Nelze se propojit na WiFi router
Moderátor: Don
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Nelze se propojit na WiFi router
Ahoj,
potřeboval bych poradit s připojením na WiFi na routeru. Zařízení je normálně viditelné, ale když se na něj připojím, tak to stejně nefunguje a za chvíli se to odpojí. Na TV se mi nenacte ani IP, DNS, maska, nic... Na PC se to na chvíli připojí, pak vykřičník, pak buď odpojí, nebo to prostě nejde, na mobilu to samé. Nemám tušení či s tím může být. Zkoušel jsem restartovat, připojit se přes ten WPS button a stěně nefunguje.
Jedná se o tento router: http://m.heureka.cz/access-pointy/tp-link-tl-wr940n/
Děkuji za radu.
potřeboval bych poradit s připojením na WiFi na routeru. Zařízení je normálně viditelné, ale když se na něj připojím, tak to stejně nefunguje a za chvíli se to odpojí. Na TV se mi nenacte ani IP, DNS, maska, nic... Na PC se to na chvíli připojí, pak vykřičník, pak buď odpojí, nebo to prostě nejde, na mobilu to samé. Nemám tušení či s tím může být. Zkoušel jsem restartovat, připojit se přes ten WPS button a stěně nefunguje.
Jedná se o tento router: http://m.heureka.cz/access-pointy/tp-link-tl-wr940n/
Děkuji za radu.
- Salamander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nelze se propojit na WiFi router
A kabelem se pres nej pripojis?
Stava se, ze kdyz se pripojene zarizeni nemuze dostat na vychozi branu, nebo resp. kdyz nedostane adresu z dhcp tak se po chvili odpoji.
Stava se, ze kdyz se pripojene zarizeni nemuze dostat na vychozi branu, nebo resp. kdyz nedostane adresu z dhcp tak se po chvili odpoji.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Ahoj,
ano kabelem to normálně funguje, všem co mám doněj přes kabel funguje bez problému. U NTB přes wifi mi to píše, že k této síti se nedá připojit.
ano kabelem to normálně funguje, všem co mám doněj přes kabel funguje bez problému. U NTB přes wifi mi to píše, že k této síti se nedá připojit.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Nemáš tam pro WiFi nastavený nějaký MAC filtr?
Typu povolit jen uvedené adresy, vše ostatní zakázat (a povolené adresy nemáš zadané).
Případně IP filtr.
Typu povolit jen uvedené adresy, vše ostatní zakázat (a povolené adresy nemáš zadané).
Případně IP filtr.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- BlaineMonno
- Začátečník

-
O tom pochybuji, vůbec těmto věcem nerozumím a do ničeho nevrtám. Ještě před 3mi dny vše fungovalo bez problému.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
Tak se mrkni, zda máš na Wireless WAN Filtering "Disabled".
Taky se koukni na DHCP Client List, zda se Ti tam objevují ta WiFi zařízení a dostávají IP adresu.
Taky se koukni na DHCP Client List, zda se Ti tam objevují ta WiFi zařízení a dostávají IP adresu.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Jey
- Středně pokročilý

Nestačilo by ten router jenom normálně restartovat?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Uvedl jsem router do továrního nastavení, vše nastavil znovu dle návodu, ale stejně když se chci připojit na NTB, tak mi to píše to samé: k této síti se nedá připojit.... Tak nevím... Asi router odešel do křemíkového nebe.
Jinak v nastavení toho TPLinku jsem filtering nenašel a v DHCP je jen můj PC a tiskárna a ty jsou kabelem připojeny, když zkusím připojit přes wifi, tak se to tam ani neukáže.
Jinak v nastavení toho TPLinku jsem filtering nenašel a v DHCP je jen můj PC a tiskárna a ty jsou kabelem připojeny, když zkusím připojit přes wifi, tak se to tam ani neukáže.
- Nagant
- Mírně pokročilý

-
No, odejít taky mohl, o to nic. Jak je starý?
Zkusil bych případně ještě jiný napájecí adaptér, máš-li možnost.
Zkusil bych případně ještě jiný napájecí adaptér, máš-li možnost.
- BlaineMonno
- Začátečník

-
No už to bude více jak dva roky... Adaptér zkusím pohledat doma. Díky za rady. 
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Tak ani jiný adaptér nepomohl. :-/ Bude asi třeba koupit nové železo....
- r34ktor
- Začátečník

Verze routeru?
Verze FW?
Na jakém kanálu vysílá?
Verze FW?
Na jakém kanálu vysílá?
Knowledge is power
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Router: WR1043ND v1 00000000
FW: 3.13.13 Build 130428 Rel.58290n
Kanál je automaticky (momentálně 9).
FW: 3.13.13 Build 130428 Rel.58290n
Kanál je automaticky (momentálně 9).
- r34ktor
- Začátečník

Takže TL-WR940N odkazovaný v prvním příspěvku je chyba?
Knowledge is power
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Aha, no já to bral podle obrázku, vypadají úplně stejně
. Jo takže to chyba asi je. Tu 1043 jsem vzal přímo z logu.
- r34ktor
- Začátečník

Nestandardní chování může znamenat i hackutý router. FW co máš, je prolezlý bezpečnostními chybami. Resetuj (opět) do továrního nastavení a nahraj poslední dostupný FW (TL-WR1043ND_V1_140319).
Pak ho znovu nastav a otestuj.
Pak ho znovu nastav a otestuj.
Knowledge is power
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Super, pomohlo to, díky moc... Nastavil jsem si to WPA/WPA2 heslo na milion znaků, jak tohle budu psát do televize to nevím
. Ještě jednou, díky.
- r34ktor
- Začátečník

Při vzdáleném útoku se obvykle použije známá díra ve FW, neláme se heslo pomocí brute-force, takže nastavovat ho nesmyslně dlouhé nemá smysl.
Pokud to z nějakého důvodu nepotřebuješ, deaktivuj WPS (to lze také celkem snadno prolomit) a použij pouze WPA2-PSK/AES.
Přihlašovací hesla může sbírat i malware na lokále, takže preventivně antivirem projeď všechna PC, ze kterých se na router přihlašuješ.
Pokud to z nějakého důvodu nepotřebuješ, deaktivuj WPS (to lze také celkem snadno prolomit) a použij pouze WPA2-PSK/AES.
Přihlašovací hesla může sbírat i malware na lokále, takže preventivně antivirem projeď všechna PC, ze kterých se na router přihlašuješ.
Knowledge is power
- BlaineMonno
- Začátečník

-
No tak nakonec to zase nefunguje... Chvíli to zůstalo přihlášeno a pak se to zase odpojilo jako předtím...
- BlaineMonno
- Začátečník

-
Ale v DHCP Client list mi to pořád píše ty zařízení, že jim byla přidělena IP adresa, ale stejně nefungují.