Nákup grafiky nvidiaGeForce GTX 1080 (Founders Edition)

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nákup grafiky nvidiaGeForce GTX 1080 (Founders Edition)

Příspěvek od oldjerry »

Dobrý den,
jsem tu občasník, ale doufám, že mi poradíte: jsem starý dědek, který počítá DC BOINC. Je to trochu mimo z vašeho oboru, protože je vás tu bez pár lidí asi 100% pařmenů... Dovedli byste i mně poradit s nákupem? Jak už je v názvu dotazu, chci koupit (s pomocí sponzora) pravděpodobně poslední investici svého života - pořádnou kartu -Nvidia GeForce GTX 1080 FE a ještě to v CNT na závěr trochu rozvařit :-D. (Proti špičkám nemám nárok - ve Státech je třeba cvok, který to jede na 250 výkonných mašinách a dělá za jeden den to, co já udělal za 7 let :lol:)

Nepotřebuji barvičky a světýlka - jen výpočetní výkon a co nejnižší cenu - je vám přece jasné, že penzista nemá bůhvíkolik :-D
Který model a od kterého výrobce koupit, aby splňovala vyrovnanost ceny a výkonu? a máte-li přehled - od koho?

Jarda Čampulka
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nákup grafiky nvidiaGeForce GTX 1080 (Founders Edition)

Příspěvek od Krteq »

Ahoj,

pokud chceš nižší cenu a kvalitnější kartu tak chvilku počkej, než se ustálí cena nereferenčních karet s kloudným PCB. Founders Edition karty jsou mají osekané PCB a chladič na 2 věci s bugem v regulaci a věřím tomu, že by 24/7 provoz v plné compute zátěži (mnohem vyšší odběr než nV udává jako Typical Gaming Power) dlouho nevydrželi.

Nereferenční/non-FE karty jsou na tom, co se osazení PCB a samotných komponent týče, mnohem líp a měli by být i levnější.

Toť moje rada.
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oldjerry »

Krtku - děkan - to vypadá rozumně, poslechnu tě, přestože kvaltuju... dojíždím osmé gumy a tak mám pocit, že na všecko už mám málo času. Díky.

Jarda
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

oldjerry píše:Nepotřebuji barvičky a světýlka - jen výpočetní výkon a co nejnižší cenu
Co se týče výp.výkonu, GTX1080 má v boostu nějakých 8873GFLOPS. O třetinu levnější 2 x RX480 cca 11500GFLOPS.
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oldjerry »

Díky, Petře, asi jsem si to vysvětloval špatně - já jsem si myslil, že při 1200MHz dává 5,5GFlops a při OC na 1266 MHz 5,8 Gflops - a ono se to zřejmě sčítá... těch 150W je taky sympatických, je to zřejmě tou 14nm technologií... ale jak píše krtek - počkám až na nereferenční karty. Děkuji, příteli
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Ano, 150W je spíš maximum. Vzhledem k 6-pin napájení, to bude možná ještě o něco méně (120-130W).
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oldjerry »

Díky, nechám to pár dní vykysat :-D
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“