Monitor především hry/ filmy do 10k

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

hefaist
Nováček
Nováček

Monitor především hry/ filmy do 10k

Příspěvek od hefaist »

Ahoj,
Jelikož se v monitorech nějak moc neorientuji tak bych se chtěl zeptat jaký monitor by byl vhodný koupit. GK v sestavě MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, 8GB GDDR5. Za monitor bych nerad dával více jak 12k, no +- něco sem ochotný když tak přidat.

24 palec ideální 27 palec max. Co se rozlišení týče, 1920×1080 (Full HD), 2560×1440 (QHD), ale klidně si nechám poradit i v tomhle :-D

Hrané hry vesměs BF4, Witcher3, crysis3, shadow of mordor apod.
Snažil jsem se něco vybrat sám, ale každý mi tvrdí něco.. někdo že IPS je top, další zase že TN pro herní je lepší vzhledem k odezvě a hz. a není ani nějaká katastrofa na tom sledovat film. No a teď už v tom mám ranec guláš.. :-D
Naposledy upravil(a) hefaist dne pát 29. črc 2016, 15:12, celkem upraveno 1 x.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Monitor především hry/ filmy do 10k

Příspěvek od PKBO »

Bylo by vhodné doplnit minimálně velikost a požadované rozlišení :wink:
hefaist
Nováček
Nováček

Příspěvek od hefaist »

to je pravda, vůbec jsem si nevšiml. No myslím že 24 palec ideální 27 palec max. Co se rozlišení týče, 1920×1080 (Full HD), 2560×1440 (QHD), ale klidně si nechám poradit i v tomhle :-D
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

pro GTX1070 je skoda si poridit jen 1080p
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Za mě bych ti doporučil tenhle IPS DELL s nízkým inputlagem..

Jediným negativem bude IPS-Glow, který má prostě každý IPS, trochu slabší bíla / černá oproti VA, ovšem zase lepší barvy..

http://www.k24.cz/product/262378/Elektr ... ONALU2715H

Tady si můžeš počíst celou recenzi http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Za sebe ho mohu taky s klidným svědomím doporučit. Mám ho doma. A pěkná cena, já ho kupoval za 14K. IPS-Glow mě neruší, supr nastavení už z továrny. Jenom si nezapomeň případně nastavit na monitoru Mini DP. :D
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bounty[cz] »

Hry, filmy. To je zkrátka buď a nebo :mrgreen:
Hm, IPS za 12,5K, to už bych raději koupil herní G-Sync: http://lcd-monitory.heureka.cz/acer-xb270habprz/ , holt to chce vědět, k čemu bude využíván více.
Obrázek
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

PKBO píše:Za mě bych ti doporučil tenhle IPS DELL s nízkým inputlagem..

Jediným negativem bude IPS-Glow, který má prostě každý IPS, trochu slabší bíla / černá oproti VA, ovšem zase lepší barvy..

http://www.k24.cz/product/262378/Elektr ... ONALU2715H

Tady si můžeš počíst celou recenzi http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm
IPS nema lepsi barvy nez slusny VA to je kec :D hlavni vyhoda je v rychlejsich prechodech
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Nevim, VA co jsem měl já prostě barvy měli horší jak IPSka :-) na VA jsem měl rád bílou / černou, to se při filmech taky celkem hodí, no stejně jsem VAčka vyměnil za IPSka.
hefaist
Nováček
Nováček

Příspěvek od hefaist »

oneb1t píše:pro GTX1070 je skoda si poridit jen 1080p
No a jaké rozlišení by jsi tedy bral ty? Jako možnost je vyplácnout cca 20k. Což zase ale nutně nechci :-D
hefaist
Nováček
Nováček

Příspěvek od hefaist »

bounty[cz] píše:Hry, filmy. To je zkrátka buď a nebo :mrgreen:
Hm, IPS za 12,5K, to už bych raději koupil herní G-Sync: http://lcd-monitory.heureka.cz/acer-xb270habprz/ , holt to chce vědět, k čemu bude využíván více.
Nejvíce bude vytížen hrami. Ovšem rád se i koukám na filmy a zase když si k němu lehnu skoro hned naproti monitoru, tak bych rád i viděl :-D
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Jestli nekoukáš na TV, ale jen monitor, tak je to těžký. Ale jestli si doposud měl TN panel a byl jsi v rámci možností spokojený, zůstal bych u toho. Ony IPS a VA mají své výhody, ale bohužel i nevýhody a na hry nejsou, tam pořád vévodí TN.
Obrázek
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Nesmysl.. ten DELL má kombinovaný inputlag do 10ms což je pohoda i na hi-FPS jako je CS:GO navíc se podívej co vyjmenoval za hry, ani jedna do takové kategorie nespadá... Kupovat si v roce 2016 TN je podle mě šílenost.
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

100 lidí, 100 chutí. Ať si koupí monitory oba, postaví si je na týden jeden vedle druhého a ten subjektivně horší vrátí zpět...
Obrázek
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

4k na hry je nesmysl... zatím
za 1 je to acer = zmetek a za 2 je to FreeSync a ty máš nVidia grafárnu
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

A já bych třeba zase uvažoval o U2515H, který do těch 10k opravdu je. Ale je to spíše pracovní než herní monitor. Každopádně pozor na ty "herní" monitory. Některé se chlubí, jak mají nízkou odezvu panelu, ale potom mají velký input lag a výsledná odezva je horší než u nějakého normálního IPSka.

A jak píše PKBO, vyjmenované hry jsou často spíše o vizuálním zážitku, ne o co nejkratší odezvě monitoru, takže bych s naprostým klidem vzal i nějaké normální IPSko.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Presne jak pise blue storm. Jeste by bylo taky dobre zamyslet se, jaky mas pocitac. Jestli treba 3 roky stary (byt na tu dobu slusny), tak to taky nebude v tom QHD zadna hitparada!

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
hezo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hezo »

Riešil som podobnú dilemu, rozhodol som sa pre Dell U2515H, chcel som hrať na 1440p (to že ho budem meniť kvôli vadnému pixelu a podsvieteniu neriešim teraz). Kupoval som to s tým, že v ďalších 2-3 mesiacoch vymením GPU-CPU. Ale, čo ťa asi najviac zaujíma je:

- hry na 1440p vyzerajú fakt krásne, skúšal som The Division, vyššie detaily, niečo povypínané aby to chodilo aspoň tých 40-45 fps ... Dá sa to hrať a hlavne, tá jemnosť je neskutočnááá !

- celkovo ten obraz je niekde inde ako napr. oproti starému Dell U2311H (viem, má svoje roky), je taký živší, "rýchlejší" a hlavne jemnejší.

- 25" mi vyhovuje, myslím si, že 27" by ma znervózňovalo, že očami nepokrývam celú plochu od kraju do kraju ...

Tiež som pozeral niečo s G-Sync, ale pri rozlíšení 1440p a IPS sa tie ceny pohybujú niekde úplne inde ...
intel i7 7700k | asus rog strix z270e | crucial ballistix elite 16GB ddr4 3200MHz cl16 | gainward gtx980ti phoenix 6gb ddr5 | dell u2515H
hockei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hockei »

Jak píše ,,hezo" , DELL U2715H jsem měl a byl na mě také už moc velký. Vrátil jsem se k FHD 24". Nyní přemýšlím o U2515H. Myslím, že to bude ideální velikost i rozlišení na 25". Odezvu má U2515H také o malinko rychlejší, kontrast vyšší.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“