Každopádně, mohl by mě někdo napsat stručný návod jak na instalací módního chlazení.
Budu to dělat poprvé a nerad bych něco udělal špatně.
Moc děkuji
Moderátor: morke
Nic neriesim. Pocitadlo a voda ide 24/7. Mam len cidlo na teplotu vody napojene do aqua 6xt.Pulec7 píše:Budu stavět vodníka a provozovat ho dlouhodobě bez dozoru a nonstop. Řešil jste někdo nějaký čidlo vlhkosti a alaram? Nebo to neřešíte?
čidlo na vlhkosť ti fakt netreba,... ak ti vodník neleakne pri leakteste tak je 99,999% šanca, že už neleakne vôbec. Radšej si nastav nejaký warning keby ti odišla pumpa, aby si náhodou neprišiel a nemal privarené bloky na HW a v okruhu 100 stupňová vodaPulec7 píše:Budu stavět vodníka a provozovat ho dlouhodobě bez dozoru a nonstop. Řešil jste někdo nějaký čidlo vlhkosti a alaram? Nebo to neřešíte? Daly by se vyuzit nejake stare komponenty ze zabezpečovačky a třeba i nějaká GSM notifikace.
To mě taky napadlo a čím se to řeší? Nějakym čidlem průtoku nebo tak?Leon_ píše:čidlo na vlhkosť ti fakt netreba,... ak ti vodník neleakne pri leakteste tak je 99,999% šanca, že už neleakne vôbec. Radšej si nastav nejaký warning keby ti odišla pumpa, aby si náhodou neprišiel a nemal privarené bloky na HW a v okruhu 100 stupňová vodaPulec7 píše:Budu stavět vodníka a provozovat ho dlouhodobě bez dozoru a nonstop. Řešil jste někdo nějaký čidlo vlhkosti a alaram? Nebo to neřešíte? Daly by se vyuzit nejake stare komponenty ze zabezpečovačky a třeba i nějaká GSM notifikace.Dá sa nastaviť, že ti pri nulových otáčkach vypne rovno PC.
Nie, kablik RPM z pumpy zapojíš napr do PCU konektora, alebo keď máš nejaký fan kontroler kde máš aj konektory na pumpu, tak v speeedfane anstavíš aby pri 0 RPM vyplo PC, ak tam nebudeš.Pulec7 píše:To mě taky napadlo a čím se to řeší? Nějakym čidlem průtoku nebo tak?Leon_ píše:[
čidlo na vlhkosť ti fakt netreba,... ak ti vodník neleakne pri leakteste tak je 99,999% šanca, že už neleakne vôbec. Radšej si nastav nejaký warning keby ti odišla pumpa, aby si náhodou neprišiel a nemal privarené bloky na HW a v okruhu 100 stupňová vodaDá sa nastaviť, že ti pri nulových otáčkach vypne rovno PC.
nemusí mu odísť pumpa na teplotu, môže mu kľudne odísť proste HW vadou.MaWa píše:Voda 100 stupňů nikdy mít nemůže. Všechny komponenty co znám mají tepelnou ochranu a při překročení určité teploty se prostě vypnou. Není na to imho potřeba žádný speciální "udělátor"
Ale já se bavím o CPU/VGA. Ne o pumpě. Procesory i grafiky mají tepelnou ochranu. POkud nebude fungovat pumpa, tak se přehřejí a vypnou. A neublíží jim to, ani kdyby se to stalo 100x.Leon_ píše: nemusí mu odísť pumpa na teplotu, môže mu kľudne odísť proste HW vadou.