Custom res + DSR

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
PKBO
Moderátor
Moderátor

Custom res + DSR

Příspěvek od PKBO »

Ahoj,

řeším takovou potíž, která už mě otravuje delší dobu..

Mám přetaktovaný monitor na 95 Hz, zároveň bych rád provozoval DSR, ovšem společně to provozovat standardní cestou nelze, jakmile povolím DSR, automaticky spadnu na 60 Hz změnit to nemůžu..

Tak tu koukám do CRU a moc moudrej z toho nejsem..
4K nastavit nelze při více jak 74 hz...

Uvítal bych nějakou osobní zkušennost někoho, kdo ví co a jak naklikat aby mě prostě fungovalo obojí. :roll:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Custom res + DSR

Příspěvek od Ache »

No to co klikáš jako custom rozlišení v NV control panelu, tak nastaviš jako jediné rozlišení v CRU.. teď nejsem u svého kompu, ale použiju screen z testu nových ovladačů - je tam vidět moje nastavení CRU +aktivní DSR:
https://abload.de/img/beznzvupyr7b.png

v rychlosti:
- v CRU seznamu rozlišení necháš jen to jedno nativní OC rozlišení (to které ti funguje přes NV panel = opíšeš ty samý hodnotydo CRU). Ostatní rozlišení smažeš - viz screen kde mam jen povolený jedno 1920x1080@80
- v NV panelu povolíš interpolaci nižších rozlišení přes GPU
- a pak prostě aktivuješ DSR.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Aha, já tam naopak vytvářel ještě rozlišení další, potestím až se dostanu domů, dík.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Můžeš je tam teoreticky i nechat, ale zajisti aby to první na seznamu bylo to co chceš, to první se bere jako nativka.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jsem ve fázi, kde se mě již zobrazuje pouze 2560x1440@95..
Ovšem, nelze zapnout DSR, prostě si nastavím 2x nebo cokoliv, dám použít a vrátí se to do polohy OFF...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak další update, zkusil jsem nové drivery 368.39 a po hrátkách s CRU mě po startu úplně zmizí monitor z nastavení a rovněž zčerná obraz se stejným nastavením se kterým to "fungovalo" v předchozím bodu..

Takže jdu zase vrátit drivery zpět..

EIDT: Tak s 362 nejprve stejné příznaky, nakonec po několika pokusech s opakováním stejného postupu je to tam natlačené... Na zkoušení s novějším driverem už asi nemám nervy...
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“