AMD Polaris - Info, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Co bude Polaris?

Kulervoucí nová architektura, trhající rudou hvězdu nad Kremlem.
61
31%
Meh Fiji na steroidech s pár zlepšováky s adekvátním výkonem.
70
35%
Naprosto nezajímavý výkonostní průměr a nuda.
9
5%
Bude to Fail a nVidia to vydrtí jak ledoborec arkticky led.
15
8%
Od AMD bych si nekoupil ani plakát nahý Ruby.
11
6%
Je mi to úplně jedno, chleba se tím nezlevní.
33
17%

Celkem hlasů: 199
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Polaris - Info, spekulace

Příspěvek od PET5 »

Copak výkon ve Witcherovi 3, ten ještě vypadá dobře, ale počkejme si, co předvede RX 480 v recenzi na PCT v oblíbeném zabijáku AMD - Cliffs of Dover :wink:

Ten přehnaný hype konečně skončil a je čas se vrátit k původním očekáváním. Polaris RX 480 prostě zaujme výkonovou pozici Hawaii R9 390(X) s bonusem poloviční spotřeby, nižší ceny a lepší funkcionality. Bude to určitě oblíbená grafika do mainstreamových sestav.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

Když srovnáte aktuální ceny GTX 970,R9 390(290x) který se pohybujou cca od 8300,- a rx 480 jakožto novinka která ikdyby jim šlapala na paty jak cenově tak výkonově,bude zcela dobrou volbou k nákupu(upgrade) Sakra není zítra 2tého9tého,bo mi rupne céva :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No ja myslim ze hypevlacek dojel http://i.imgur.com/SDiiSUD.gif a prisel navrat do reality. Ty nektery ocekavani byly opravdu az z rise pohadek. Doufam taky, ze nekteri vyhodi z prohlizecu zumpy jako WCCFTECH, kteri neustale sirili (a siri) naprosty (s prominutim) bulvarni sracky. Tohle všechno akorát skodi a z vrcholu hypavlacku se pada dolu vcelku bolestive. Zatím Polaris vypada, ze to nebude zadny fail, ale ani zadny mega uspech a cena vesmes odpovida. Karta pro ty, kteří chteji AMD kartu a mají nejakou Tahiti nebo slabou nV GM206 a niz. Na druhou stranu skoda, klidne bych za ty prachy bral kartu s vykonem blizicim se GTX 1070 :mrgreen:

Kazdopadne gratz k hitnuti 100 stranky :-D
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

jn WCCFTECH je dobrej bullshit

moje očekávání zřejmě karta nevyplní, bude jí chybět 6-7% :lol:, uvidíme jestli dám 1.4GHz OC který jsem si přál
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

ArgCZ píše:proti dnešní 199 USD GTX960 dle CB.de v FHD je GTX970 o 58% výkonější a R9 390 o 66% výkonější, třeba GTX1070 proti stejně drahé GTX980 přinesla 25-30% :D

Ja ti nevim "Karle" ale nejako sa mi hlboko do mozgu vril ten hype train ktory "konzervativne" hlasal vykon medzi R9 390 a 390x. Samozrejme spekulacie o vykone na urovni Fury som ignoroval a bral ako prehnane to už bol len mokry sen ale aj ta moja konzervativna predstava o vykone RX480 bola zda sa tiež len mokry sen! :roll:
Naposledy upravil(a) zumpar1234 dne čtv 23. čer 2016, 19:11, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ArgCZ píše:.....
No ale stejne bych byt tebou pockal na nereferak. Ten referak na Polarisu je opravdu nejlevnejsi mozny strep.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Zumpar: prosimtě pokud stach kartu má, tak ať je jakej chce, tak když říká že RX 480 = R9 290X, pak my víme že R9 390 = R9 290X... stíháš to jo? No a mezi R9 390 a R9 390X je 7%, tvůj odhad tedy nenaplní cca o 4%.... to je fail

Hladis...ee mam plán, Accelero S3/S1 plus a pasivní provoz
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne čtv 23. čer 2016, 19:13, celkem upraveno 1 x.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kaco píše:Když srovnáte aktuální ceny GTX 970,R9 390(290x) který se pohybujou cca od 8300,- a rx 480 jakožto novinka která ikdyby jim šlapala na paty jak cenově tak výkonově,bude zcela dobrou volbou k nákupu(upgrade) Sakra není zítra 2tého9tého,bo mi rupne céva :-D
Tak jako nevim, ale ze by me tesilo si koupit R480 4GB ze tech dejmetomu 7000kc, kdyz jsem mel pred rokem a pul GTX970 za 8300? Kdyz jeste byl lepsi kurs koruny. Cena vykon mainstreamu asi dobry ,ale zase opet od AMD prisla hrozne pozde. GTX970 muze jit s cenou jeste klidne niz. No uvidime...
Mac...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ArgCZ píše: Hladis...ee mam plán, Accelero S3/S1 plus a pasivní provoz
Tak to jo, to se pak tim pochlub :)
Prave jsem diky tobe ztratil 2:14 minut svého života sledovanim..... ani nevim vlastne ceho.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:? Twitter - AMD Radeon Graphics

BTW, u těch "testů" není nikde uvedena verze driveru. Jak jsem psal...
Krteq píše:Škoda že tam neuvádí jakou verzi driveru použili.

Polaris uarch není ve stávajících buildech plně podporovaná.
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Hladis píše: Prave jsem diky tobe ztratil 2:14 minut svého života sledovanim..... ani nevim vlastne ceho.

"Vtipneho" videa od nejakeho fanušika AMD. Ja by som teraz chcel vidiet vtipne video ohladom toho vykonu RX480 a kolko ludi zacne bučať. :mrgreen: Celkom verim ze vdaka hype trainu je mnoho ludi v ocakavani vykonu RX480 stale v oblakoch a vyhliadaju vykon nad R9 390X a tahajuci sa k Fury! :mrgreen:
Naposledy upravil(a) zumpar1234 dne čtv 23. čer 2016, 19:36, celkem upraveno 1 x.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Krom HEADa tu snad na magii nikdo nevěří, nebo snad ano?
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

Krteq píše::? Twitter - AMD Radeon Graphics

BTW, u těch "testů" není nikde uvedena verze driveru. Jak jsem psal...
Krteq píše:Škoda že tam neuvádí jakou verzi driveru použili.

Polaris uarch není ve stávajících buildech plně podporovaná.
Akože 480 má súperiť s 1070 ako kedysi 4870 s 260?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Bůh ví co tím mysleli
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

nevim jestli to nepatří do sekce "konspiracni teorie a kruhy v obilí", ale není možný, aby si amd kontrovalo utajení skutecnyho vykonu do vydání zamernym kriplenim dosud vydanýma ovladačema?
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

:lol: :lol: patří, to už je zoufalá teorie
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

blekota je boss píše:nevim jestli to nepatří do sekce "konspiracni teorie a kruhy v obilí", ale není možný, aby si amd kontrovalo utajení skutecnyho vykonu do vydání zamernym kriplenim dosud vydanýma ovladačema?
Co jsem se dočetl na S|A a B3D, tak třeba Geometry Discard Accelerator není ve stávajících veřejných buildech vůbec aktivní. Nechápu jak, ale porád nic na 100% nevíme.
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

hype byl opravdu velký, ale konzervativně se čekalo na náhradu 390 za cenu 199. No zatím to tedy vypadá, že konzervativní odhad vychází, akorát bude ta 8GB varianta dražší (za 239). Tím se ale už pomalu dostáváme na dostřel ceně dřívější generace, obzvlášť pokud by výrobci ještě podražili nereference. Takže ve výsledku jsme už na hraně, že jedni budou argumentovat, že za pár dolarů navíc už mohli mít to samé 2 roky, zatímco druzí ještě dokáží obhájit klady a poměr cena/výkon. Každopádně ale aura "AMD dává lidem výkon za bezkonkurenční cenu" dávno neplatí (jak se ji někteří snažili nyní vzkřísit), prozatím to vypadá, že prostě výše to AMD nacenit nemohlo, jinak už by ty karty byly neprodejné. Nicméně prodeje alespoň do příchodu konkurence budou velmi slušné, hlad po posunu ve výkonu je už po takové době celkem velký. Jen to holt nejspíše nebude žádná legenda, ale obyč mainstream...

třeba nás ještě čeká milé překvapení...
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

Hladis píše:
Prave jsem diky tobe ztratil 2:14 minut svého života sledovanim..... ani nevim vlastne ceho.
a čo mu to nemažeš tieto offtopicy?
.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“