Zdravím, mám starší pc se základní deskou ASUS P7P55D-E http://www.asus.com/Motherboards/P7P55D ... fications/ a procesorem i5-750 http://ark.intel.com/products/42915/Int ... e-2_66-GHz
Přemýšlím teď o koupi Radeonu RX 480, kterého bych vyměnil za svou starou HD5870. Moje otázka je, zda to celé bude v pohodě fungovat a starší komponenty nebudou RX 480tku velmi brzdit?
Radeon RX 480 + stará deska a CPU = nějaké omezení?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Smoulacz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- PKBO
- Moderátor

Re: Radeon RX 480 + stará deska a CPU = nějaké omezení?
Samozřejmě se najdou situace, kde to bude brzda velká a situace, kde to zas takový průser nebude.
Mohl by jsi si pomoct přetaktováním procesoru na vyšší frekvence, bohužel se taky může stát, že to jen urychlí smrt desky, vesměs je zázrak že na tom ještě funguješ, 1156 dnes už moc není...
Takže ano, kup si jí, ale zároveň začni šetřit na nový podvozek, protože není nic horšího, než zbrkle až ti desko odejde na rychlo shánět nějakou stejně ojetou a jen to sunout před sebou.
Mohl by jsi si pomoct přetaktováním procesoru na vyšší frekvence, bohužel se taky může stát, že to jen urychlí smrt desky, vesměs je zázrak že na tom ještě funguješ, 1156 dnes už moc není...
Takže ano, kup si jí, ale zároveň začni šetřit na nový podvozek, protože není nic horšího, než zbrkle až ti desko odejde na rychlo shánět nějakou stejně ojetou a jen to sunout před sebou.
- pilarius
- Začátečník

Pojede to.
Míra brzdění se bude odvíjet zejména od frekvence CPU, dále také od frekvence RAM a od PCI-E 2. Přijde mi to pořád jako smysluplný upgrade, pokud je CPU ke 4 GHz.
Míra brzdění se bude odvíjet zejména od frekvence CPU, dále také od frekvence RAM a od PCI-E 2. Přijde mi to pořád jako smysluplný upgrade, pokud je CPU ke 4 GHz.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- Smoulacz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpovědi. O pc sféru jsem se nějaký čas nevěnoval,tak děkuji za ujištění. S pořádným upgradem chci počkat na Zen nebo novou architekturu od intelu. RX 480 bych poté využil v nové sestavě. Teď chci koupit něco smysluplného, na čem si o prázdninách aspoň něco zahraju.
CPU mám přetaktovaný na 4 GHz, kdy to je celkem vyvážený bod mezi plusovým výkonem a spotřebou, teplotou.
CPU mám přetaktovaný na 4 GHz, kdy to je celkem vyvážený bod mezi plusovým výkonem a spotřebou, teplotou.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jo moc víc to nehroť, u téhle platformy je pro herní výkon důležitá také frekvence uncore, tak se ujisti že taktuješ i tu (a paměti). Fungovat to bude OK, ona 480 nebude zas žádnej drtič aby jsi k ní potřeboval přetočenou Skylake I7, počkej na Zen a pak se rozhodni co uděláš se zbytkem.
- Smoulacz
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: