ZAHADNE VYPNUTIE PC PO ZAPNUTI REPRO

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Likva
Začátečník
Začátečník

ZAHADNE VYPNUTIE PC PO ZAPNUTI REPRO

Příspěvek od Likva »

Zdravim páni. Mam taký zvláštny problém.
Niekedy ked zapnem moje repro Genius SW-HF 4500 5.1 ( https://www.hej.sk/reproduktory-genius- ... 00-cierna/ ) tak sa mi proste vypne PC. Nerobí to vždy, iba niekedy. Pc potom ide normalne zapnúť a všetko funguje tak ako má. Neviem čo to môze spôsobovať, či vznikne nejaké prepätie alebo čo, zdroj mám EVGA SUPERNOVA 750 G2. Zostava je nová, skladal som koncom minuleho roka.
Neviete čo by mohlo tento "jav" spôsobovať?

Ďakujem pekne za postrehy a rady...
PC: CPU intel xeon e3-1231v3 GPU GTX1060 Gainward Phoenix GS 6GB MB Gigabyte GA Z97x gaming 3 Cooler Scythe kotetsu PSU Evga supernova G2 750 SSD Crucial bx100 250Gb HDD WD Blue 1TB Ram Kingston DDR3 1600 MHz fury black 8Gb Case Fractal Design Meshify C window Monitor LG UltraGear 27GL83A-B
junglist
Začátečník
Začátečník

Re: ZAHADNE VYPNUTIE PC PO ZAPNUTI REPRO

Příspěvek od junglist »

Nemas to ciste nahodou pripojeny do elektriny prez online UPS ?
Likva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Likva »

Do elektriny to mam pripojene cez predlzovacku, popravde to online UPS ani neviem co je
PC: CPU intel xeon e3-1231v3 GPU GTX1060 Gainward Phoenix GS 6GB MB Gigabyte GA Z97x gaming 3 Cooler Scythe kotetsu PSU Evga supernova G2 750 SSD Crucial bx100 250Gb HDD WD Blue 1TB Ram Kingston DDR3 1600 MHz fury black 8Gb Case Fractal Design Meshify C window Monitor LG UltraGear 27GL83A-B
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Absolutne netusim, co by to mohlo zpusobovat.
Moje predstava je takova, ze pri zapnuti repro dojde k poklesu napeti v okruhu v takovy mire, ze to dokaze shodit PC. Ale nedokazu si predstavit, jak by k tomu mohlo dojit..
Ta prodluzka je v poradku? Elektricky obvody v dome/byte jsou z cca z jakyho roku? Nejiskri se treba obcas ze zasuvek? :-D
Mohlo by pomoct pripojit ty repro do uplne jiny zasuvky, nez je zbytek PC, ale to ten problem nevysvetluje. Spis by to znacilo nejakej problem s tou prodlouzkou, pripadne se zasuvkou, do ktery je pripojena.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Velmi pravděpodobně půjde o nějakou těžší závadu elektroinstalace, bych tak odhadl. Pak je ještě možná nějaká prapodivná závada toho, že by pro PC nebo pro bedny byla otočená fáze, a zapojenými JACKy by se to pokusilo uzemnit mezi sebou, na což by zdroj PC mohl reagovat. Pokud to bude dělat i s odpojenými reproduktory od PC, jen do sítě, tak je to elektroinstalace.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“