Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Azentar
- Začátečník

-
Re: Radeon RX 480 - recenze, obecná diskuze
Jako přiklad je newegg http://www.newegg.com/Prod uct/ProductList.aspx?Submit=ENE&IsNodeId=1&N=100007709%20601203818&Tpk=RX%20480&ignorear=1
Cena od 239 USD. 970ka tam je za 289 USD.
Rozdíl tedy 50 USD, pro 4GB verzi má ten rozdíl být 89 USD a to je velmi dobrá nabídka a pomůže to
zlepšení cen pro zákazníky.
No jenže pro nás je cena 480= 970 s nereferenčním chladičem a třeba ufo k ní dává poukaz na 500,-
a to je zase jinde,...
Každopádně po mě je ta nereferenční verze tak pro lidi, co na to stejně nacpou své chlazení.
Mimochodem tohle je jediná věc, které nerozumím, proč produkovat kvanta referenčních karet s tímto chlazením, když to mohli poslat na trh s nereferencemi a nemít jako mínus v recenzích chlazení,...
Protože třeba pro mě je tohle "paper launch" i když je karta uvedená, nemůžu si koupit to co chci.
Jinak s výsledky jsem spokojen, pokud u nás bude normální cena tak je to zajímavá karta, počítám, že Asus, MSI,.. nám dodají dobré chlazení a počítám, že 4GB verze nepřinese v FHD propad ve výkonu (napadá mě pár kamarádů. kterým jim doporučit - hráli na 2GB 960ce)
Ještě si říkám, jestli je pravda, co postoval "kolega" pár stránek zpět, že až aktuální nedávno zasílaný ovladač odstranil bug se sběrnicí.
No tak uvidíme.
Tady je nejlevnější CZC Sapphire s použitím bodů.
Cena od 239 USD. 970ka tam je za 289 USD.
Rozdíl tedy 50 USD, pro 4GB verzi má ten rozdíl být 89 USD a to je velmi dobrá nabídka a pomůže to
zlepšení cen pro zákazníky.
No jenže pro nás je cena 480= 970 s nereferenčním chladičem a třeba ufo k ní dává poukaz na 500,-
a to je zase jinde,...
Každopádně po mě je ta nereferenční verze tak pro lidi, co na to stejně nacpou své chlazení.
Mimochodem tohle je jediná věc, které nerozumím, proč produkovat kvanta referenčních karet s tímto chlazením, když to mohli poslat na trh s nereferencemi a nemít jako mínus v recenzích chlazení,...
Protože třeba pro mě je tohle "paper launch" i když je karta uvedená, nemůžu si koupit to co chci.
Jinak s výsledky jsem spokojen, pokud u nás bude normální cena tak je to zajímavá karta, počítám, že Asus, MSI,.. nám dodají dobré chlazení a počítám, že 4GB verze nepřinese v FHD propad ve výkonu (napadá mě pár kamarádů. kterým jim doporučit - hráli na 2GB 960ce)
Ještě si říkám, jestli je pravda, co postoval "kolega" pár stránek zpět, že až aktuální nedávno zasílaný ovladač odstranil bug se sběrnicí.
No tak uvidíme.
Tady je nejlevnější CZC Sapphire s použitím bodů.
- scootie007
- Začátečník

-
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD ... CrossFire/ nemalo byt CF 480 vykonne minimalne ako 1080?
je na urovni 1070 s 2x takou spotrebou. Po oc 1070 bude este rychlejsia
I7 13700kf, Asus tuf z790, 2x16gb-6000mhz, Palit gamerock 5080, Evga g5 850w, ASUS ROG Swift PG279Q
- Walker1134
- Moderátor

