Zdravím,
pořídil jsem si novou telku Changhong UHD55C5500ISX. Po připojení přes HDMI jsem zjistil, že nemám vůbec možnost rozlišení 4K. Karta má HDMI ve verzi 1.4 a měla by podporovat (stejně jako TV) UHD při 30hz.
Stáhl jsem si tedy aplikaci CRU a pixel clock patcher a dal se do zkoušení.Rozlišení 4K při 30hz jsem rozběhl, ale obraz má rozházené barvy. Pokoušel jsem se tedy snížit snímkovací frekvenci, ale k ničemu to nebylo a nerozběhl jsem ani rozlišení 2K. Podle informací na webu AMD podporuje grafika max. rozlišení 2560*1600, ale jsou lidé na netu kteří 4K normálně rozběhali. navíc ani udávané maximální rozlešní nefunguje a postihuje jej stejný problém jako při 4K- rozhozené barvy.
Při zkoumání na internetu jsem zjistil, že NVIDIA grafiky jsou schopné rozběhat 4K rozlišení při 60hz díky snížení subsamplingu Y'CbCr 4:4:4 na Y'CbCr 4:2:2. Našel jsem tuto možnost i v Catalystech, ale nepomohlo to.
Otázka tedy je- Mám TV vrátit a pořídit si fullHD? Nevím jak jinak tam 4K rozlišení do ní dostat a kvůli upscalingu si jí nechávat nechci. Stačí mi rozběhat aspoň 2K (y) díky
Díky za rychlé info, mám totiž už jenom 7 dní na vrácení.
4K/2K na AMD 6870
Moderátoři: morke, Walker1134
- cechys
- Nováček

-
- killerek
- Začátečník

-
Re: 4K/2K na AMD 6870
Vyzkousel bych byt tebou i jiny HDMI kabel, protoze to ovlivni i nekvalitni kabel.
Muzes zkusit pockat na nove Polaris karty, kdy i ten nejnizsi model 460 by 4K do TV poslal. Tvoje grafika neni proste na 4K vybavena.
Za sebe si myslim, ze doba 4K jeste nenastala a sel bych do FullHD TV.
Muzes zkusit pockat na nove Polaris karty, kdy i ten nejnizsi model 460 by 4K do TV poslal. Tvoje grafika neni proste na 4K vybavena.
Za sebe si myslim, ze doba 4K jeste nenastala a sel bych do FullHD TV.