AMD Polaris - Info, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: AMD Polaris - Info, spekulace
Ta RX460 ma vyjit spolecne s RX480?
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
PCper live stream s raja kodurim 29.6
http://www.pcper.com/news/General-Tech/ ... aja-Koduri
http://www.pcper.com/news/General-Tech/ ... aja-Koduri
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... geforce-10
Zdeněk už musí být z Polarisu fakt zoufalý, když vyplodil tento článek
Už neví, jakou špatnou vlastnost by mohl RX 480 vytknout. Takže nově tady máme argument, že Polaris potřebuje pro běh na frekvenci 1200+ MHz stejné napětí, jako GTX1080 na 2000 MHz. O hodnotě proudu se už nezmiňuje. Dělá ze sebe pitomce.
Už neví, jakou špatnou vlastnost by mohl RX 480 vytknout. Takže nově tady máme argument, že Polaris potřebuje pro běh na frekvenci 1200+ MHz stejné napětí, jako GTX1080 na 2000 MHz. O hodnotě proudu se už nezmiňuje. Dělá ze sebe pitomce.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- del42sa
- Pokročilý

neděláPET5 píše:Takže nově tady máme argument, že Polaris potřebuje pro běh na frekvenci 1200+ MHz stejné napětí, jako GTX1080 na 2000 MHz. O hodnotě proudu se už nezmiňuje. Dělá ze sebe pitomce.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- Hladis
- Moderátor

Aspon to je oznaceny jako glosa. Tam si muze psat svoje osobní názory jak chce. Kazdopadne s myslenkou v ty glose se da souhlasit.
Pokud to sem někdo hodi a diskutuje se o tom, tak se podivam a ostatní jiste taky. Bylo by dobry, pokud by tenhle web byl vesmes ignorovan a linky sem nepostovany, protože je to cisty trash.yuri.cs píše: Uz pres rok jsem nekliknul na zadny link vedouci na ten WCCFshit. Delejte to same.
- maltra
- Začátečník

Lol, snad si nemyslis ze chlapik co ma na starosti predaje bude pisat negativne o produktoch ktore ma na starosti. O kazdom novom uvedeni GK co sledujem na OCUK fore pise Gibbo pozitivne, je to logicke a treba to brat s rezervou, kedze jeho prvotny zaujem je predavat a predavat co najviac. Ty na druhej strane si totalne zaujaty a neobjektivny, nerozumiem co tu prudis uz na niekolkych strankach. Si to aj tak nebudes kupovat tak wtf?Dusan píše:O prodejích se vyjádřil jeden ze zaměstnanců obchodu Overclockers UK ...
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- Arm0r!
- Začátečník

-
Kdo chce tak si každý může najít negativní vlastnost na to co chce nebo se mu nelíbí, ale má to cenu? omfg Pan Zdeněk Obermaier je toho příkladem. Tak má nižší výkon než se předpokládalo, ale neurazí ani cenou. Jsou tam jistě nějaký optimalizace oproti starší generaci a zase i trochu výkon navíc při ještě lepší spotřebě. AMD se nevede tak jak by asi chtělo, ale kdyby byla situace opačná tak by zase každý chtěl shodit nVidii kvůli tomu, že dělá nevýkonné grafické karty pro lidi co si nemohou dovolit kartu za 20k.
CPU : AMD Ryzen 7 9850X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A13 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Gigabyte Windforce RTX 5080, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Mesihify 2
- Azentar
- Začátečník

