Nove PC nejde vyzkoušet na TV (HDMI) ?

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Nove PC nejde vyzkoušet na TV (HDMI) ?

Příspěvek od LoCo99 »

Nazdar, složil sem sestavu na desce MSI H110l PRO (pentium , 8gb , HDD SSD, zdroj seasonic) do bedny Fractal core 500

Zjistil sem že v domácnosti kam PC přijde neni kam PC zapojit protože deska má DVI-D (digital only) a všechny monitory umí jen VGA a redukce z DVI-D na VGA nepomůže pokud to chápu (nelze z digitálního signalu udělat analog, to jde jen z DVI-I)
Tak jsem PC zkusil zapojit do televize přes HDMI ale vůbec nic se neděje, TV sice pozná že tam něco zapojenýho je, ale nic nezobrazí, a počítač nic nedělá (všechno se točí ale nic nepípá a nesvítí ani power led - zjistil sem že fractal core 500 beeper nemá ale proč nefunguje power led netuším, piny z front panelu jsem zapojoval nadvakrát pro kontrolu)

Obraz vyřeším asi tim že se koupí nový monitory (a předtim se použíje dočasně stará gpu co umí VGA), ale jak otestovat to PC když si s HDMI nerozumí, nebo v čem je vůbec problem ? Komponenty jsou uplně nový a nic jsem fyzicky nezničil.

Otázka teda směřuje na to jestli je možný že PC něco je nebo jestli obraz přes HDMI nefunguje bez ovladačů nebo tak něco.
Fugo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Nove PC nejde vyzkoušet na TV (HDMI) ?

Příspěvek od Fugo »

Přes HDMI by to mělo normálně fungovat, měl by si se dostat v pohodě do BIOSu, asi bych zkusil clear CMOS.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

zkusim přes jumper (ten sem asi ztratil takže šroubovakem) clear CMOS no to mě taky už napadlo

ještě mě napadlo, pokud by deska měla starej bios, najelo by mi něco na obrazovce nebo ne ? zkoušel sem prohodit RAM, zkoušel sem 3 grafiky (se 2 se PC nezapne protože neni na zdroji 6pin) a obraz nejde z ničeho

ten BIOS samozřejmě nemam šanci updatovat protože starší CPU nemam, bez něho to náhodou nejde ?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Vyřešeno

Byl ohlej pin v socketu nebo jsem PC nějak ovlivnil statickou elektřinou (tohle nevim jestli není bullshit, to bych spíš trvale něco zničil, ale četl sem to u podobnýho problemu), netušim jak se mi to povedlo (ten pin) každopádně jsem ho špendlíkem po chvilce narovnal a PC složil znovu (a lépe)

Teď už jen řeším migraci licence na Windows.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“