zas nejako výrazne nedémonizujte konkrétne G1 gaming.
pri oc 2012/9200 mám teploty aj pri dlhých hodinách hrania náročných hier (GPU 99%) do 69 stupňov a fany točia do 2200 rpm.
Samozrejme, je to počuteľné, ale nie tak dramaticky ako by sa mohlo zdať (vetráčiky sú menšieho priemeru). Mňa osobne to vôbec neruší pri hraní v zavretej skrini ani v noci.
Komu by nevadilo, že bude mať trochu vyššie teploty do 75 stupňov, stále sa dajú cez xtreme appku krásne a rýchlo zmanažovať fany na takých 1600 rpm a bude to len taký šum.
Gigabyte vydal nejaké dva nové biosy k tejto karte G1 Gaming, oba majú v change logu info o zmene profilu fanov, osobne si teda myslím, teda domnievam sa, že ich práve asi trochu regulovali. Ja som neflashoval, aktuálna automatika mi neprekáža, s kartou som spokojný.
Samozrejme, nespochybňujem fakt, že Gainward (aj GS) je v tejto podobnej cene rozhodne lepšia voľba, teda, rozhodne určite.
Ja som však kartu mal doma už vtedy, keď ešte žiadny eshop o Gainwardkách na skladoch ani len nechyroval, navyše za sumu 400 €, takže som nerozmýšľal ani sekundu.
S kartou som spokojný, aj keď je jasné, že gainwardka by bola tichšia, netreba len preto konkrétne G1 démonizovať. Keby napr. nebol Gainward a existuje len Asus Strix, Zotac AMP/Extreme a práve G1, tak si rozhodne znovu vyberiem G1. Bo AMP dvojfanová, Extreme sa mi už nezmestí do skrinky a Asus Strix, to škoda rečí, hlúpo predražené a v podstate všetko čo som od nich mal, vždy išlo na reklamáciu, skutočne nemám rád tú firmu a ich vychýrené večne zle doliehavé chladiče na GPU, to už je kapitola sama o sebe. Asus GPU nikdy, nikdy viac. Nikdy!
Zhrniem to teda tak, že kto v dnešnej dobe plánujete kúpu grafiky bez zmeny na vodné chladenie, tak nevidím dôvod prečo vyberať niečo iné, než Gainward (GS).
Ak už máte doma G1 Gaming, netreba byť sklamaný, je to dobrá grafika.
Ak plánujete kupovať STRIX, to je podľa mňa TOP zbytočný, predražený nezmysel.
Všetko čo som chcel..
![Wink :wink:](./images/smilies/wink1.gif)