MaWa píše:Pasivní zdroje co zvládnou v zátěži 700W jsou...akorát "trošku" drahé = 12 tisíc...Super FLower Leadex Platinum 2000W nebo Corsair AX1500i (což je taky Super Flower).
Tyhle zdroje jdou tak trochu mimo mě a to se na zdroji nesnažím šetřit. Zajímalo by mě, jestli jsou opravdu na 100% pasivní pod touto hranicí nebo tam je stále čidlo na teplotu prostředí a třeba při 25% zatížení dojde k občasnému sepnutí ventilátoru (například 1 za hodinu) jako se to děje u aktuálních polopasivních zdrojů (z vlastní zkušenosti Evga Supernova P2 1000W, Corsair AX860i, Seasonic 1000XP F3).
Předpokládám (doufám), že s Titanium certifikací se časem objeví i zdroje pro běžné uživatele, které těch 700W pasivně zvládnou.
//morke - vyděleno OT, opět. Myslím, že název Vaše teplota vody v zátěži? je jasný, nějaké spory si řešte přes SZ.
sestava i7 4770k (delid, coolaboratory liquid ultra, bez OC), GTX 970 (mx-4, bez OC) - teploty v zátěži do 70°C (vyloženě maximum, víc nikdy nebylo zatím co to teď měřím), v idle klesnou na minimum 30°C, radiator 360 na dotek v idle nijak nehřeje, pokojová teplota, v zátěži je teplejší, nepálí nijak, pumpa nějaká eheim
otázka zní - za předpokladu že je všechno ideálně složený (pasty a bloky), ve skříni je jedna 120mm noctua a na radiatoru jsou 3 na tom ultra low noise adapteru (napojeno na jeden molex všechny tři), jak snížit teplotu (v loadu samozřejmě)? asi by to chtělo nějak vymyslet zapojení těch fanů na radiatoru aby se mohly točit rychleji, nebo je možný že pumpa nestačí (s jistotou má za sebou už tak 6 let provozu určitě) ? radiator je mimo skříň a žádnou podchlazenou vodu neprovozuju
edit : zjistil jsem že fany na radiatoru vzduch netlačí ale sajou a ještě dodám že to ULN zapojení těch fanů je proto že bez něj na ten molex nedošáhnou.