-
Ten "článek" je o ničem.
1. Ano GTX 10x0 jsou dobré karty, asi se i dobře prodávají, i když na 4k podle mě ještě příjde doba.
2. Samozřejmě je to trh od trhu, ale že jsou karty okamžitě pryč ? Kdybych měl zájem tak si ji mohu okažitě koupit.
3. Trh si žádá high end ? No ano, žádá, ale není to tak, že trh má zájem o možnost volby ?
Já osobně jsem pro dost lidí stavěl PC a mimo sebe jsem nikdy nikomu nekoupil kartu nad 10k.
4. RX480 je nezajímavá a přináší co tu už bylo ? Já se na to dívám tak, že karta za doporučenou ceníkovou cenu (tedy cenu, kde se pohybovala 960/380) přinese výkon 970/980ky a to za pokrok považuji. (Ostatně stejný metr můžeme tedy brát na 1070, ta také pouze přinesla výkon jaký tu už byl, ale podstatné je, za jakou cenu).
Pro nás je přeci důležitá možnost volby, a to, že konkurence stlačí ceny dolů.
Sám mám možnost si koupit 1070/1080, ale nepotřebuji ji a když se podívám na pád ceny předchozí generace tak ani nemám moc náladu, proto se těším na RX480, hry si občas člověk zahraje, nebude to topení a cena je také v pohodě.
1. Ano GTX 10x0 jsou dobré karty, asi se i dobře prodávají, i když na 4k podle mě ještě příjde doba.
2. Samozřejmě je to trh od trhu, ale že jsou karty okamžitě pryč ? Kdybych měl zájem tak si ji mohu okažitě koupit.
3. Trh si žádá high end ? No ano, žádá, ale není to tak, že trh má zájem o možnost volby ?
Já osobně jsem pro dost lidí stavěl PC a mimo sebe jsem nikdy nikomu nekoupil kartu nad 10k.
4. RX480 je nezajímavá a přináší co tu už bylo ? Já se na to dívám tak, že karta za doporučenou ceníkovou cenu (tedy cenu, kde se pohybovala 960/380) přinese výkon 970/980ky a to za pokrok považuji. (Ostatně stejný metr můžeme tedy brát na 1070, ta také pouze přinesla výkon jaký tu už byl, ale podstatné je, za jakou cenu).
Pro nás je přeci důležitá možnost volby, a to, že konkurence stlačí ceny dolů.
Sám mám možnost si koupit 1070/1080, ale nepotřebuji ji a když se podívám na pád ceny předchozí generace tak ani nemám moc náladu, proto se těším na RX480, hry si občas člověk zahraje, nebude to topení a cena je také v pohodě.
- Azentar
- Začátečník

-
Už to chce tu středu, ať je pokoj
.
- Azentar
- Začátečník

-
Tohle ja taky docela smutné:
Adam Vágner:
Předem upozorňuji, že kartu dávno máme otestovanou, recenze bude uvedená dle NDA plánu.
Předem upozorňuji, že tu kartu mám, ale s Obrem jsem kolem toho, co umí, neumí, zvládá, anebo nezvládá, jaký má anebo nemá výkon a co dělá, anebo nedělá, neřešil. (teda jestli a co má, nebo nemá s RX 480 otestované Obr, nevím, ale na recenzi ke konci NDA dělám já.)
Adam Vágner:
Předem upozorňuji, že kartu dávno máme otestovanou, recenze bude uvedená dle NDA plánu.
Předem upozorňuji, že tu kartu mám, ale s Obrem jsem kolem toho, co umí, neumí, zvládá, anebo nezvládá, jaký má anebo nemá výkon a co dělá, anebo nedělá, neřešil. (teda jestli a co má, nebo nemá s RX 480 otestované Obr, nevím, ale na recenzi ke konci NDA dělám já.)
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Obr je fakt komediant jak prase.. nechápu co na PCT ještě dělá..
Má emo chvilku tak tu vykřikuje jak má v pi*i NDA a že 23. pustí recenzi a že ho to nezajímá že nic nepodepsal.. a pak takové pohádky jak kolega podepsal NDA atd.
Maže si novinky jak zamlada, ale vše mu vždy projde.. poslední dobou píše samé sra*ky co vůbec nesedí pak s realitou..
No jsem zvědavý na to recenzi, fakt.
Má emo chvilku tak tu vykřikuje jak má v pi*i NDA a že 23. pustí recenzi a že ho to nezajímá že nic nepodepsal.. a pak takové pohádky jak kolega podepsal NDA atd.
Maže si novinky jak zamlada, ale vše mu vždy projde.. poslední dobou píše samé sra*ky co vůbec nesedí pak s realitou..
No jsem zvědavý na to recenzi, fakt.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

