Díky za rady.
Deska je
ASUS P8P67 EVO, akorát je to teda revize B2 s tou proslulou chybou chipsetu, koupil jsem ji tenkrát z pochybného výprodeje a výměna za novou revizi nebyla možná. Je to už pěkná řádka let, ale zatím drží v pohodě a chyba se nijak neprojevila.
AMD Zen, pokud vím, má přijít až koncem roku a nevypadá to, že se bude jednat zrovna o low cost řešení. Je mi jasný, že i3 -> i3 není úplně ideální řešení, jenže novější i5 už jsou zase cenově trochu výše (zvlášť s přihlédnutím k nutnosti nové mb + ram). Bohužel nemám zrovna plonkových 30k, abych si jednoduše koupil celý nový nabušený PC. Zkusím teda obhlédnout bazary po nějaké té i5/i7 do 1150, to by asi mohlo zas na nějaký čas stačit (případně to pošťouchnout trochou OC). Na procesoru mám už letitý Cooler Master Hyper 212+, který ale snad uchladí i tu i5/i7, že?
Ještě teda spíš ze zvědavosti OT: Co se týká Skylake a pamětí, tak se vyplatí rychlé i při použití externí grafiky? Přijde mi, že jsem teď nedávno četl dvě naprosto si odporující recenze. Jedna tvrdila, že paměti nemají vliv naprosto žádný (cca jednotky procent, bylo to snad tady na PCT od Obra), druhá tvrdila pravý opak, kdy to byly snad desítky procent rozdílu při použití rychlých pamětí (tu nemůžu dohledat).