Pomoc se složení herní sestavy okolo 30 tisíc
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Masox
- Nováček

-
Pomoc se složení herní sestavy okolo 30 tisíc
Dobrý den,
skládám si herní sestavu za zhruba 30 tisíc a chtěl bych se zeptat na váš názor, případně návrhy na zlepšení.
Součásný výběr zde: https://www.czc.cz/cthsiqhqs4gvn9o0aggetlog8d/seznam
Intel Core i5-6500
Gainward GeForce GTX 1060, 6GB GDDR5
Kingston Now UV400 - 480GB
Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 2133
Corsair RMx Series RM550x 550W
SilentiumPC Fera 3 HE1224
BenQ XL2411Z - LED monitor 24"
SilentiumPC Gladius M35, černá
MSI B150M NIGHT ELF - Intel B150
Především by mě zajímal názor na grafiku Gainward nebo jestli je lepší si připlatit za MSI 1060.
A dále jakou základní desku byste doporučili? Jelikož skládám počítač po dlouhé době a moc se v tom nevyznám. Jestli postačí mATX nebo radši koupit ATX?
Počítač je především určen na hraní ve Full HD a nějaká práce s photoshopem nebo střih videa není zatím plánován.
Budu vděčný za jakýkoliv koment a příspěvek.
Díky a pěkný den!
skládám si herní sestavu za zhruba 30 tisíc a chtěl bych se zeptat na váš názor, případně návrhy na zlepšení.
Součásný výběr zde: https://www.czc.cz/cthsiqhqs4gvn9o0aggetlog8d/seznam
Intel Core i5-6500
Gainward GeForce GTX 1060, 6GB GDDR5
Kingston Now UV400 - 480GB
Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 2133
Corsair RMx Series RM550x 550W
SilentiumPC Fera 3 HE1224
BenQ XL2411Z - LED monitor 24"
SilentiumPC Gladius M35, černá
MSI B150M NIGHT ELF - Intel B150
Především by mě zajímal názor na grafiku Gainward nebo jestli je lepší si připlatit za MSI 1060.
A dále jakou základní desku byste doporučili? Jelikož skládám počítač po dlouhé době a moc se v tom nevyznám. Jestli postačí mATX nebo radši koupit ATX?
Počítač je především určen na hraní ve Full HD a nějaká práce s photoshopem nebo střih videa není zatím plánován.
Budu vděčný za jakýkoliv koment a příspěvek.
Díky a pěkný den!
- -Vladimir-
- Začátečník

Re: Pomoc se složení herní sestavy okolo 30 tisíc
Single-channel 16GB RAM - ty nebrat, už jen kvůli tomu, že jsou levnější Ballistix Sport v dualu (o 100 Kč), na latenci kašle pes. Ten monitor je moc drahý, asi by zatím stačil Asus VX239H a SSD je moc velké, stačí třeba HyperX Savage 240 GB nebo pokud nehodláte na něj dělat extra přepisy, tak třeba ta samá verze co máte jen s 1/2 kapacity.
u GTX 1060 je pak jedno, kterou vezmete, stejnou šanci máte na to že prémiová verze dá sotva 2000 MHz stejnak jako obyč verze dá i nad 2100 MHz a naopak.
Takže tyto změny: https://www.czc.cz/168553,191551,170558,170810/kody - k tomu monitoru v seznamu změn je myš Asus Cerberus přibalena.
u GTX 1060 je pak jedno, kterou vezmete, stejnou šanci máte na to že prémiová verze dá sotva 2000 MHz stejnak jako obyč verze dá i nad 2100 MHz a naopak.
Takže tyto změny: https://www.czc.cz/168553,191551,170558,170810/kody - k tomu monitoru v seznamu změn je myš Asus Cerberus přibalena.
ignorelist: Stratos (již trvale)
- bounty[cz]
- Začátečník

Single-channel 16GB RAM Kingston HyperX Fury Black snad neexistují. Spíše mám obavu, aby to nebylo 4x4, namísto lepšího 2x8...
PSU a chladič bez výhrad...
Ten netaktovací základ snad OK (proč mAtx deska?).
Btw. má tam 144Hz monitor na hry a ty mu radíš jako lepší IPSko...
K té grafice - onen Gainward za 7600 je dobrý deal, nějak nevidím důvod připlácet si na MSI za 10K, chlazení má dobré. To už bys mohl rovnou 2K přidat na 980Ti, která je o XX% lepší...
PSU a chladič bez výhrad...
Ten netaktovací základ snad OK (proč mAtx deska?).
Btw. má tam 144Hz monitor na hry a ty mu radíš jako lepší IPSko...
K té grafice - onen Gainward za 7600 je dobrý deal, nějak nevidím důvod připlácet si na MSI za 10K, chlazení má dobré. To už bys mohl rovnou 2K přidat na 980Ti, která je o XX% lepší...
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Dobrý deal to je, ale počká si....pokud jej bude chtít....
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- -Vladimir-
- Začátečník

