Zdravím,
poslední týden mám problém s připojením k internetu. Mám internet od O2 Internet Optimal Plus (20Mbs download/2Mbs upload). Wifi i připojení druhého počítače přes LAN jede tak jak má, naměřené hodnoty odpovídají standartu. Na jednom PC však naměřím 30ms ping, 22Mbs download, ale upload často ani nejde změřit... většinou se pohybuje od 0-0.2Mbs. Často se mi ani nedaří připojit k internetu vůbec, síťovka zahlásí problém s připojením nebo se počítač chová, jako by ani nebyl zapojený kabel.
Zkoušel jsem restartovat router, vyměnit LAN kabel za jiný, aktualizovat ovladače síťové karty. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Už mě nenapadá nic, co bych mohl zkusit a reinstalovat Windows se mi taky dvakrát nechce. Budu vděčný za každou radu. Díky!
Nízký upload na jednom PC
Moderátor: Don
- vad0s
- Nováček

-
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nízký upload na jednom PC
Zkusil bych nabootovat do nejake Live linux distribuce a zkusit jestli problem bude i tam, tim se vylouci HW problem nebo problem na routeru
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- vad0s
- Nováček

-
Re: Nízký upload na jednom PC
Tak jsem tam dnes nahodil Ubuntu a problém bohužel přetrvává, čím by to tedy ještě mohlo být?
EDIT: Tak jsem zkusil druhý, kratší kabel, který nedosáhne ke stolu k PC a upload 2Mbps, tak jak má být.. Zajímavé je, že, když jsem zkoušel notebook, tak ten neměl problém ani s jedním a upload byl normální jak s kratším, tak s tím (nefunkčním na PC) delším kabelem. Nenapadá někoho, proč si ten delší kabel prostě nerozumí s PC? Můžu koupit nový delší kabel, ale jde o to, že kabel má přes 30-40 metrů a vede přes celý barák skrz zdi, tak by se mi hodilo nějaké elegantnější řešení.
EDIT: Tak jsem zkusil druhý, kratší kabel, který nedosáhne ke stolu k PC a upload 2Mbps, tak jak má být.. Zajímavé je, že, když jsem zkoušel notebook, tak ten neměl problém ani s jedním a upload byl normální jak s kratším, tak s tím (nefunkčním na PC) delším kabelem. Nenapadá někoho, proč si ten delší kabel prostě nerozumí s PC? Můžu koupit nový delší kabel, ale jde o to, že kabel má přes 30-40 metrů a vede přes celý barák skrz zdi, tak by se mi hodilo nějaké elegantnější řešení.