GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já nad těmahle kartama jen kroutim hlavou. GP104 nežere, a overvolt se jí nelíbí, nepotřebuje vůbec hodně chladit, co je tohle zač tyhle karty.... bože.... něco jako ty WF3 cghladiče na GTX960 a pod. Ňákej random cheap Gainward s 2 větráky a chladičem normální délky předvede stejnou službu a stejné OC a bude to.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

VeCkO píše:Už tu máme GB XG

https://www.alza.cz/gigabyte-geforce-gt ... d=18859193

Ten XG chladič je velkou konkurencí pro Gainward chladič.. možná bonus pro GB je u téhle karty 4 roky záruka.
Zbytečně předražené obludy...useless
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Test nereferenci..Palit/gainward nejlepsi ze vsech.Ten chladic co pouzivaj je fakt super.Nijnizsi teploty, nejmin otacek a nejtissi.
https://www.computerbase.de/2016-07/gef ... im-spielen
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

H2SO4 píše:Ma tu nekdo tu verzi GAINWARD GeForce GTX 1080 GLH Phoenix?
Mam. Co se tyce teplot a hluku - bez vyhrad.

Mam s ni ale problem- trva dlouho probuzeni pocitace ze spanku (pul minuty) a po probuzeni ma rozpadle GUI Chrome, zrejme se spravne neobnovi pamet graficke karty... (nevim, zda to je potiz toho modelu nebo ovladacu nebo se zere neco jineho, s 780Ti to jelo ok)

No a pak klasika- po pripojeni tretiho LCD skokove vzrostou takty jadra, pameti a tim i spotreba. To je obecny problem Pascalu (a i predchozich generaci).
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

miho píše:...Mam s ni ale problem- trva dlouho probuzeni pocitace ze spanku (pul minuty) a po probuzeni ma rozpadle GUI Chrome
Co Win...přeinstaloval jsi system...?
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

HEAD píše:Test nereferenci..Palit/gainward nejlepsi ze vsech.Ten chladic co pouzivaj je fakt
Gainward ano...Palit už tolik zas ne

O tom jsem již psal a taky se to potvrdilo
zigo píše:
Mezi těmi dvěma kartami je rozdíl jenom v tom chladiči. PCB jsou stejné, mám dojem, že je to jeden a ten samý výrobce pro oboje. Ale právě ten Palit bych nebral kvůli tomu chladiči, který má dva větráky točící se proti sobě. Nevím kde jsem to četl, zrovna teď to nemohu najít, že ty větráky, které se točí proti sobě vydávají takový zvláštní zvuk, ne že by byly hlučné, ale mají takový charakteristický šum.
kupco píše:Tak uz mam aj ja konecne poskladanu novu zostavu a v nej Palit GTX1080 SuperJetstream...Karta ale krasne ticha, toci max 1050-1150 otacok a okrem slabuckeho aerodynamickeho sumu ju skoro vobec nepocut...
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Tak po dni testovania a laborovania s frekvenciami som nakoniec s mojou Palitkou skoncil (len) na 2,000 MHz na jadre a 11,000 Mhz na pamatiach. Z jadra trochu sklamanie, cakal som aspon tych 2,050 MHz, ale myslim, ze ten rozdiel vo vykone je zanedbatelny. Pamate idu aj na 11,200 MHz, ale pozorujem mierne nizsi vykon pri tejto frekvencii (myslim, ze to tu niekto par stranok naspat spominal), tak som ich nechal na 11 GHz.
V tychto teplach (v miestnosti asi okolo 28-30 stupnov) a vytazeni na 100% po nejakom case vetrak toci okolo 1,200-1,300 otacok, co je uz malilinko pocut, ale ja mam velmi citlivy sluch a takze sa da karta povazovat za velmi tichu. Okolo 1,000-1,100 otacok ju skoro nepocujem vobec (pokial nedam ucho k stene bedne).
Za mna spokojnost.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

