".
Bohužel je pak pro zahraniční HQ logicky zajímavější strčit to tady mamlasovi anebo v lepším případě letsplayerovi, co tady dělá na video pravidelně těch 200K a o té kartě je schopný dát dohromady jen čtyři věty typu "podívejte se, co mi z Asusu, MSI, Gigabyte došlo, hraju na tom a je to super, doom mi jede na 130 fps, kupte si to taky" a je to pro ně o to lepší, že je vděčnej a nematlá se v nedostatcích.
Takže ať si ty desetitisícové prezenty youtubeři užijou a ať mají PR pocit, jak jim to úžasně pomáhá v prodejích s vidinou, že budou ovečky následovat svůj vzor.
Co se týče Nvidie a samplů GTX 1080, těch věcí, co mohly tentokrát hrát roli, je víc a nevíme přesně, co byl hlavní problém, uvidíme, jak to bude probíhat u dalších karet. A to, že Mirek Jahoda skončil na EHW, a v podstatě se tu na recenze ke konci NDA dá počítat už jen s PC Tuningem, tomu asi taky nepřidalo.
Bud videa nahravas priamo v PC, t.j. treba ti strihovu kartu, ktora ma vl. HW enkoder a ktora nema ziaden vplyv na CPU = asi nereal alebo nahravas pomocou kamery/fotaku co povazujem za bullshit, ale budis...
A ako napisal Vagner... CZ/SK nemas sancu viac nez nejakych 30K pozreti...
Okrem toho poznam aj agentury, ktore su vyslovene proti a nechcu YTberom nic posielat...
To by sme museli robit ENG review, co uz skusal myslim aj tu zmieneny EHW (cnews.cz) a ako dopadol?
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Nevíte někdo o testu, kde by to porovnávali s OC GTX 980 Ti? Zatím jsem našel jen na computerbase.de ale tam měli takty jen (1.325/4.001)... rád bych viděl alespoň 1450/4000.