Karta na VR (HTC Vive)

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Foret
Nováček
Nováček

Karta na VR (HTC Vive)

Příspěvek od Foret »

Ahoj,
potřeboval bych od vás pomoci. Mám doma sestavu a potřeboval bych na ní rozjet hry na HTC Vive, tak aby to běželo plynule a v dobré kvalitě. Nevím ale jakou kartu koupit. Chtěl bych něco tak do 8 tisíc, našel jsem si dvě. Jedna je Nvidia, tu jsem původně chtěl, ale když jsem ji srovnal se stejně drahou AMD tak ta je mnohem lepší (nebo není a jen se to tak zdá mě jako laikovi?)
Nvidia: https://www.alza.cz/gigabyte-n970g1-gam ... 173239.htm
AMD: https://www.alza.cz/amd-radeon-rx-480-8gb?dq=4321300
Mám počítač intel i5 6500 a 8 GB ram.
Předem díky za rady :)
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: Karta na VR (HTC Vive)

Příspěvek od oneb1t »

ano ve srovnani s tou kartou co jsi poslal je radeon RX480 rychlejsi
akorat ze NVIDIA proti nemu stavi GTX1060

nvidia GTX1060 trosku min zere pri podobnym vykonu (kdyz zprumerujes recenze tak vychazi asi 5-7% rozdilu ve vykonu ve prospech GTX1060 v DX11)
radeon je zase lepsi volba do budoucna kvuli lepsi podpore DX12 a vyssimu hrubymu vykonu (bude lip starnout)

takze zalezi i na tom na jak dlouho si tu kartu planujes kupovat
Foret
Nováček
Nováček

Příspěvek od Foret »

Aha, tak to jsem se špatně díval na tu Nvidii, ... šlo mi hlavně o ty hry. Jestli AMD je taky vhodná nebo by mohl být problém že by některé hry nejely jak měly.
Druhá věc , když teda budu srovnávat tu AMD a gtx1060, jestli je velký rozdíl že AMD má 8GB a Nvidia "jen" 6GB. (např. tato: https://www.alza.cz/zotac-geforce-gtx-1 ... 399565.htm).
Ideálně aby mi chvíli ta karta vydržela, nechci za rok kupovat novou.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Osobně bych si zvolil nV...

Cena podobná, výkon v 90% dosud vydaných her bude pod nV lepší, spotřeba a hlučnost nižší...

DX12 osobně nevidím jako nepostradatelnou výhodu, DX11 tu máme 6 let, stále ještě ale větší procento her vychází pod DX10... Než bude DX12 absolutní nutnost, budou dávno obě tyhle karty zastaralé.

Ale tak to už si musíš rozvrhnout sám podle her které momentálně hraješ, na netu už je dostatek recenzí.

Jinak 6GB VRAM považuji za dostatečné i s nějakým výhledem na ten rok či dva, na vysoké res. ta karta stejně nemá performance.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

pokud na delší dobu než rok, sáhl bych po radeonu, je trvanlivější a lépe připraven na budoucí hry což já třeba beru jako silný argument

sám jsem přemýšlel zda znovu do nVidie nebo AMD a rozhodl se pro Radeon
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne úte 2. srp 2016, 16:31, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Co se VR týče, AMD karty tolik netrpí na latence jako nV karty.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Foret:
nV s Pascalem ma dobry reseni VR a to i diky simultaneous multi projection. nV ma na poli VR a HTC Vive dobrou podporu (ostatne nV s HTC spolupracuje). Na VR bych vzal něco silnějšího, ale při vyberu z tehle dvou bych vzal 1060.

//Koukam oba trollove nezklamali. Jeden lepsi nez druhy, asi soutez. No comment, pripadne bude promaz OT. :roll:
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

jo spolupracujou s nima tak mohutne az jim to na 1xxx rade nefunguje/nefungovalo :D
https://forums.geforce.com/default/topi ... gtx-1080-/

a protoze pro VR je potreba vetsinou renderovat vyssi rozliseni nez 1080p tak v tyhle discipline se radeony drzej taky lip
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše:nV s Pascalem ma dobry reseni VR a to i diky simultaneous multi projection...
Rofl, jasně, nV to zase zkouší s geometry overkillem, ale latence jsou stále katastrofální. Ale pokud chceš aby z VR bylo někomu akorát jen blbě (VR motion sickness), tak směle pokračuj :roll:
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

To fakt staci na VR mysli jako Oculus Rift? Bych cekal ze na to musi bejt karta teda aspon 1080tka.
A ted otazka, kolik her to podporuje? Prece ta hra na to musi bejt primo delana. Proto za tim prilis tomu to typu hrani neverim. Pokud se to teda tyka toho, nemam to tak nastudovano.
U filmu to celkem krachlo, radsi jde clovek do kina nez aby doma laboroval s brejlema a 3D v TV :)
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Krteq píše:
Hladis píše:nV s Pascalem ma dobry reseni VR a to i diky simultaneous multi projection...
Rofl, jasně, nV to zase zkouší s geometry overkillem, ale latence jsou stále katastrofální. Ale pokud chceš aby z VR bylo někomu akorát jen blbě (VR motion sickness), tak směle pokračuj :roll:
Kolega na Nvidii 980tce si s HTC Vive na motion sickness nestezuje, uvidi po delsim zkouseni, ma to asi tyden. Hral nejaky sekani ovoce a buhvico dalsiho.

Predtim mel Oculus DK2 a tam si na to ze se mu dela blbe stezoval.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Ja jsem zvedavej jak Oculus a pod bude mit trvani, nakonec to skonci nekde v supliku.
Jak me rekl jeden znamej, ze ten jedine 3D ale az by nemusel mit nejaky brejle a pod.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jinak ta finalni verze Oculusu bude jiste lepsi nejen v rozliseni narozdil od DK2.
Nicmene rikal, ze to Vive je fakt bomba.
HTC to muze zachranit zadek, kdyz neumeji posledni roky delat telefony konkurenceschopne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“