Slider nahore ukazuje 6 980,- pro 4GB a 7 980,- pro 8GB.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Je zajímavé, že v Alze není uveden výrobce a grafiky jsou prezentovány obecně jako AMD Radeon. Podle záruky 36 měsíců to nevypadá na výrobek Sapphire, který býval dosud výhradním výrobcem referenčních modelů. Přesto je pravděpodobné, že později bude název a další parametry editovány.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Ahoj, nechci vyvolat nějakej flame, což beztak přijde, ale mám dotaz.
Plánuju koupit GK, poohlížím se po něčem výkonově jako GTX 970. ( takže bazarovku )
A teď vidím, že AMD tady představuje na konec června Polaris, kterej bude výkonem ještě trochu nad 970 a bude stát jako nová karta cca 6 tisic?
Resp. všude jsem viděl testy DX12/Vulkan a podobně.
Je sice pěkny, jestli to takovej vykon v tomto má, ale já se řídím tím co hraju teď. Takže by mě zajímalo, bude mít Polaris výkon na úrovní 970 i v ostatních starších hrách?
Nebo je prostě vhodnej a dobrej jen v tomto prostředí DX 12.
Není tu nákupka, ale rychlá odpověď.
970 už nekupuj ani za 6k.. RX480 bude mnohem mnohem lepší varianta + 8GB VRAM za hodně podobnou cenu.. možná kolem 7k+-
Vydrž už tu chvílí na tom, co máš teď.
Však já to nemyslim jako radu co koupit, ale jestli to bude tak, jak to AMD prezentuje.
Nesleduju momentální situaci takže nevím, jaky jsou v tom rozdili.
Pro příklad, nevím, jestli když ukáží v DX 12 výkon na úrovni 970, tak jestli nebude pod DX 11 a staršíma hrama výkon třeba o 40% níž ( prostě dost podstatně ).
Je mi jasný, že před recenzema a testama nikdo neví kde jakej bude výkon, ale snad pochopíte jak to myslím.
29.6.2016 to uvidíš.. Ale 40% mezi DX11/12 určitě ne..
Teď se třeba ví, že 970GTX u nových her má slušné propady vs přímá konkurence R9 390.. navíc 970 má pouze 3,5GB VRAM a i když píšeš, že hraješ teď hry.. DX11/12 to je fucq těch 3,5GB VRAM už je prostě málo i dnes. Takže bych určitě šel do nové generace .. nový výrobní proces 14nm, nové featury prostě nová GK ve stejné cenové relaci. Fakt podle mě s RX480 neuděláš chybu když počkáš do 29.6.2016
Tak teď je otázka kam se posunou ceny nereferencí. Ale když to bude 7,5 4 gb a 8,5 8 gb cca, už bych řekl, že to není tak super.
Jestli výkon bude na urovni 390/390x tak to je cca odpovidajici, prostě mainstream bude mit vykon minulyho vyssiho highendu.
Pokud to bude za 8GB neref. verzi dejme tomu 280$ = třeba 280 * dolar = 6.660,-- kč + daň (a clo?) = cca 8.400,-- kč komplet, což je celkem v pohodě ne? Na to že to zatím nemá konkurenci.
PS: A pokud tam mám chybu a clo se např. neplatí, tak jen lépe, celkově to pak je zase míň