Najlepsi herni pocitac na svete (20-25k eury)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Dakkon330
Nováček
Nováček

Najlepsi herni pocitac na svete (20-25k eury)

Příspěvek od Dakkon330 »

Zdravim vas ludkovia.

Chcem poskladat najlepsi herny pocitac na svete v sucasnosti alebo blizkej buducnosti.

Odhadovana suma sa moze pohybovat v rozmedzi 20k-25k euro ... zalezi co vsetko nakoniec bude treba na realizaciu.

Odhadovane alebo pravdepodobne komponenty budu nasledovne:

Doska: MSI X99A GODLIKE GAMING CARBON

Procesor:Intel® Xeon® Processor E7-8890 v4 -24 jadrak(48Thredov) Cache 60 Mega-momentalne najlepsi dostupny za $7174.00

Grafika: 4x Titan X co pridu od MSI vyrobcu pripadne zalezi ako mi to vyjde s casom ... priapadne tie Ti-cky neskorsie uvidime ako sa co postiha ... nakolko doska ma aj 5xpcieExpres 16 ale v popise vidim podporu Multi-GPU: 4-Way NVIDIA SLI ... takze piata sa nekona preavdepodobne.

Ramky: 2x Dominator® Platinum Series 128GB (8x16GB) DDR4 DRAM 3466MHz C16 Memory Kit-najlepsie co som nasiel od Corsairu-Tu chcem realizovat pustanie hier cez RamDisk ktory podporuje samotna doska vlastnym softwarom

Zvukovka: Creative SOUND BLASTER X7

Zdroj: Tu budem potrebovat asi nieco specialne ... pripadne zapojit viacere zdroje do serií ... Pisu ohladom Titan X -TDP je dimenzováno na 250 wattů.Takze ja neviem zhruba 1,5-2 killowaty dajme tomu v defaulte ... i ked to bude treba doladit na spravnu wataz koly taktovaniu a hlavne super kvalitny zdroj.Momentalne v starom pc mam Corsair ... zatial spolah.

Disk-Tu asi toho vela nepovymyslame-Samsung 950 PRO NVMe M.2 SSD(2,500 MB/s/1,500 MB/s)... stale sa mi javi na hry a realne aplikace ako najlepsi ... pricom vobec neni taky drahy

Chladenie:
Tekutym heliom ... Tu este presne do detailu niesom isty ale pravdepodobne nejak tak ze budu privadzane hlavne rozvodne potrubiami na jadra kazdej grafiky a procesor ... cipy a plosne spoje by mohli byt ponorene do specialneho oleja ktory bude zvlast chladeny tekutym heliom ... to by teoreticky mohlo stacit na uchladenie plosaku ktory bude dostavat na frak z jadra ... poriadne cerpadla a slusny zasobnik tekuteho helia.

Internet: od E-netu 1000mb download 1000mb upload ... po vylepseni :)

Ocakavam ze z youtubu pojde nastavit Stream live 8K kvalita

Dovod zostavy:Zacatie mojho sna ktory som chcel uskutocnit uz zhruba pred 4 rokmi ...
Uspech-Pravdepodobne najlepsi solo hrac Diabla 3 na svete v danom urcitom case ... https://www.youtube.com/watch?v=5a_EVILcQbw ... 0:51 - Moj nick:Dakkon
Ciel-Urobit velku show ... parodiu na vsetkych streamerov a youtuberou na pocitacove hry ... alebo ktory zarabaju na ukor hrania pocitacovych hier-ktory my vyslovene smrdia a nepacia sa mi :)

Takze privitam akukolvek radu k veci a k rieseniu pocitacovej zostavy ... rad by som bol keby sa mozem s niekym aj osobne stretnut ... nakolko nemam realnu prax z narabanim privodou potrubia a chladenia heliom a tak podobne a taktiez s napajanim viacerych zdrojov do sieti a ine podobne veci ktore sa mozu vyskytnut.

Dakujem za pripadne odpovede a navrhy.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Najlepsi herni pocitac na svete (20-25k eury)

Příspěvek od godlike »

Deska Ok, doporucuju.. ;-) Jinak hodne zajimavy, vetsi overkill jsem jeste nevidel...
Mac...
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Nevim jestli jsem správně pochopil smysl toho pc, ale má být jenom na efekt, nebo po něm požaduješ streaming her v 8K? Jestli to druhé, tak to jde postavit mnohem lépe.
1) procesor na hraní uplný nesmysl (nízký takt, moc threadů), mnohem lepší volba je jedno herní pc a druhé streamovací, případně broadwell-e 10 jádro
2) víc jak dva titani ti reálně nebudou ve hrách nikdy škálovat
3) chlazení heliem je další nesmysl, stačí kvalitní voda

...ale jestli to chceš jenom jako show pc, tak nic z toho co jsem napsal neber vážně :)
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

jop no

TITAN X iba SLI ,
a dal by som to na podchladenu vodu :) ak uz na to ides tak zhurta
Sice ja niesom odbornik,ale asi ani ty,
tak skus napr. Kontaktovat tichepc.sk
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

re fmx Rider- 1- procesor na hrani uplni nesmysl(nizky takt,moc thredu)

Jasne urcite :D ... a toto je co prosim ta potom pekne ... https://www.youtube.com/watch?v=SLs-sMteggg ...

