Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon RX 480 - recenze, obecná diskuze

Příspěvek od HEAD »

Ze je rx 480 rychlejsi asi o 30% nez GTX970 1550/8000?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vzdyt to je v Quantum Break, aneb v jednom z nejhorších portu a zmrseny hre za posledni leta. viz.http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaost ... b_1920.png Tam nic zajimavyho není.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

z akeho datumu je ten pclab test?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ani nevim (asi z vydani 1080) a je to jedno. nV karty jsou v ty hre zoufaly, takze ze tam GTX 970 dostane na zadek o parnik od RX 480, to není moc zajimavy, ale spis zcela ocekavany.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

spíše bych byl rád že tam nedostalo amd nafrak... protože když je to očekavaný tak to mohla byt z nějakýho důvodu zas ostuda. Jsem rád že ty Nereferenčky maj slušnej potenciál vedle těch muxh co má reference
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Dithius: Jake mouchy ma reference? Napajeni pres slot opraveno vcerejsimi ovladaci. Teplotu si muzes nastavit v ovladacich, jen to snad nikdo v recenzi nevyzkousel. Referencni chladic je kupodivu i pouzitelny. Od nereferenci se da jen cekat 8pin napajeni a lepsi/tizsi chlazeni, ktere by mohlo umoznit lepsi OC s mensim hlukem, ale OC stejne zavisi spise od odemceni voltaze. Jedine, co me jeste napada, jsou jen dva stavy pro pameti, ale to je otazka, jestli se to vubec u nereferenci zmeni.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

taky nevím o co jde, PCB je v pohodě, chladič kartu zvládá bez zbytečnýho hluku a chyba byla opravená, navíc XFX s backplatem je sexy :lol:
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

ArgCZ - mohl bych tě poprosit o testovat tvou RX480 v CS:GO? Máš-li ho?
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

nemám promiň :(, to je zadarmo?
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
panfiluta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panfiluta »

Zdravím, dělal jsem menší průzkum a trochu jsem se vyděsil, protože jsem našel několik fór, kdy vlastníci starých desek (například chipsety intel P67 ) hlásí že mají jen černou obrazovku při zapojení RX480. Nikde jsem se ale nedočetl zda jim pomohlo aktualizovat bios.

Je tu prosím někdo, kdo má hodně starou desku (například s PCIe 2 což znamená cca 5 let) a RX480 mu funguje? Díky :-)
Procesor: Intel Core i5-2500K, Motherboard: ASUS P8P67, Memory: 2x4GB A-DATA 1333MHz DDRIII , Graphic Card: GIGABYTE HD 6850 1GB GDDR5, Sound Card: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE 24 bit, Hard-Disk: WD Caviar SE WD4000AAKS, Zdroj: Seasonic 400W, hand made coling :)
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Nene, stojí to asi 6 euro na steamu :-)
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

Michal86 píše:ArgCZ - mohl bych tě poprosit o testovat tvou RX480 v CS:GO? Máš-li ho?
proc by to tam testoval udela to 150fps ve 4K... to je natolik nenarocna hra ze cokoliv nad HD6850/ GTX460 je naprosto dostatecny
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

panfiluta: Hele, mam desku se Z77, protoze P67 mi pred rokem a pul odpalil zdroj a RX480 funguje. Aktualizace BIOSu urcite neni od veci. Jinak ArgCZ to provozuje na jeste starsi platforme.
panfiluta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panfiluta »

killerek: Díky moc, to mě uklidnilo, Argusova P55 dává velkou naději:) No uff, těším se na non-ref dále.. :)
Procesor: Intel Core i5-2500K, Motherboard: ASUS P8P67, Memory: 2x4GB A-DATA 1333MHz DDRIII , Graphic Card: GIGABYTE HD 6850 1GB GDDR5, Sound Card: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE 24 bit, Hard-Disk: WD Caviar SE WD4000AAKS, Zdroj: Seasonic 400W, hand made coling :)
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

A proč by to nemohl otestovat? Zajímal by mě jeden test ve hře. Tam je přímo mapa která testuje fps. Každopádně je to jedno. Stejně ještě přemýšlím jaký vezmu monitor a podle toho případně ještě vezmu Gk.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

treba protoze je ten test naprosto nesmyslnej?
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Pro tebe je to možná nesmyslnej test. Pro mě ne.
Adam Vágner
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Adam Vágner »

Černé obrazovky při POSTu dělaly hlavně karty, kde se štěkalo UEFI a legacy BIOS (buď grafika najížděla v UEFI a deska čekala legacy nebo naopak). Sapphire možná právě kvůli tomu dává na lepší modely duální UEFI/Legacy BIOS, kde se to dá přepínat switchem na kartě. Ta karta pak nebyla po startu rozpoznaná a nebyla vidět ani ve Windows (když jsem tam přidal druhou grafiku).

Někdy pomohlo přehodit v biosu z UEFI na legacy, ale tuším jsem měl i kartu, které v desce s X79 nepomohla ani svěcená a v jiných chodí (nějaký Radeon HD 78něco).

Stihl už někdo někde udělat testy spotřeby napájení přes PCIe s těmi novými ovladači?
Naposledy upravil(a) Adam Vágner dne pát 8. črc 2016, 15:42, celkem upraveno 1 x.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

Michal86 píše:Pro tebe je to možná nesmyslnej test. Pro mě ne.
na co ti je dobry ze se dozvis ze ta karta tam dava 500fps? stejne nemas monitor kterej to zobrazi takze je to uplne jedno = je to zbytecna prace
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Jde mi o výsledné číslo (fps), třeba u gtx 960 při 1521/7900 to dává 250fps v rozlišení 1080p. Když bych věděl, že třeba rx480 dává 350 fps průměr, tak že to těch 144fps v 1440p dá. Ale to je dedukce.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“