Nevím jestli má smysl tady preferovat jen konkrétní Weby, stejně tak může někdo posuzovat PCT např. podle Obrových příspěvků.Hladis píše:Pokud to sem někdo hodi a diskutuje se o tom, tak se podivam a ostatní jiste taky. Bylo by dobry, pokud by tenhle web byl vesmes ignorovan a linky sem nepostovany, protože je to cisty trash.yuri.cs píše: Uz pres rok jsem nekliknul na zadny link vedouci na ten WCCFshit. Delejte to same.
Takže já bych to moc neřešil, úsudek si přeci může udělat každý sám.
- zumpar1234
-
PET5 píše:http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... geforce-10
Ved ma uplnu pravdu suhlasim s tym co pise.
- Hladis
- Moderátor

Nikde není psano, ze se to ma zakazat, to je vase věc, ale měli by jste si uvědomit, zda ma cenu linkovat naprosty trash. Ostatne OBRovi vyplody bych taky klidne ozelel a neresila by se tu pak spis osoba OBRa a DDworld je tu treba linkovany jen vyjimecne.HafanPetr píše:Nevím jestli má smysl tady preferovat jen konkrétní Weby, stejně tak může někdo posuzovat PCT např. podle Obrových příspěvků. Takže já bych to moc neřešil, úsudek si přeci může udělat každý sám.
- Comby
- Začátečník

-
Doom: min FPS 57, inak 70-80, max cez 100. Nastavenie ultra 8x TSSAA
https://youtu.be/qohTr3OAxlE
Ten clovek tam ma aj Zaklinaca 3 s Hairworks off.
https://youtu.be/qohTr3OAxlE
Ten clovek tam ma aj Zaklinaca 3 s Hairworks off.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Zvysuje to navstevnost, prijde vice lidi, sice nadavaji, hadaji ale o to jde. Prijde vice inzerce, co te zivi. OBR je bulvar, ale je jinej. Drazdit lidi je to, co on umi dobre. A vzdy ho lidi budou resit. I kdyz ho muzes zcela ignorovat.VeCkO píše:Obr je fakt komediant jak prase.. nechápu co na PCT ještě dělá..
Nakonec v podstate ma ale pravdu. Neni to karta pro lidi co maji skoro dva roky nejakou 970 nebo 980. Je to grafika cilena na AMDckare.
Mac...
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Hlavně lidi co maj GTX760/ R9270 a nižší, mají solidního nástupce.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Braňo1977
- Začátečník

Nieje toto už porušenie NDA? Od mistra žumpara? http://forums.anandtech.com/showpost.ph ... count=3425
lian li pc-7nb, xeon 1231v3, scythe mugen5, 16gb ddr3 cl9 1600mhz, msi 4060 gaming x nv edition, crucial mx500 500gb, super flower leadex II 80 gold 650w, sound blasterx ae-5, mackie cr3, philips 246e7qdab
- Azentar
- Začátečník

-
No píše tam, že jde o fake a není to od něj.
- Braňo1977
- Začátečník

Ano,lenže to fake zrejme nieje. Dal to tam aby sa zviditeľnil. Je to fakt smrad presne ako Obor.
lian li pc-7nb, xeon 1231v3, scythe mugen5, 16gb ddr3 cl9 1600mhz, msi 4060 gaming x nv edition, crucial mx500 500gb, super flower leadex II 80 gold 650w, sound blasterx ae-5, mackie cr3, philips 246e7qdab