8 jadro tam ide o 20% niekedy az 40% rychlejsie ako 4 jadro ... tak mi nerozpravaj ze nevyuzijes aj 8 jadro ... cierne na bielom je to tam ... ak teda video neklame ale nezda sa mi.

Ano po vacsine casu idu rovnomerne ale hla pride tazky moment ... vybuch,tazka sceneria a zrazu 20 az 40% vykonu taha lepsie 8 jadro a to ma este k tomu o 900 mhz nizsi takt :D to 8 jadro ... Tak aka vysoka frekvencia je lepsia na hry ... nezavadzaj aspon ... jadra su jadra ... aj takty sa mozu posrat ked neni dost jadier ... a prave tie tazke situacie co nastanu v hrach tam sa to pekne vidi tie jadra ...

Dalsia vec ked chcem streamovat 8k kvalitu ale to este neviem ci bude mozne nakolko to zavysi od youtubu ... 8k videa su na youtube bezne ale ci sa bude dat aj streamovat v takej kvalite je druha vec ... tu na ... https://www.youtube.com/watch?v=ChOhcHD8fBA ... mne toto video na 6 jadraku 3,7 ghz vytazilo na 93% takze len tak tak to stiha 6 jadro este ked ti daco bezi v pozadi tak skapina 6 jadrak takze idealne mat 8 jadro a byt vpohode na 8k.

Takze cisto teoreticky 8k-8 jadier zobere ... na hry klidanko 8-10 ... a to uz mame 18 a uz ostava 6 jadier co bude ako rezervne ak sa bude popritom stahovat daco v rychlosti 1000mb tak aj tych 6 jadier poslednych si zobere ako lusk ... tak mi nerozpravaj ze to nebudem potrebovat.

Tu mas ny ... https://www.youtube.com/watch?v=0OKRf35O4qU ...
To je typek ... drbol tam 2x22 jadry ... a krasne skaluje 44 jadier ... ja mam 3,7ghz 6 jadro ani nie 1000 bodov ... a on ma 2,6ghzx44- 5214 ... este lepsie skaluje ked vynasobis moj procesor vzhladom :D ... a on sa nesere drbol tam aj 8 grafickych ale na to si musim posvietit ze naco a jak mu to skaluje
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

1. titan X SLI nebude 8K zvladat (maximalne nejaky primitivni hry)
2. zadny momentalni CPU ti nebude stihat enkodovat do 8K (max bude tech 4K) mozna na to existujou nejaky specializovany karty/serverova farma ale tam ti rychle dojde rozpocet 25K euro na to nebude stacit
3. i7-6700K@5ghz / i7-6800K (chlazena treba kompresorem) ti udela pro hrani her lepsi praci nez 22jadro na nizkym taktu vetsina her (a to ani DX12/vulkan nad cca 8-12 jader uz neskaluje)

takze pokud chces streamovat v 8K tak bych zacal uvazovat o stavbe 2 PC
jedno bude hrat jen samotnou hru a druhy se bude starat o streaming

ale 8K@60hz ti prinese hromadu problemu napr. je to prenesitelny jen pres displayport 1.4 coz moc zarizeni nebude podporovat navic s youtube kodekem se na to nebude nikdo moct ani divat protoze to vetsine lidi neutahne CPU
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Nejake dieta co sa nudi cez prazdniny.
Inde mu to uz lockli, nekrmte ho.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
midlan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od midlan »

Jak říkají ostatní. Postav dvě PC. Jedno na hraní her, druhé na streaming. Btw chlazení tekutým heliem je úplná ptákovina, zjisti si něco o jevu jemuž se říká supratekutost. Tekutý dusík udělá stejnou práci, ale nedovedu si představit jak ho chceš pořád dolívat. Jedině si sehnat kompresor, který ti bude pořád generovat nový a nový. Ale voda bude lepší řešení imho, už jen kvůli existujícím hotovým řešením.

