Pred par dnami zacal mrznut komp (random freeze)/raz sa mi stalo pri 5min hrani ,sa sam vypol pc.Po resete niekedy ani nechcel nabehnut,len sa opakovanie zapinal/vypinal.Neskor som sa dostal do biosu a nastavil default settings (OC som mal len mininalne 4,2ghz).Ale ani to nepomohlo...reflashoval som bios,pretestoval disky (su ok),ale pri memteste po 33% uz nabehlo cez 90 chyb,tak som to rovno vypol.Nemam moznost skusat ine komponenty.Ale chcem sa opytat,ci sa mohli ramky len tak pokazit?Pred par mesiacmi som ich preventivne pretestoval memtestom a presli bez zavahania.
Alebo moze pomaly odchadzat mobo / zdroj?Mozu vadne ramky sposobit vypnutie pc??
Co mozem este vyskusat pred tym nez to dam do servisu?Komp mi momentalne funguje,ale do kedy...
i2500k,msi p67a c43 b3, 2x4gb kingston 1333,gtx 960,ssd crucial...(komplet zostavu mam v profile)
PC postupne kolabuje
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- van Bellen
- Začátečník

- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: PC postupne kolabuje
Zkus to otestovat pres memtest po jednom kusu ramky, mozna bude jedna z nich vadna.
Ale pokud pc nechtelo ani nabehnout, tak to spis vypada na vadnou desku nebo zdroj (ale ten mas kvalitni).
Jak dlouho mas tu desku?
Ale pokud pc nechtelo ani nabehnout, tak to spis vypada na vadnou desku nebo zdroj (ale ten mas kvalitni).
Jak dlouho mas tu desku?
- van Bellen
- Začátečník

Uz to bude 5r (v podstate mam novu len grafiku). Keby to boli len ramky,tak to nie je az taka polozka.Ale ako zistim,ze ze to nie je mobo alebo zdroj? PC mi teraz normalne funguje...
- van Bellen
- Začátečník

Nahodil som z ineho pc 2x2gb a memtest presiel bez problemov.Par dni potestujem a ak sa nevyskytnu problemy,kupim nove moduly.Je mozne,ze sa pokazili len pamate a ostatne (mobo,zdroj) je ok?