Nazdar
V listopadu minulého roku jsem si postavil nové PC (včetně windows 10)
Hned a jediné co jsem nastavoval bylo zapnout XMP a takt na 46, manual napeti na 1.345
Test v OCCT bez chyby (asi 15min. tak jsem to vypl)
Zapnu Battlefield 4 a asi po 30min. PC natvrdo zamrzlo (otresne zvuky, malem jsem se potentoval) a nesel dat ani restart. Jedine natvrdo vypnout.
To same u ostatnich her napr. Assetto corsa,rFactor2,Warframe,Wildstar,Killingfloor2. Vzdycky Natrvrdo zamrzlo.
Tak jsem bios hodil do default se stejným výsledkem. Doufal jsem ze to update biosu vyřeší, tak jsem updatoval ale bez výsledku, pořád stejné. Napadlo mě nejdříve vyzkoušet Ramky, tak jsem tam jednu nechal a valilo to asi 2 týdny (při taktu na 46) ale potom zase zámrz ale samo se mi restartovalo PC.
Tak jsem tam prdnul tu druhou rámku do stejného slotu a ono to zamrzlo skoro hnedka ale zase natvrdo. Tak jsem vzal zase tu jinou Ramku (relativně stabilnější) a dal ji do uplně jiného slotu (do toho černého na vnějšku od procáku) a jelo to asi měsíc a půl vpoho jenže už mi nešel procák taktnout na 46 ale jenom na 44 .. když to hodím na 46 tak mi OCCT (asi po 1 min + -)vyhodí error a zruší test. Nebo zamrzne a modrá obrazovka CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT. To mi psalo uz parkrat predtím nekdy od brezna nevim jestli to ma souvislost s novym biosem v te dobe... Zkousel jsem uz drive memtest na ramky asi 30 hodin bez erroru. Tak ted nevim jeslti je to RAMkama nebo procakem nebo základkou .. už v tom mám taky guláš že ani nevím co mám zkusit dále a hlavně co teda poslat na reklamačku. Jeslti ty Ramky nebo procák nebo základku... Taky nechápu proč mi OCCT předtím jelo vpoho na 46 a ted ne :/ ... Taky me napadlo jestli třeba není problém v moc utaženém chladiči.. Mám Scythe SCNJ Ninja 4. Taky jsem to měl na diagnostiku v Asupportu v ostravě a tam jsem vyhodil z okna 400kč a že prej tam mám spamy
... na čistém novém windows.. to už mě fakt dožralo.. tím končím se servisem... jedině to poslat na reklamačku ale nevím teda co nejdřív.. Jinač jsem taky zkoušel různa nastavení v biosu co tu píšete (LLC,Power Phase atd.) bez rozdílu... Každopádně vím, že Pevným diskem, zdrojem a grafikou to není protož jsem zkoušel jiné.. Předem mockrát děkuju za každou radu.
(asus z170 pro gaming,i5 6600k, Operační paměť Crucial 16GB KIT DDR4 2400MHz CL16 Ballistix Sport Dual Ranked,GTX970,zdroj750)