Route - málo portů - rozšíření

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
DejvAlfa
Nováček
Nováček

Route - málo portů - rozšíření

Příspěvek od DejvAlfa »

Zdravím mám doma Wi-Fi router se 4 LAN konektory a nastává situace kdy mi tyto 4 konektory nestačí a ptám se jde tento počet nějak rozšířit? Napadá mě jestli by počet portu nešel rozšířit pomoci switche? Že bych jeden LAN konektor v routeru použíl k propojení se switchem a tím získal dejme tomu další 4 konektory v onom switchi? Samozřejmě že PC připojené do tohoto switche by mělo mít přístup do celé LAN sítě a také přes router a následně modem do internetu.
Fungovalo by to a nebo je nějaký další způsob? Co jsem se tak koukal na routery tak mají všechny standartně 4 porty. Popřípadě pomohlo by připojit další router např. tento?(jako hlavní router je pro mě nepoužitelný protože nemá Wi-Fi) http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-r860/
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Route - málo portů - rozšíření

Příspěvek od zombux »

jo, kup za to switch za pár korun, přesně tak to funguje :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
DejvAlfa
Nováček
Nováček

Re: Route - málo portů - rozšíření

Příspěvek od DejvAlfa »

Děkuji za odpověď. nečekal jsem že to bude takhle jednoduché a jsem za to rád :).
PC: CPU: AMD R7 1700X, GPU: nvidia GTX 660 2GB, RAM: 2x 8GB 2666Mhz Ballistix, Základní deska: ASUS B350 prime plus SSD Samsung EVO 850 1TB, WD HDD 4GB RED
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“