Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon RX 480 - recenze, obecná diskuze

Příspěvek od VeCkO »

Už mě to začalo po restartu i trochu poslouchat.. to co mě spíše zaráží je skákání frekvence v klidu.. nemám zaplý ani YouTube a takty skáčou stále 303MHz na 1037MHz a napětí taky..
A 144Hz to není... dělá to i u 60Hz

asic 84.9%

EDIT: to skákání frekvencí dělá otevřený Crimson OC TOOL :D
Naposledy upravil(a) VeCkO dne pát 1. črc 2016, 16:29, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ja u sebe odhalil, ze vyrazne skakani frekvence (hlavne nesla pod 600 Mhz) ve Win mohl BattleNet klient a to byl jen v tray ... Po jeho vypnuti je to OK, obcas to povyskoci, ale to delala i 290 predtim.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Nejhorší je, že já s kartou dříve dosáhnu teploty 90st. kde se mi okamžitě sundají takty na 1040MHz.. a 50 let trvá chladiči, než najede na max target fan otáčky..
V reálu to vypadá tak

Zapnu Valley... cca za 20s plného taktu dosáhnu 90st. a chladič je teprve někde na 35% otáček.. karta začne throttlit na 1040MHz +-.. spadne samozřejmě výkon a chladič je schopný stáhnout kartu pod 90st. cca za 1,5 minuty po zapnutí Valley.. ten referenční chladič je fakt otřesný.. :evil:

To vůbec.. ten referák absolutně nestíhá.. + nachuja nastavená křivka chladiče který je neúměrně pomalý vůči stoupající teplotě kvůli šhit chladiče..
Vždyť na default bez postunutého PL mi karta neudrží ani 1266MHz boost.. ale skáče to mezi 1210-1244MHz
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

A proč si neuděláš vlastní křivku regulace otáček v MSI AB?
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Protože to nejde :D křivka chladiče v Afterburneru je šedá.. můžeš tam měnit jen MHZ jádra a pamětí.. ani PL neposuneš.

>>>>INSTAGRAM<<<<
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

to asi nebude normální chování, koukni do recenzí, defaultně máš 80 st. temp limit a ten je chladič schopnej udržet s pruměrnými takty kolem 1200MHz

mimochodem nezpůsobuje problém Afterburner kterej kartu zatím nepodporuje?
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Já mám v pokoji 21st. zapnutou klimatizaci.. hodně dobře větranou skříň, ale karta topí jako hovado.
Pokud ručně nefixnu FAN na 3500RPM tak na OC můžu zapomenout.. 4K RPM mi OC 1360MHz na jádře tak tak uchladí na 86st. :D
Jdu se projet na motorce protože z toho chladiče mám fakt nervy a to mám tu kartu v PC hodinu.
Možná mám špatný kus.. a možná ne.. každopádně ten referák je kus šhitu.. a to mám AMD rád.
Čekal jsem vysoké teploty kolem 85-88st. ale nečekal jsem tam stupidně nastavený FAN atd a celkové chování karty..

Jo a jen tak btw.. mám vše na default a když píšu třeba tenhle text nebo něco dělám tak mi sem tam problikne obraz.. taková milisekunda bliku..
typuju to na přeskakování frekvencí u pamětí s slabou voltage v daném úseku skoku = blik..

Nonic jdu vychladnout na motorku a pak se na to znovu podívam :lol:

>>>>INSTAGRAM<<<<
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

podívej, ať vím jestli jí vůbec v pondělí mám vyzvednout
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Me to v HotS drzelo celkem stabilne teplotu i frekvenci. Jinak si s tim hraju jen v ovladacich, protoze AB nemam rad. Zitra se na to mrknu vic a stahnu i 3D mark, za chvili se jde na pivko :-D
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Tu regulaci opravdu musi nastavit formou nejake krivky, protoze ze dvou posuvniku clovek fakt nic neudela a karta trotli driv, nez najede ventilator, takze za to nemuze ani tak spatny chladic, jako debilni nastaveni ventilatoru. Az pujde afterburner ci trix, tak tento problem zmizi. Mozna samo amd vyda lepsi nastavovani.

