Herni monitor 144Hz

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
merlo
Nováček
Nováček

Herni monitor 144Hz

Příspěvek od merlo »

Zdravim,

potreboval bych poradit s vyberem herniho monitoru, parametry jsou 144Hz a uhlopricka nejspis 27".

Grafickou kartu mam GTX 970 - bude mozne s ni monitor s vysokou frekvenci bezproblemove pouzivat?

Monitor kupuji predevsim kvuli CSGO, ale asi budu hrat i jine aktualni hry.

Poprosil bych rovnou o nejake vhodne modely v ruznych cenovych skupinach (moc nevim v cem se ty modely lisi vzhledem k cene).

Dekuji
stoRmjE
Začátečník
Začátečník

Re: Herni monitor 144Hz

Příspěvek od stoRmjE »

Ahoj, na 27" uz by bylo vhodnější 1440p, ale nevim jak ti to utáhne grafika v nových hrach, to je spíš na FullHD zobrazení... Pak je otázka jestli tam chces G-Sync, právě vybírám taky herní monitor a taky z toho nejsem moudrej, bohužel třeba alza na otázku jestli by vytáhla 2 monitory na jednu sestavu a spustila něco, tak ti ani neodpoví a hodnotit monitory, ktere nejsou vedle sebe je těžké.... Ke 144Hz potřebuješ i cca 140 FPS aby se to projevilo, ale pokud ti budou fps dost kolisat, zachrani to G-Sync.. Pak je otázka jestli TN nebo IPS panel.. TN ma rychlejší odezvy, ale IPS ma lepší barvy a lepší pozorovatelný úhly..Můj tip, který si možná koupím je: https://www.alza.cz/28-asus-rog-swift-p ... d=18853364... ALe předchozí typy byly dost reklamovaný, takže bych si ho před koupí vyzkoušel, jestli nemá vadný pixely.
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

Zalezi od tvojej osobnej preferencie. IPS ma lepsie pozorovacie vlastnosti ale mne TNka nikdy nevadili. Ked som pri PC tak pozeram na monitor priamo ale neviem mozno je nejaka novinka pozerat na monitory z 180uhlu a potom pi**vat ze to ma nahovno TN panel.
Aj TNko vie urobit dobre farby a ked to ma byt hlavne na hry tak by som sa na nejake IPS vyprdol uz iba kvoli tym probleom s IPS glowom, input lagom, bbleed atd. ale je to na tebe.
Na tie ASUS ROGy kazdy nadava na forach po internete tak neviem, asi to je loteria.
merlo
Nováček
Nováček

Příspěvek od merlo »

Ten ROG Swift PG279Q mi taky doporucovali, ale to uz je dost pres muj rozpocet.

Nakonec jsem po tipu od jineho CSGO hrace zvolil

http://lcd-monitory.heureka.cz/benq-xl2 ... e/#section

Snad to ta moje grafika na Full HD zvladne. 8-)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

nejaka novinka pozerat na monitory z 180uhlu a potom pi**vat ze to ma nahovno TN panel
Na shit 15" tn ideapade vidim kazdu stranu displeja inou farbou staci ze pootocim hlavu tak mi pod vraviet o tom ako su na 27" farby krasne a rovnomerne. Vo sne akurat.
Zo 180uhlu pri TN ani nerozoznas ci mas zapnuty monitor alebo nemas. :mrgreen:
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

stoRmjE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stoRmjE »

On ma Nvidii, takže zbytečně plati za FreeSync
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

já bych doporučil tento

https://www.czc.cz/iiyama-gb2788hs-b1-l ... 17/produkt

Asus je většinou předraženej odpad a hlavne ty IPS mají masivní glow.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

No,já nevím na 27" má jen rozlišení 1920 x 1080,to je dost málo,
odezva sice je 1ms,ale je to TN panel!!
Slušná spotřeba jen 35 W.
Ale to rozlišení je fakt málo,doporučuji se někde v prodejně podívat na "živý" obraz.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

není to málo, přímo ho mám :) přecházel jsem z 23 full hd a obraz je na 27 pořád dobrý i když je to full hd. A já byl na TN zvyklý, takže mi to nepřijde, lepší než mít ips glow a špatnou odezvu atd. Proto jsem si kupoval 144hz monitor s freesync, na hraní a ne na dělání fotek. Ips má otec, zkoušel jsem to a je to něco hroznýho, ani ty barvy se mi zase tak nelíbí a navíc ten glow.

Tenhle monitor bude lepší jak všechny ty aušusy za 15 tisíc. Nejlepší si je vzít 2 vedle sebe a zkusit si to, jakej ti víc vyhovuje
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bounty[cz] »

Mám starý poděděný 27" FHD a je to v pohodě. I tak jsem nenáročný, X let jsem fungoval/ funguji na 22" 1680x1050, ten přechod je téměř neznatelný. Z tazatelova dotazu jsem pochopil, že chce rychlý panel na hry, jak mu může někdo doporučit IPS mi hlava nebere.

Btw. to s tím koupením 2 monitorů není špatný nápad, taky nad tím uvažuji, že při nákupu vezmu rovnou 2 a po týdenním zkoušení ten subjektivně horší vrátím :mrgreen:
Obrázek
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

ale jako skok z 60 hz na 144 je fakt mazec, vše je ted takový divně rychlý a hladký, jak krájet máslo, na 60 hz to bylo jako řezat něco tupou pilkou, snad takové přirovnání stačí :D
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

reifik píše:No,já nevím na 27" má jen rozlišení 1920 x 1080,to je dost málo,
Ale to rozlišení je fakt málo,doporučuji se někde v prodejně podívat na "živý" obraz.
Uvedomujes si, ze se tohle rozliseni pouziva i u TV s uhloprickou kolem 50"?

//e a ciste herni monitor v rozumne cenove relaci je stale (bohuzel) pouze TN panel.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Jo,jasně,ale to je TV a na ní nehraješ hry a nekoukáš do monitoru s několika desítek centimetrů.
Osobně mám dva roky EIZO FORIS FS2434-BK 1920x1080 a pohoda.
Píšu to proto,že jsem měl doma jeden den právě 27" monitor s výše zmíně-
ným rozlišením a druhý den jsem ho rychle vracel.
Na můj vkus měl hodně hrubý obraz.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

hele na 27 je full hd v pohodě, testoval jsem to teď 2 dny na té iiyamě než mi umřel :D jsem ho vypnul a už nešel zapnout, žádná detekce ve windows nic, takže si nechám vrátit prachy a zkusím schválně tento

https://www.czc.cz/acer-xg270huomidpx-g ... 08/produkt

podle recenzí vypadá slušně, to samé s podsvícením, které na té iiyaomě nebylo úplně dobré a překonává ho můj 5 let starý samsung, který nemá ledky. Ale mohl jsem mít jen horší kousek.

Tenhle už je QHD, freesync od 40 do 144hz, což je celkem slušné, akorát se mi teda nelíbí ta oranžová barva, radši bych černý rámeček
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“