Rozbitý notebook Dell Inspiron n5110

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
teepack
Nováček
Nováček

Rozbitý notebook Dell Inspiron n5110

Příspěvek od teepack »

Dobrý den vespolek,

drahé ženě spadl notebook na zem (+-40 cm, parkety nebo koberec), odnesl to displej a zřejmě i něco dalšího, rád bych vás poprosil o komentáře.

Notebooku po zapnutí momentálně svítí pouze popraskaný displej, ale nepracuje. Připojení na tv přes hdmi (dosud automaticky) bez výsledků. Dále svítí tlačítko napájení, ledka napájení/wifi a slabě i hdd (ale nechroustá). Na klávesnici svítí zapnutý capslock. Větráček běží, cdrom se při zapnutí ozve a zdá se mi že tiše běží i hdd (zastavil jsem větráček a uvnitř jsou stále slyšet jemné otáčky).

Ráno jsem notebook celý rozebral abych se ujistil že všechny konektory doléhají, vysadil a nasadil hdd. Chlazení jsem neodlepoval. Po opětovném složení a zapnutí beze změny.

Večer se stavím pro externí rámeček a zkusím jestli se hdd chytne jinde. Pokud ne, problém je předpokládám zde, pokud ano a hdd se chytne, měl byste někdo jiný nápad? Když my syn prošlápl Lenovo, to se mi na tv chytalo bez problému a výměna lcd stačila. Nevím ale, jestli se dell třeba nechytá nějak jinak.

Chápu že ke správným odpovědím potřebujete znát i výsledek z večerní zkoušky hdd s rámečkem, přesto píšu již teď, jelikož bych byl pak odkázán na mobil a tento sloh bych psal sto let.

Za případné komenty tedy děkuji, s pozdravem Teepack
Darkjesus
Nováček
Nováček

Re: Rozbitý notebook Dell Inspiron n5110

Příspěvek od Darkjesus »

Zdravim,

pri tom pripojeni na externi monitor bych zkusil hned po spusteni zavrit viko displeje, jestli na TV uvidis alespon obrazovku BIOSu.

Jinak pri rozebirani bych zkusil vyndat a zandat i RAMky.

Odstipl se z notebooku po dopadu na zem nejaky kus? Kdyz jsi mel rozebrany notebook, na desce zadne viditelne poskozeni nebylo (ohnuty/ustiply roh, prohnuta deska, nastiply board...)?
teepack
Nováček
Nováček

Příspěvek od teepack »

Diky moc! Zabralo! Problem tkvel v tom, ze notas navic hlasi expiraci baterie, coz se po spusteni musi odpalit F1, bez toho system nezacinal najizdet. Ja zkousel jen psat naslepo heslo, coz bylo tim padem k nicemu a myslel jsem ze je chyba jinde. Zene pocitac bezne nezapinam takze na tuhle hlasku jsem zapomel a ona sama si taky nevzpomela :) Notebook tim padem bezi, ja jdu vratit ramecek a objednavam "jen" novej displej :) Diky moc, preju peknej vecer
Darkjesus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Darkjesus »

Super, jsem rad, ze se podarilo vyresit :) at jeste slouzi! mej se
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“