Router MikroTik problém

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kaseze
Nováček
Nováček

Router MikroTik problém

Příspěvek od kaseze »

Zdravím všechny,
zakoupil jsem Mikrotik RouterBOARD RB941-2nD-TC hAP Lite.

Napíšu pár postřehů z jeho provozu a taky několik otázek. Po prvním připojení k PC (kabel z PC do LAN portu 2, a kabel od ISP do portu 1) šlo vše bez problémů po zadání IP adresy 192.168.88.1 do www prohlížeče se hned načetlo grafické rozhraní WebFig a začal jsem router nastavovat v režimu home AP - zadal jsem jméno a heslo k wifi síťi, heslo do administrace routeru, vybral zemi provozu czech republic, změnil jsem MAC adresu, vše uložil a připojení k internetu bylo na světě.

Wifi síť nebudu používat vždy, takže chci mít možnost ji vypnout. V nastavení wireless jsem síť zakázal a router se sám přepnul do režimu CPE, zajímavé je, že když se přihlásím přes winbox tak není v režimu CPE ale ethernet. Po opětovném povolení wifi sítě router zůstal v CPE režimu, takže jsem ho chtěl přepnou zpátky do Home AP. Vyskočilo upozornění, že konektivita může být ztracena při přepínání módů, odkliknul jsem OK a byl jsem zpět v Home AP a všechno fungovalo.

Pokud do CPE režimu přepnu ručně pomocí quickset a pak zpět do Home AP, tak je připojení opravdu ztraceno. Dokonce se nejde dostat do routeru přes IP 192.168.88.1 Musím router resetovat a znovu nastavit.

Změní se snad IP routeru při přepínání režimu?

Proč při ručním přepnutí nefunguje připojení, i když je vše nastaveno a uloženo?

Je bezpečné zůstat v CPE módu? (připojení kabelem funguje, chci mít zakázané wifi)

Router jsem resetoval vícekrát a po jednom resetu mne překvapilo, že i přes špatně zadanou MAC adresu bylo PC připojeno k internetu, je možné že komunikace šla přímo na LAN kartu v PC?

Další več je, že router neuloží nastavení skrývání hesla, při dalším přihlášení přes www prohlížeč, nebo winbox je heslo k wifi opět čitelné.

Když se podívám do logu routeru skoro při každém přihlášení přes prohlížeč nebo přes winbox je tam zapsáno: "login failure for user admin from ip adresa via web" i když heslo zadám správně.
Uvažuji o výměně routeru. Prosím o radu, jestli někde nedělám chybu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“