Jen tak od boku to herní:
5960X, přetočit někam hodně k 5 GHz (Broadwell-E tak taktovat nejde)
patřičná deska
2x TITAN X (Pascal)
RAM s co nejvyšší frekvencí, stačí imho i 32GB
zdroj nějaký 80 Plus Titanium 1kW+
+ vodní bloky a hadice na všechny komponenty

To streamovací PC:
Klidně ten 24 thread Xeon
RAM si zjisti jestli jdou taktovat s Xeonem, podle toho vyber
patřičnou grafiku co je potřeba na stream, jestli není potřeba nic speciálního dal bych nějakou pasivní
celé to taky hodit pod vodu

Nakonec tyto dva PC spoj do jednoho vodního okruhu, který budeš mít natažený po místnosti (inspuruj se u whole room watercooling u Linuse). Čerpadlo a výměník si dej ven z domu (hluk a teplo).
1: 6700K OC • 32 GB DDR4 OC • STRIX Z270G • GTX1080 FTW OC & THERMAL MOD • 950 PRO 256GB • 1TB M550 • Platinum 520 Fanless • Obsidian 350D MOD • NH-U12S • 4xNF-A14 PWM • 2xNF-S12A PWM • 4K UHD 40" MVA • K7XX Red Edition • aktiv 08 • KB-460 MOD • MS-3²
2: G3258
OC • 16 GB DDR3 OC • GA-H81M-HD3 • 840 PRO 128GB• Platinum 400 Fanless • NH-U12S
NTB: 6500U • 16 GB DDR3 • Probook 440 G3 • MX200 250GB M.2 • CZ backlit kbd • MX Anywhere 2
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Re-oneb1t

Tak enkodovanie si zistim ... ono ja som nepovedal ze chcem priamo hru hrat v takom rozliseni ... ked aj 2560x1440 co mam tento monitor mi pride najlepsi momentalne Acer Predator xb271Hu ...
To ale neznamena ze kameru nemozem mat v 8k kvalite ak by bol na to vykon ...

Nemam rad tieto argumenty ze menej jadrove procesory s vacsou frakvenciou mi urobia lepsie v hre ako viacjadrove ...

Vysvetli mi potom toto https://www.youtube.com/watch?v=SLs-sMteggg ... 1:45 ... prepad vykonu 4 jadroveho procesoru a este k TOMU so 900 mhz vyssim taktom ! ! ! Ma v tazskych hernych situaciach prepad skoror 40% prepady vykonu ... a inde ma 20% ... Mna nezaujima ze je to raz za cas ... ze hra je neoptimalizovana ze hento tamto ... ja nechcem mat taky prepad a tu je jasny dokaz ze 8 jadro ktore ma o 900 mhz mensiu frekvenciu trhne 4 jadro o takmer 40% ...

Dalsi priklad ak ti to nestaci ... https://www.youtube.com/watch?v=0OKRf35O4qU ...
Crysis 3 mu drblo aj na 17,4% ... a teraz to najlepsie ... jedno jadro bezi 100% a ostatne od 7-51% ... po ukludneni co ma ale uz nezaujima lebo stacilo raz ze takyto moment prisiel vsak ze ... takze po ukludneni krasne skaluje vsetky 44 jadra od 3-24% ak neratam ten 100% co bezi jeden...

Takze znova len zavadzas ... ten chlapec vie co robi na tom videu ma milionove vzhliadnutia tak komu mam viac verit :D ... a pouziva obycajny windows 10 pro ani nie serverovu verziu :D ... este musim zistit ako mu skaluju tie grafiky ... nadrbal tam predtym este ako otvaral bednu inu s 8 grafikama ... tak keby neskalovalo absolutne ze nic tak neviem na co by ich tam potom daval ... leda ze to siel testovat prvy krat ze ako bude skalovat ale nezda sa mi ze by to tam nechal uzavrete a potom znova otvaral ... prinajmensom divne ...

re-midlan - nechcem ziadne dve pc ... chcem urobit aj cpu rekord a tak podobne ... 3d mark a tak to su moje konicky ... ja chcem 2x24 jadry ak sa bude dat a ma nezaujima ...

Ram 32gb ? ... WTF ja chcem 128 alebo 256 aby som si ja neviem 3 hry nahral do ramdisku a to budu loadingy teprve ... fuu ci sa tesim ... ssd sa moze strcit ... takze tolko k ramkam ...

To helium by som pockal asi lebo je to hardcore a nieco keby sa posralo tak mam po pc a aj po streamovani ... takze ked tak vzduch alebo vodnik na zaciatok a ked sa to rozbehne mozem experimentovat s heliom ...
Dakkon330
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dakkon330 »

Toto je cicuska ... https://www.supermicro.nl/products/syst ... -TR4FT.cfm

Kurnik 8 procakov 24 jadry to uz ano ... len grafiky zas :( poriesit ... no asi im napisem potom nech mi spravia na mieru :D
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

delej si co chces ale v rozliseni ktery planujes je pouzitej procesor naprosto irelevantni ;)
to ti rikam po svejch zkusenostech s 4K

pro vetsinu her bude 5ghz i6-6800k MNOHEM rychlejsi nez 2.6ghz 44core server
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“