bounty[cz] - rozpracuju reakci do 3 částí:
1. Ovšem jsou tam ty single-channel Kingstony (dual channel stojí o 100 Kč více) - jen ti to nemusí připadat.
2. Někde jsem musel shodit - a monitor jsem bral s ohledem na cenu (bohužel sice přijde o až 84 Hz, ale s tou 144Hz by byl již nad rozpočet (33 tis. a on chce za 30 tis.).
3. Jen 2000? Tak to bys musel přidat - většinou stojí tak 10 až 11K.
1. Ovšem jsou tam ty single-channel Kingstony (dual channel stojí o 100 Kč více) - jen ti to nemusí připadat.
2. Někde jsem musel shodit - a monitor jsem bral s ohledem na cenu (bohužel sice přijde o až 84 Hz, ale s tou 144Hz by byl již nad rozpočet (33 tis. a on chce za 30 tis.).
3. Jen 2000? Tak to bys musel přidat - většinou stojí tak 10 až 11K.
- Masox
- Nováček

-
Děkuji mockrát za odpovědi. Posílám moje komenty:
1.) Paměti - jsem někdě četl, že je lepší single. Ale přehodím teda na dual Kingstona, ta cena je stejná.
2.) Grafika - děkuji za vyjádření na Gainward, mám ji objednanou a měla by dojít příští týden přes tsbohemia
3.) Monitor - chtěl jsem 144 hz na FPS a tenhle mi přišel jako dobrý
4.) Základní deska - v tom okruhu mám nejméně znalostí a nedokážu moc říct co je lepší. Klidně může být i ATX. Akorát tahle mi byla doporučena z B150. A jelikož tam nebudu nic jiného dávat než SSD, GPU, paměti, tak si myslím, že i mATX může být. Ale klidně si nechám poradit jinou. Přemýšlím nad ASUS B150 PRO GAMING nebo ASUS B150M PRO GAMING kvuli tomu ze tam je Doom zdarma.
5.) Cena - jinak cena je pouze orientační, jsem schopen si připlatit, ale současně jsem na 33k a nějak už moc víc se mi přídávat nechce
Děkuji.
1.) Paměti - jsem někdě četl, že je lepší single. Ale přehodím teda na dual Kingstona, ta cena je stejná.
2.) Grafika - děkuji za vyjádření na Gainward, mám ji objednanou a měla by dojít příští týden přes tsbohemia
3.) Monitor - chtěl jsem 144 hz na FPS a tenhle mi přišel jako dobrý
4.) Základní deska - v tom okruhu mám nejméně znalostí a nedokážu moc říct co je lepší. Klidně může být i ATX. Akorát tahle mi byla doporučena z B150. A jelikož tam nebudu nic jiného dávat než SSD, GPU, paměti, tak si myslím, že i mATX může být. Ale klidně si nechám poradit jinou. Přemýšlím nad ASUS B150 PRO GAMING nebo ASUS B150M PRO GAMING kvuli tomu ze tam je Doom zdarma.
5.) Cena - jinak cena je pouze orientační, jsem schopen si připlatit, ale současně jsem na 33k a nějak už moc víc se mi přídávat nechce
Děkuji.
- -Vladimir-
- Začátečník

1) Ty 2x8 GB Ballistix DDR4-2400 teďka stojí 1865 Kč - Kingstony stojí minimálně o 100 Kč více.
2) Není za co.
3) V tom případě zachovejte monitor ve svém původním seznamu.
4) MSI B150M Night Elf bude hodně dobrou deskou.
5) Ok - v tom případě další zásahy netřeba.
Ještě jednou: není za co a hodně štěstí, třeba budete mít štěstí jak kolega z diskuzí CZC Pink0.
2) Není za co.
Ještě jednou: není za co a hodně štěstí, třeba budete mít štěstí jak kolega z diskuzí CZC Pink0.
- -Vladimir-
- Začátečník

1) Ty 2x8 GB Ballistix DDR4-2400 teďka stojí 1865 Kč - Kingstony stojí minimálně o 100 Kč více.
2) Není za co.
2) Není za co.