DHCP ve druhém roputeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jerry00
Začátečník
Začátečník

DHCP ve druhém roputeru

Příspěvek od jerry00 »

Situace: UPC router(asi ADSL) TV+internet--kabel do 1 PC+ kabel do 2 Pc+ 20m kabel do 2 routeru WiFi z něj kabel do PC .
Po zapnutí routeru 2 , ten dostane od routeru UPC přes DHCP přidělenou adresu (podotýkám úplně nesmyslnou kterou nedokážu zjistit a tudíž se nedostanu na nastavení jeho web administrace) Jelikož je router ve výchozím stavu, tak má zapnuté DHCP, což je asi problém, protože pak většinou nejde internet v celé popisované síti. Někdy jde, někdy ne. Jelikož dělám vzdálenou administraci, tak je to neřešitelné. Takže jsem si nechal router poslat s tím, že ho doma nastavím a pošlu zpět.
Jak nastavit DHCP v tom routeru? Mám nastavit DHCP klient, DHCP server nebo DHCP vypnout? Z routeru jde internet do PC a zárovenˇje třeba na router přístup z mobilu přes Wifinu.
iMac 27" i7
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: DHCP ve druhém roputeru

Příspěvek od Salamander »

DHCP vypnout a kabel z UPC routeru pripojit do LAN portu, ne do WAN.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Díky.
Router mám doma a snažím se ho nastavit. Kabely jsem samozřejmě měl připojené do LAN portů.
Potíž je v tom, že moje síť doma je 192.168.1.xxx a u mámy to UPC má 192.168.0.x. Když tam dám u mě třeba IP 192.168.0.7 do LAN routeru, tak mi to neběhá a ani se už do toho routeru nedostanu.

Well 5010 má dvě nastavení DHCP. Pro LAN a pro WAN. U LAN se to dá vypnout, ale WAN je volba pouze dle obr.
landhcp.png
wan.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
iMac 27" i7
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak WAN te nemusi vubec zajimat kdyz nebude zapojeny.

A kdyz nastavis na routeru adresu ze subnety 192.168.0.x, musis mit na PC nastavenou adresu ze stejne subnety, jinak se na nej skutecne nedostanes.
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Tady doma mi o nic nejde, ale až to zapojí v Práglu, tak se případně potřebuji do toho routru na dálku dostat( používám TeamViewer) . To mi nešlo, bo jsem nezjistil jeho IP adresu. Byl po resetu, takže měl mít výchozí 192.168.1.254, ale na tu jsem se nedostal a na síťovce v PC jsem taky nic nevyčetl. Tam figuruje jako brána ten router od UPC. Zkoušel jsem zjistit IP i pomocí utilitky (tuším IPscan) a ta ten router v daném rozsahu vůbec nenašla. UPC DHCPuje asi od 192.168.0.x do 0.255??? takže by mojemu routeru měl přidělit IP z tohoto rozsahu. Jestli tam zůstala IP xxx.xxx.x.254, tak by síť ani internet neměl fungovat. Když jsem to zapojoval , tak to šlo. A šlo to týden, že to přestalo fachčit.
Doufám, že byl problém v tom nastavení DHCP u Wellu. Asi tam bylo u LAN nastaveno Server??
Máma i sestřenice jsou naprostý lamy , takže všechno visí na mojí vzdálené správě.
iMac 27" i7
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OK, tak jeste jednou.

Ano, router od UPC prirazuje adresy z rozsahu 192.168.0.0/24, to znamena 192.168.0.1-254
Kdybys nechal na Wellu zaply DHCP server, mel bys na siti 2, coz by zpusobovalo znacne problemy.
Idealni by bylo, kdybys wellu priradil statickou adresu z tehle subnety, a nastavil na routeru UPC jeji rezervaci. Ale kdyz nastavis adresu ktera se nepouziva, asi to bude taky v pohode ( treba 192.168.0.250)
Kabel z routeru UCP pak zapojis do LAN portu na Wellu (ne WAN, ten vubec nepouzijes).

Po resetu Wellu, kdy tedy dostane defaultni 192.168.1.254 bys musel mit na PC kterym se na nej snazis pripojit IP adresu ze stejne subnety, treba 192.168.1.20, ale tim padem si shodis pripojeni pres teamviewer.
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Rozumím. Jen s tou pevnou IP pro router to asi nepůjde, protože občas máma volá na podporu UPC( když něco nejde) a první, co technik udělá je, že jejich router automaticky zresetuje. Takže musím pracně vše znova vypínat a měnit. Pokud tam nebyl ten Well, tak bylo vše OK, ale sestřenice chtěla přístup na internet přes mobil :x
Jinak všechno na síti kromě Voip tlf , mám nastaveno na DHCP.
iMac 27" i7
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejak nechapu proc by s tou pevnou IP mel byt problem, nerikam at nastavis pevnou IP na vsem, ale jenom na tom Wellu prave kvuli tomu aby ses dostal do managementu.
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

To si nerozumíme. Já reagoval na tu rezervaci IP v UPc routeru :D
iMac 27" i7
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jako rezervace by byla fajn, ale kdyz tomu Wellu nastavis nejakou vysokou statickou IP adresu (treba tu 250) kterou nikdy nic jineho nedostane tak to bude asi taky v pohode
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Dobrá , nastavím a pošlu jim to, Díky :-D
iMac 27" i7
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Tak jsem tu s tím o5. Nastavil jsem to doma, dal jsem pevnou IP LANu 192.168.0.200, DHCP vypnul. Vyzkoušel jsem to u ségry, která má taky UPc int i TV. Vše fachalo. Odvezli si to do Práglu sestř. to zapojila, ale blbě, dala příchozí kabel do WANu. Což ji nefungovalo, takže po telefonické radě, přepojila kabel do LANu. Vše fungovalo. To bylo ve středu. Dnes je sobota a volá matka, že ji nejde internet v PC. Ono opravdu, v PC nejde, ale VOIP tlf normálně funguje!!! Po vypojení všeho z 220 se po spuštění PC nakrátko( cca pár sekund) PC k internetu připojí, ale pak zase klekne. Ale Voip zase funguje OK. Tohle trvá do doby, než se odpojí zmíněný kabel do předmětného routeru. Po vytažení internet naskočí a jede už OK. CO JE TO ZA SRÁGORU :evil:
iMac 27" i7
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“