Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.

Příspěvek od Albeda »

Zdravím,
už více než rok se potýkám s problémem, který mě celkem omezuje. Nemůžu se na privatě připojit z mého ntb na router přes wifi. Pouze zřídka.

Router - TL-WR841ND
Je nový, v záruce. Přes kabel se na něj každý připojí, přes wifi také (jakékoliv zařízení). Je v defaultním nastavení.

Notebook - Acer Aspire 5349
Můj ntb. starší, ale pomocí wifi se připojí kamkoliv na jakékoliv zařízení.

Co to píše:
1) případ - automaticky se připojí na router a hlasí se to jako domácí síť s internetem (což je OK). Stává se cca 3krát do měsíce do restartu/hybernace.
2) případ - automaticky se připojí na router a hlasí se to jako neznámá síť (ikonka lavečky) bez připojení internetu a v tray liště je wifi s vykřičníkem. Stává se skoro pokaždý.

Závěr:
Obě zařízení fungují, tak jak mají, akorát mezi sebou nefungují (pouze přes kabel). Divný na tom je, že to občas jen tak začne připojení fungovat. Jednou se mi stalo, že wifi fungovala půl hodiny a pak se to přeplo zase to neznámé sítě.

Budu vděčný za jakoukoliv radu, protože sám jsem z toho celkem zmatený. Dík
c4ni
Nováček
Nováček

Re: Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.

Příspěvek od c4ni »

zkoušel jsi jiný ovladač wifi?
Můj dovoz - dovoz aut z Německa a jiných zahraničních zemí
www.banan.cz - webove stranky zdarma pro kazdeho
Žaluzie Ostrava
Albeda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Albeda »

Zkoušel a nepomohlo. Vyhodnotil jsem to jako anomálii a dál to radši neřeším ... HW si nesedly, jinak nevím ...
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Hledat jiné ovladače (i další, než jsi zkoušel), nahrát nový firmware do routeru (POZOR, je hodně HW revizí :!: ), nebo koupit nějaký USB WiFi dongle - a připojovat se přes něj.
Případně vyměnit WiFi kartu v notebooku, třebas i za jiný typ, lze-li.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“