7 373 Kč + 2 672 b cena na CZC(Sapphire). Stejně si ten shit referák nekoupím, počkám na nerefky, a pak se uvidí.
Bral bych MSI Gaming za 7k
Bral bych MSI Gaming za 7k
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem objednal nakonec tu XFX s 1328MHz OC.. vezmu jí na test atd.. a budu doufat, že se do 14 dní objeví nerefky nebo aspoň upřesní datum vydání abych to pak vyměnil..
Chtěl bych Sapphire RX480 NITRO ta bude dobrá
předobjednal jsem ji aby se na mě dostalo tak uvidím.. třeba si to do těch 2 dnů ještě rozmyslím a stornuju to
Chtěl bych Sapphire RX480 NITRO ta bude dobrá
předobjednal jsem ji aby se na mě dostalo tak uvidím.. třeba si to do těch 2 dnů ještě rozmyslím a stornuju to
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Stejnej scénář protože je to stále GCN. Polaris nespravil nic co GCN trápilo. Overhead v DX11 je stále hroznej ( a v DX12 se jí daří o něco méně jak Hawaii), výkon/watt také, navíc navrhnuli mizerné chlazení, GPU také dost topí a žere kor na to jak je malinké, já jsem si původně při pohledu na PCB říkal hmm, VRM skoro silnější jak 1070 to bude OK OC ale teď už víme proč je tam takové VRM a i tak to tak tak zvládá a má vysoké teploty. Ani neref karty s OC moc nepohnou, ty vyřešej jen hluk (snad) protože zůstane malej čip s velkym TDP tzn bude se to blbě odvádět zevnitř.havli píše:Problem je v tom, ze 28nm AMD mely efektivitu tragickou v porovnani s Maxwellem... a zatim to vypada na stejny scenar s Polaris vs Pascal. Cili porad bida. Ty karty mely zrat 110 - 120W, ne 160.webwalker píše: Tak nárůst efektivity si můžeš spočítat sám buďto z Hawaii nebo Tonga. Bez počítání ale klidně mohu odhadem podle výkonu a spotřeby říct, že se dostala někam na úroveň Maxwellu (GTX 980) možná i výš. Což je od předchozího stavu opravdu hodně.
Imho stejně jako ostatní referenční chladiče, tak i tento na RX 480 stojí asi za kulový (už jen podle vyšší teploty). S nerefernčním chlazením myslím půjde frekvence ještě nahoru a teplota, spotřeba a hlučnost dolů. Tedy věřím v to.
Overhead se taky moc nepohnul zda se. Klasika u AMD - naslibuji hory doly, ale realita silne zaostava. Uz je cas poslat CGN na odpocinek a prijit s mnohem lepsi architekturou, ktera se konecne nekam posune. Tak snad Vega, no.
Nejvíc do nebe volající je jak už jsi zmínil dříve stále hrozná spotřeba v idle při videu, více monitory či high refresh monitory. Ala věc co podělali u Hawaii (a na Tahiti běhala lépe) dodnes neopravili.
Ta karta bojuje aby udržela krork s Hawaii a nemá na to aby porazila starou 28nm GM204. Pokud má AMD obdobnou efektivitu u 14nm GPU jak NV měla u 28nm je to fail, rovněž 0 upgrade pro majitele těchto starších GPU. Já bych to nedoporučil jako upgrade ani z Tahiti protože by nebyl dost zarantní.
Už se ani nedivim proč byla původní Vega zrušena a poslána o rok dále na redesign protože tohle kdyby bylo velké aby to dovedlo bohjovat s GP104 (natož GP100/102), tak by to bylo neuchladitelné.
Obávám se že i defakto low-endová GP106 tohle vydrtí (a to už je průser když AMD letos nebude mít GPU co by se postavilo ani x04 GPU Nvidie), že NV dnes spadl kámen ze srdce, Polaris fakt konkurentem nebude a její dominance se ještě zvýší. Skoro to začíná zavánět CPU trhem, NV si prostě začíná dominovat a diktuje si ceny bez přímé konkurence a AMD si může hrát někde v koutě s low-endem.
Polaris zklamání, s touhle efektivitou neprorazej masově ani do těch laptopů což chtěli, malej pascal tam sežere vše jak to dříve udělal Kepler a Maxwell, tve to už by bylo skoro výhodnější tam dát undervoltnutou starou GM204 než polaris 10... a u 11 to bude stejné, jen menší ale výkon/watt se nepohne. Ach jo.
- blekota je boss
- Začátečník

