Signál z HDMI

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
vladys
Nováček
Nováček

Signál z HDMI

Příspěvek od vladys »

Zdravím,
takže môj problém je trochu divný, pokúsim sa ho opísať čo najlepšie. Môj monitor Benq GL2450H akosi odmieta dobre spolupracovať s HDMI vstupom. Mám grafickú kartu MSI GTX 960 Gaming 2G, ktorú mám k spomínanému monitoru zapojenú cez HDMI. Po zapnutí monitora a počítača sa vždy monitor rozsvieti až na prihlasovacej obrazovke windows. Nemám teda napríklad možnosť vstúpiť do BIOSu lebo dovtedy je monitor tmavý. Potreboval som preinštalovať Windows a tak som monitor zapojil cez D-Sub (na grafickej karty som použil DVI s adaptérom na D-Sub). V takomto prípade všetko išlo bez problémov, monitor sa rozsvietil ihneď po zapnutí a videl som celú bootovaciu sekvenciu. Preinštaloval som Windows a chcel som samozrejme používať iba HDMI. Lenže to už nešlo vôbec. Musel som opäť zapojiť D-Sub (resp. DVI s adaptérom), nainštaloval som ovládač grafickej karty a v ovládacom paneli nVidia som videl 2 monitory - 1x z HDMI 1x z DVI. Nastavil som teda ten z HDMI ako primárny a druhý som celkom odškrtol a kábel z DVI vypojil! Signál z DVI zmizol, na monitore som sa tlačidlom prepol na HDMI vstup a išlo iba HDMI, obraz funguje. Avšak sprava sa to celé veľmi, veľmi divne.
1. Monitor sa cez HDMI stále rozsvieti až na prihlasovacej obrazovke do Windows.
2. Monitor sa sám neprebudí po zhasnutí. Tým nemyslím, po uspatí počítača ale proste iba keď sa sám monitor zhasne asi po 15min nečinnosti kvôli šetreniu. Po pohnutí myšou či stlačení klávesnice sa LED na monitore na chvíľu zmení z oranžovej na zelenú, ale monitor napíše iba hlášku "HDMI no signal detected" a LED sa zmení späť na oranžovú. Signál znovu naskočí až keď tlačidlom na monitore nastavím HDMI input (pritom je tam stále HDMI!) alebo po reštarte počítača.
3. Keď už som cez HDMI vo Windows, nejde mi zvuk. Ovládací panel nVidie ako aj nastavenia zvuku vo Windows stále tvrdia, že nie je zapojené HDMI viď screenshot: http://postimg.org/image/o6pq47x0b/
4. Ako som spomínal vyššie, kábel z DVI je vypojený, ide iba HDMI. V ovládacom paneli nVidie som si však pri zmene rozlíšenia všimol, že systém stále tvrdí, že som pripojený cez DVI čo je blbosť keďže kábel som odpojil viď screenshot: http://postimg.org/image/6cfzebsuz/
5. Na monitore mi nejde ani obraz cez HDMI z iGPU.

Ovládač grafickej karty som už preinštaloval asi 5x (skúsil som staršie aj novšie verzie). Windows 10 som preinštaloval už 2x. Podotýkam, že mi to bez problémov fungovalo asi pol roka.

Skúšal som tiež počítač s HDMI z grafickej karty na telke taktiež to nejde, tam však aspoň ide s HDMI z iGPU. Zvláštne. Monitor som skúšal s 2 rozličnými notebookmi cez HDMI a signál nenabehol ani v jednom prípade. Skúšal som tiež meniť HDMI kábel, správa sa to však rovnako.

Neviem kde je chyba či v grafickej karte alebo v monitore alebo v oboch. Vzhľadom na to, že monitor cez HDMI nešiel ani s 2 notebookmi podozrievam monitor. S počítačom to však ide hoci s vyššie spomenutými problémami takže som zmätený. Za pomoc ďakujem.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“