Dobrý den vespolek,
drahé ženě spadl notebook na zem (+-40 cm, parkety nebo koberec), odnesl to displej a zřejmě i něco dalšího, rád bych vás poprosil o komentáře.
Notebooku po zapnutí momentálně svítí pouze popraskaný displej, ale nepracuje. Připojení na tv přes hdmi (dosud automaticky) bez výsledků. Dále svítí tlačítko napájení, ledka napájení/wifi a slabě i hdd (ale nechroustá). Na klávesnici svítí zapnutý capslock. Větráček běží, cdrom se při zapnutí ozve a zdá se mi že tiše běží i hdd (zastavil jsem větráček a uvnitř jsou stále slyšet jemné otáčky).
Ráno jsem notebook celý rozebral abych se ujistil že všechny konektory doléhají, vysadil a nasadil hdd. Chlazení jsem neodlepoval. Po opětovném složení a zapnutí beze změny.
Večer se stavím pro externí rámeček a zkusím jestli se hdd chytne jinde. Pokud ne, problém je předpokládám zde, pokud ano a hdd se chytne, měl byste někdo jiný nápad? Když my syn prošlápl Lenovo, to se mi na tv chytalo bez problému a výměna lcd stačila. Nevím ale, jestli se dell třeba nechytá nějak jinak.
Chápu že ke správným odpovědím potřebujete znát i výsledek z večerní zkoušky hdd s rámečkem, přesto píšu již teď, jelikož bych byl pak odkázán na mobil a tento sloh bych psal sto let.
Za případné komenty tedy děkuji, s pozdravem Teepack
Rozbitý notebook Dell Inspiron n5110
Moderátor: Don
- teepack
- Nováček

-
- Darkjesus
- Nováček

Re: Rozbitý notebook Dell Inspiron n5110
Zdravim,
pri tom pripojeni na externi monitor bych zkusil hned po spusteni zavrit viko displeje, jestli na TV uvidis alespon obrazovku BIOSu.
Jinak pri rozebirani bych zkusil vyndat a zandat i RAMky.
Odstipl se z notebooku po dopadu na zem nejaky kus? Kdyz jsi mel rozebrany notebook, na desce zadne viditelne poskozeni nebylo (ohnuty/ustiply roh, prohnuta deska, nastiply board...)?
pri tom pripojeni na externi monitor bych zkusil hned po spusteni zavrit viko displeje, jestli na TV uvidis alespon obrazovku BIOSu.
Jinak pri rozebirani bych zkusil vyndat a zandat i RAMky.
Odstipl se z notebooku po dopadu na zem nejaky kus? Kdyz jsi mel rozebrany notebook, na desce zadne viditelne poskozeni nebylo (ohnuty/ustiply roh, prohnuta deska, nastiply board...)?
- teepack
- Nováček

-
Diky moc! Zabralo! Problem tkvel v tom, ze notas navic hlasi expiraci baterie, coz se po spusteni musi odpalit F1, bez toho system nezacinal najizdet. Ja zkousel jen psat naslepo heslo, coz bylo tim padem k nicemu a myslel jsem ze je chyba jinde. Zene pocitac bezne nezapinam takze na tuhle hlasku jsem zapomel a ona sama si taky nevzpomela
Notebook tim padem bezi, ja jdu vratit ramecek a objednavam "jen" novej displej
Diky moc, preju peknej vecer
- Darkjesus
- Nováček

Super, jsem rad, ze se podarilo vyresit
at jeste slouzi! mej se