Prosím o radu s výběrem gpu a zdroje.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Michalcin
Nováček
Nováček

Prosím o radu s výběrem gpu a zdroje.

Příspěvek od Michalcin »

Dobrý den, zvažuji o koupi nove GK.
Mám tuhle sestavu : AMD A10-5700
8G ram
Uvažuji o tehle grafické kartě http://graficke-karty.heureka.cz/asus-s ... e/#section

Jenže doporučený zdroj je 450W, zatím mám pouze 300W. Myslíte že prozatím něz si koupím zdroj bude ten 300W stačit?
funkmaster
Nováček
Nováček

Re: Prosím o radu s výběrem gpu a zdroje.

Příspěvek od funkmaster »

Zdarec,

nejdřív si kup zdroj a pak až GPU, ono je teoreticky možné že grafika by dokázala odebírat šťávu pouze přes PCIE a tak by byla silně podtaktovaná, nebo se ti systém nerozběhne vůbec protože selže inicializace GPU. Lepší bude se pojistit :)
Juzzy píše:Připravte se na návrat do minulosti, budeme tu bez ničeho jako v sedmdesátých letech. Zablokují i seznam.cz - budem čumět na ulhanou televizi nebo se honit klackama.
Michalcin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalcin »

funkmaster píše:Zdarec,

nejdřív si kup zdroj a pak až GPU, ono je teoreticky možné že grafika by dokázala odebírat šťávu pouze přes PCIE a tak by byla silně podtaktovaná, nebo se ti systém nerozběhne vůbec protože selže inicializace GPU. Lepší bude se pojistit :)
Ono jestli to má vůbec cenu a nebude mi brzdit procesor grafiku :)
funkmaster
Nováček
Nováček

Příspěvek od funkmaster »

Z pár témat co jsem rychle pročetl je možné že by to ten procesor brzdit mohl např. R380 nebo GTX970, ale když se koukám že na grafiku co jsi si zvolil by ji ten procesor stíhat v pohodě mohl tak bych se toho nebál - hlavní bude pro tebe ten znatelnej rozdíl v detailech a FPS :)

edit: přinejhorším si našetři na gpu a zdroj, kup to zároveň a pokud nebudeš s výkonem spokojen tak to můžeš vrátit :)
Juzzy píše:Připravte se na návrat do minulosti, budeme tu bez ničeho jako v sedmdesátých letech. Zablokují i seznam.cz - budem čumět na ulhanou televizi nebo se honit klackama.
Michalcin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalcin »

funkmaster píše:Z pár témat co jsem rychle pročetl je možné že by to ten procesor brzdit mohl např. R380 nebo GTX970, ale když se koukám že na grafiku co jsi si zvolil by ji ten procesor stíhat v pohodě mohl tak bych se toho nebál - hlavní bude pro tebe ten znatelnej rozdíl v detailech a FPS :)

edit: přinejhorším si našetři na gpu a zdroj, kup to zároveň a pokud nebudeš s výkonem spokojen tak to můžeš vrátit :)
Jsem nováček co se týče upgrade PC. Nakonec jsem zjistil, že by mi takhle GK kterou jsem zde zmínil nevlezla. Takže přemýšlím o této GK : http://graficke-karty.heureka.cz/asus-gtx960-moc-2gd5/
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Zbytečně si připlácíš, vzal bych na tvém místě 950, je cielně levnější a rozdíl mezi 950 a 960 je minimální, po přetaktu ještě menší:

https://www.czc.cz/asus-gtx950-m-2gd5-2 ... 94/produkt
Michalcin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalcin »

DOC_ZENITH píše:Zbytečně si připlácíš, vzal bych na tvém místě 950, je cielně levnější a rozdíl mezi 950 a 960 je minimální, po přetaktu ještě menší:

https://www.czc.cz/asus-gtx950-m-2gd5-2 ... 94/produkt
Děkuji za informaci :) Stačilo by prozatím 300W zdroj když je doporučeno 350W?
Snorlax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snorlax »

Možná. Záleží na stavu a kvalitě zdroje. Při plném vytížení by tahle sestava měla odebírat až ke 300W, což je opravdu na hraně. Slabým a nekvalitním zdrojem riskuješ náhlá vypnutí systému a možná i zničení zdroje. Pravděpodobně to bude fungovat při prohlížení internetu v pořádku, ale při vytížení hrami ti hrozí tyhle problémy pokud je ten zdroj nedostatečný.
Michalcin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalcin »

Snorlax píše:Možná. Záleží na stavu a kvalitě zdroje. Při plném vytížení by tahle sestava měla odebírat až ke 300W, což je opravdu na hraně. Slabým a nekvalitním zdrojem riskuješ náhlá vypnutí systému a možná i zničení zdroje. Pravděpodobně to bude fungovat při prohlížení internetu v pořádku, ale při vytížení hrami ti hrozí tyhle problémy pokud je ten zdroj nedostatečný.
A jaký zdroj bych měl tedy dokoupit ? :)
Základní deska: MS-7778 (JasmineR)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tahle sestava 300W nebude brát ani náhodou, v typické zátěži tak polovic, v max tak kolem 200. 300W zdroj bude stačit, teda pokud to neni total shit zdroj. Co je to za zdroj?
Michalcin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Michalcin »

DOC_ZENITH píše:Tahle sestava 300W nebude brát ani náhodou, v typické zátěži tak polovic, v max tak kolem 200. 300W zdroj bude stačit, teda pokud to neni total shit zdroj. Co je to za zdroj?

Je to spíš na nějaký no name našel jsem akorát informace
Internal 300W (100V-240V)
Form factor: Internal ATX
Total wattage: 300W
Nominal input voltage range: 200-240V/3A (50-60Hz)
Dimensions: 150mm x 140mm x 86mm (5.9 x 5.5 x 3.4 inches)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“