Za $200 dobrá karta, pokud to ale beru z technickyho hlediska, tak výkon/mm2 a spotřeba/výkon oproti GP104 dost pozadu.. AMD má co dohánět, a nevim jestli to Vega spasí, kor jestli bude obsahovat i tranzistory na neherni využití..
- killerek
- Začátečník

-
VeCkO: jj, tahle mi prifrci. Ja si ji necham a s peknou nerefkou ji predam brachovi do PC 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
rx 480 je prakticky GTX970 jak se spotrebou tak s vykonem.Jako bonus je 8GB Vram a lepsi dx12.Ale prisla trochu pozde...GTX970 uz tu je 2.5 roku.
Cena je o neco lepsi nez u GTX970, ale cenu neref karet jeste nezname..
Cena je o neco lepsi nez u GTX970, ale cenu neref karet jeste nezname..
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Simulovali se napr. GeForce FX (128b), Fermi, R600 (512b), Presscott (L0$, pipeline 30+), Bulldozer (cache), ... To neni argument.Dolan píše:Tie špekulácie o počte ROPs ma udivovali už pri Fiji.
To si tu naozaj niektorí jedinci myslia, že to AMD pred začatím návrhu nezvažovalo? Že v simuláciách pred silikónom netestovali aj verzie so 16,64 alebo 128 ROPs?
Polaris je fail. GCN nezasahly tolik potrebne zmeny tykajici se spotreby. Jen par bottlenecku zmizelo. Porad si myslim, ze duvod je otresna financni situace AMD a tudiz zadny RnD.
Vega/Greenland ma potencial byt skutecnym nastupcem GCN1, tzn. konecne po 5 letech zvysit efektivitu... Po Polarisu bych si na to ale rozhodne nevsadil.
Navic, ted vime, ze Vega bude stat proti GTX 1070/1080 => vykon, ktery si muzu koupit uz dnes a s vybornou spotrebou.
Naposledy upravil(a) yuri.cs dne stř 29. čer 2016, 19:10, celkem upraveno 1 x.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Hladis
- Moderátor

Precti si i tohle.DOC_ZENITH píše: teď už víme proč je tam takové VRM
http://www.tomshardware.com/reviews/amd ... 616-9.html
Tan referak da zakladce slusne zabrat.AMD's Radeon RX 480 draws 90W through the motherboard’s PCIe slot during our stress test. This is a full 20 percent above the limit. To be clear, your motherboard isn't going to catch fire. But standards exist for a reason. All of the components around the PCIe slot and along the path from the slot to the 24-pin ATX connector will suffer from the peaks. And depending on your platform's design, audio problems may also materialize.
- icebosss
- Začátečník

-
Zitra mi snad prijde sapphire, takze ji testnu. Nechavat si ji urco nebudu, spis vyzkousim real vykon a poseckam na neref.
- ds
- Začátečník

Nejde mi do hlavy jak to ze je v USA levnejsi nez v Cine kde ji vyrobej?? Odpodava dovoz atd....Konkretne je v usa levnejsi o 60USD nez v cine.
Cpu:Amd Athlon XP 2500+@3200+ 1.8V ,MB:Epox 8RDA3I,ATI RADEON 9000PRO 275/550@610/305,ZVUK:SB LIVE 5.1,M.:AOC 7KLR,REPRO:KINYO 2.1,HDD:BARACUDA 40GB
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hardware FR a teoreticke testy/tessellace/geometrie
http://www.hardware.fr/articles/951-7/p ... ixels.html
Je tam vylepseni, ale nestaci to.V tessellaci porad vyrazne pomalejsi i nez GTX980...
http://www.hardware.fr/articles/951-7/p ... ixels.html
Je tam vylepseni, ale nestaci to.V tessellaci porad vyrazne pomalejsi i nez GTX980...
Naposledy upravil(a) HEAD dne stř 29. čer 2016, 19:26, celkem upraveno 1 x.
- certes
- Začátečník