alienGT píše:
tackleberry píše:V čem se liší krom taktů a barvy chladiče u Palitu ty edice GameRock a JetStream?
Ja chtel. jit prave do JetStreamu, ale nebude se na tech nabehovych hranach vic usazovat prach oproti rovne lopatce? Precijen, zadny z renomovanych výrobcu cpu chladicu tohle nepouziva. Zrejme maji duvod.
Jen pro zajímavost. Nedávno jsem se díval na nějaký dokument o vývoji proudových motorů a jeden typ motoru měl lopatky turbíny přesně v tomhle tvaru. Hned jsem si vzpomněl na Palit JetStream, který si při návrhu chladiče evidentně bere inspiraci v leteckém průmyslu, což i název lehce napovídá. : ))
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Recenzia Palit GTX 1080 GameRock Premium 8 GB a potvrdenie, ze chladic Palitu/Gainwardu je skvely a jeden z najtichsich na GTX1080/1070.

https://www.techpowerup.com/reviews/Pal ... _GameRock/
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
overclocking
Nováček
Nováček

Příspěvek od overclocking »

Co si myslite o Zotac AMP! Extreme? Jej chladic vypada este viac nadupanejsi (2,5 slotu) ako pri Palit.

https://www.youtube.com/watch?v=BjKlL-6SA20
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

4K Review: https://youtu.be/0GvMpb88sGg

- no, vypadá samozřejmě robustněji, má možná silnější napájecí kaskádu atd., ale otázkou je zda to bude k něčemu navíc proti Palitu/Gainwardu, podle mě je každopádně hlučnější, ale komu o to nejde a vidí v tom potenciál (obří chladič, kaskáda ...), tak klidně proč nebrat, záruku jsem dokonce viděl 5 let, což je také "malé" plus.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tak uz jsem do PC konecne narval Gainward GTX 1080 Phoenix GS. Dostat tu obludu do chudinky CM K280 byl ale teda boj, az jsem si pri tom trochu porezal ruku o chladic CPU, takze ten ma ted na sobe cerveny flek, ale na chlazeni to zcela urcite nebude mit vliv. :lol:

V OC jsem se zatim nejak moc nehrabal, jenom od oka to pro zacatek nastrelil tak, ze GPU zatim neslo pod 2050 na jadre (peak na 2114 Mhz) a pameti na 11Ghz. Prechazel jsem z referencni GTX 980Ti, oproti ktere je to teda predevsim obrovsky pokrok v hlucnosti a teplotach. Na vykonu jsem nameril boost v Hitmanovi a RoTR o 33-35%, ve Witcherovi to mozna bude jeste vic (tam uz jsem byl linej to merit nejak sofistikovane). Celkove spokojenost, referencni kartu uz nechci v zivote ani videt. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Oproti ref 980Ti jde o skok obrovsky. Skoda, ze neni takovy oproti neref, to bych ji tam taky rval.
Nemas noveho Dooma na udelani par testu?
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Dooma mam, ale co bych tam mel merit? Pokud vim, tak to nema integrovany bechmark.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Slo mi jen o prubeh treba z Frapsu, klidne z prvni mise 2-3 min. Mas ale 4K monitor? To by me zajimalo, kde se s kartou pohybujes
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Kravicka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kravicka »

Doom je vcelku nenarocnej
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Obrázek

:arrow: Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming: Vše pro poměr cena/výkon (Adam Vágner, PCT) :) , díky za recenzi, kartička ujde, ale lepší je opravdu asi Palit/Gainward.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Kravicka píše:Doom je vcelku nenarocnej
by ses divil :wink: ve 4K to chce už hodně výkonu. Ale Adam to otestoval, takže už vím vše :)
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jj ve 4k uz je to narocny docela dost zkousel sem to demo a musim pro 4k sundat detaily ani pretaktovana 290X uz to nestiha :) (v 1080p to ale jede okolo 100fps)
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Njn, 1080 = 100 fps / 4 při 4K = cca 25? :roll: Takže opět další důvod těšení se na GTX 1080 Ti/Titan. Mimochodem, když GTX 1070 OC = GTX 1080 stock, pak 1080 OC = 30% nad GTX 1070 OC? Cca? Dík
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“