Takze na testovani musim mit rucne nastaveny min i max stejne, aby karta jela konstantne. Jinak to vrcni motorku pri iddle neslysim, u prechodu na vyssi otacky uz to jde slyset.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

A zkousel uz nekdo stahnout v ovladacich Temperature Max a Target na nizsi hodnotu, jestli to roztoci veltilator drive?
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

K cemu ti to bude? Dosahne to teplotniho limitu a bude to trotlit o neco driv, nez se ventilator roztoci a budes ho muset mit na vyssi otacky, aby ti takty neomezik temp target
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak to vyzkousim zitra sam, jakou ma logiku tohle nastaveni.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Co jsem dočetl tenhle topic od mého posledního příspěvku jsem napočítal 12x bliknutí obrazovky.. tohle asi nebude OK.. :-D

Ať nastavuješ jak nastavuješ stejně je to pomalé.. ano když nastavím teplotní target na 55st. tak od 55st. se to trošku zrychlí to přidávání otáček.. ale stejně je to pomalé jak sviň

btw to blikání nedělá v zátěži.. jen když je karta v 2D.. takže to opravdu bude špatně načasované přepnutí pamětí s špatnou voltage

Jinak default nastavení.. +50PT upravený fan na max 3400RPM (z 2200) 1266MHz core max voltage 1.11v a karta má ve valley teď 80-81st. A těch 3400rpm je teda slušně slyšet :mrgreen:
Naposledy upravil(a) VeCkO dne pát 1. črc 2016, 17:46, celkem upraveno 1 x.

>>>>INSTAGRAM<<<<
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

Koukám, že ty referenční verze jsou asi pořádný dělo :lol:
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.2GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A13 360, RAM : 2x48GB 6000MHz, CL32, GPU : MSI GeForce RTX 5080 Ventus, MB : ASUS TUF B850 Plus Wifi, PSU : Be Quiet! 1200w Pure Power 12 M, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro., Case : Fractal Design Mesihify 3 XL.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

VeCkO píše:... A těch 3400rpm je teda slušně slyšet :mrgreen:
Tak to je co říct, když to vady i tobě jako motorkáři... :-D
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Tohle je fakt hlučné.. s tím co jsem provozoval na ostatních kartách atd se to nedá srovnávat.. ty byly uplně mírné..
Tenhle chladič je fakt odpad..
Věřím, že neref verze + unlock voltage pak bude dobrá karta..
Tady na default BFU nastavení je to decentní.. karta sice topí hodně ale dá se.. pokud už jen sáhneš na power limit tak chladič začně absolutně nestíhat..
A ta křivka chladiče je dělaná fakt na prasáka.. opravdu otřesné.
Samo osobně je chladič hodně slabý.. (není se čemu divit tomu malému passivku) a hodně rychle stoupá teplota při zátěži.. ale absolutně k tomu nekoresponduje rychlost stoupání křivky otáček na danou teplotu..

Když nechám vše na default.. mám v pokoji klimu = 21st. teď v létě..
Boost clock jede na 1220MHz.. voltage jede na 1.05v otáčky 2200RPM (jde slyšet, ale nic hrozného)a teplotu mám teď stálou 85-86st.

Pokud vám nevadí mírný hluk a to že má karta 86st. tak je to OK s tím, že je nereálné taktování..
Taktovat fakt jedině od 3200RPM nahoru.. a to je na hraně s teplotou a řve to slušně.

Sapphirka mi neudrží ani 1266MHz ale jede na 1220MHz.. to sem zvědav až tu někdo ukáže tu XFX co má boost 1328MHz jaké bude mít otáčky, teplotu, voltage a hlavně kolik reálně udrží boost.

>>>>INSTAGRAM<<<<
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arm0r! »

Tak to by u mně tahle refka pohořela a to do písmene. Bez klimošky doma i na blbým defaultu. Mám sice dobře větranou skříň, ale v těhle teplech by se takový křáp nedal uchladit.
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.2GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A13 360, RAM : 2x48GB 6000MHz, CL32, GPU : MSI GeForce RTX 5080 Ventus, MB : ASUS TUF B850 Plus Wifi, PSU : Be Quiet! 1200w Pure Power 12 M, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro., Case : Fractal Design Mesihify 3 XL.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Stve me ale dalsi vec, ze neni zadny cidlo na vrm a nebo ho gpu z neumi cist

Btw mam nabidku na nakup Asus fury strix za 8 tisic, tak o tom premyslim jestli pockat na neref rx 480 a nebo vzit tu fury + treba pujde odemknout na plnohodnotnout fury
Mtss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtss »

pokud by se nasel nejaky odvazlivec co by mi kartu na 2 dny pujcil tak udelam testy s vodnim chladicem. Mam ho na to nachystany, ale s nakupem karty si jeste pockam.

EDIT: jsem ze Šumperka - majitel karty může přijít i s ní :)
PC:Intel Core i7 3770k, AS-Rock P67 Professional, Kingston HyperX 2x4GB Ram DDR3 1600 dual channel, 240GB HyperX, R9 290, Seasonic X-660W, 3x Acer 22", LG BD-RE GGW-H20L, Harman/Kardon AVR2000, Inifinity Kappa 7.2i
NAS + KODI: A4-5300, 6GB Ram, 4x4TB WD Green via Adaptec 3405 Raid 5
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“