Hurá, AMD vynalezlo kartu s parametry GTX 970.
Jako výkon, DX12, cena atd. beru, ale ta spotřeba 28 vs 14nm proces je zhruba stejná.
Asi se Polárka mění v rudého obra. Kdyby se tou spotřebou AMD až tolik nechlubilo, udělalo by lépe.
Jako výkon, DX12, cena atd. beru, ale ta spotřeba 28 vs 14nm proces je zhruba stejná.
Asi se Polárka mění v rudého obra. Kdyby se tou spotřebou AMD až tolik nechlubilo, udělalo by lépe.
Ryzen 7 5800X@87W - NH-U12A - TUF B550 - 4x8GB 3600CL16 - RX 5600XT@130W - 870 EVO + 860 EVO - TX550M 550W - Xonar DX - EIZO FG2421
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

- Hladis
- Moderátor

- ArgCZ
- Začátečník

co se výkonu týče tak je to hodně rozkolísaný, v Division nám předvádí i na 1266MHz(+PL i TL) výkon jak Fury X(+ 80% nad R9 380) a jinde jako v FC Primal se propadá hluboko za R9 390 a nabídne jen 45% nad R9 380
podobně lítala po uvedení GTX960 proti GTX680
výkonově to je v celkovým pohledu prostě dobrý, ale spotřeba na 14nm FF procesu zaměřeným na efektivitu.... to je prostě tragický, ještě fakt nevím jestli jí koupím, bylo by asi o dost jednoduší kdyby byla za doporučenou cenu
mě se rozplynul sen o výkonu R9 390 s pasivním chlazením Accelero S3
, kartu kolem 100-110W by to pasivně dalo, ale tomuhle by se vypařila při pasivním provozu kaskáda
výkonově to je v celkovým pohledu prostě dobrý, ale spotřeba na 14nm FF procesu zaměřeným na efektivitu.... to je prostě tragický, ještě fakt nevím jestli jí koupím, bylo by asi o dost jednoduší kdyby byla za doporučenou cenu
mě se rozplynul sen o výkonu R9 390 s pasivním chlazením Accelero S3
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne stř 29. čer 2016, 19:47, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

Radeon RX 480 Live Stream and Giveaway https://www.twitch.tv/pcper
- Krteq
- Čestný člen

-
[H]ardOCP forumsKyle Bennet píše:AIB partners are reporting to me this morning that with extremely good custom air coolers the 480 GPUs are seeing from 1480MHz to 1600MHz clocks, but tell me it is a “lottery draw” on GPUs.
BTW, PcPer livestream s Rajem pořád běží - Radeon RX 480 Live Stream and Giveaway - 10:30am PT / 1:30pm ET
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To rozkolísání bude dost možná pamětí, vypadá to že onen novej famózní delta-compression engine bude možná fail (jako byl ten první VS ten co měl Maxwell ihmo), protože OC pamětí z 8 na 9 Ghz zvedlo výkon průměrně o 6% což je dost.ArgCZ píše:co se výkonu týče tak je to hodně rozkolísaný, v Division nám předvádí i na 1266MHz(+PL i TL) výkon jak Fury X(+ 80% nad R9 380) a jinde jako v FC Primal se propadá hluboko za R9 390 a nabídne jen 45% nad R9 380
mě se rozplynul sen o výkonu R9 390 s pasivním chlazením Accelero S3, kartu kolem 100-110W by to pasivně dalo, ale tomuhle by se vypařila při pasivním provozu kaskáda
https://www.computerbase.de/2016-06/rad ... ancerating
Eghm, a kde je ta bájně ořezaná fail 1070 s 192-bit active jak tu mnoho lidí vyprávělo, heh, najednou mlčej a objednávaj ji že (Head) jo, na míle daleko vepředu. 1080 má o 20% vyšší prostupnost a výkon 2x takovej, přesto je 480 limitovaná prostupností, něco tam hnije.