Mám jeden takový trošku speciální a ode mě neobvyklý leč asi nutný dotaz:
Nasel jsem na Geizhals.de takovou kartu jmenem Manli GTX 1060 Twin Cooler. Base clock je 1504 MHz a turbo 1736 MHz. Mel nejakou Manli nekdo v ruce? Ja ji tam vidim poprve s opakovanym kouknutim
Kdyby se nekdo divil, proc jednu chvili pisu s diakritikou a druhou bez, tak ta klavesnice od tabletu si vlastne dela co chce
Pre vysse 10 rokmi som mal tu cest s MANLI kartami (asi doba radeon 8500/ Geforce 2 MX400) a vtom case to bol asi najhorsi vyrobca... Ale momentalne neviem posudit som si myslel ze davno skrachovali
Odhaduju, že to moc dobrý nebude, hlučný, ale jestli to dá těch 2GHz aspoň, to bych úplně nezavrhoval. Hlavně jsou skladem za slušnou cenu.
Tohle sice skladem není https://www.alza.cz/asus-turbo-gtx1060- ... d=18859503
ale vlastnosti by mě taky dost zajímaly. Výfuk vzduchu ven ze skříně je dobrá vlastnost, ale jak dobře to bude chladit v porovnání s tím Gainwardem...ale určitě to bude chladit líp, než ty pidi Zotac Mini a EVGA.
//Aha https://www.youtube.com/watch?v=uUUjvmGA8cA
tak bacha, EVGA vypadá že má aspoň chladící měděný trubky (heatpipe), ale tenhle zotac, to vypadá jak stock intel cooler a kdoví, jestli tam je nějaká měď...
klf píše:Pre vysse 10 rokmi som mal tu cest s MANLI kartami (asi doba radeon 8500/ Geforce 2 MX400) a vtom case to bol asi najhorsi vyrobca... Ale momentalne neviem posudit som si myslel ze davno skrachovali
Jo já taky tak, měl jsem od nich TNT2, pak jsem se setkal ještě s pár GF2MX a pak rychlejšími v období okolo GF4. Vždycky karty měly tragický VGA výstup, hrozné a hlučné chlazení (pidivětrák tam, kde by stačil pasiv), podtaktované paměti... ale super nízkou cenu. Hádám, že dneska to ale bude irelevantní. Kdyby byla za dobrou cenu tady, tak ji klidně zkusím s tím, že vrátit se dá vždycky.
Jj, dobrý postreh. Ak sú tie obrázky správne, tak tie chladiče sú úplne iné konštrukčne, čo je dosť nezvyčajné, väčšinou EVGA má všetky karty normal, SC, FTW rovnaké čo sa chladiča týka a menia sa len takty, štítok a prípadne backplate...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Michal86 píše:Jinak perlička, včera jsem nahodil zpět windows 7 a rozdíl výkonu (CS:GO) WIN 7 vs WIN 10 + 25% a to mám menší takt grafiky, jinak všechno shodně.
Při upgradu na Win10 se mi s GTX560 propadli FPS asi o 30%. S nejnovějšími win10 ovladači měla karta sice už 8GB dostupné paměti(namísto 3GB u win7) ale celkově jeli hry pomaleji. Pod win10 jsem tak musel přejíst na "defaultní" verzi ovladačů 355.98. Nechtěl by je někdo pro zajímavost vyzkoušet s GTX1060?
Na omak ta EVGA SC je teda fakt pecka...taková pidi karta a teploty max 60°C při 2GHz? Tomu se mi ani nechce věřit...vždyť ty "velké" gainwardy co tu mají snad topí víc...
Aka je hlucnost v zatazi u tej SC evga ? Gainwardy su pomerne tiche ci ?
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
michal3d píše:Jj, dobrý postreh. Ak sú tie obrázky správne, tak tie chladiče sú úplne iné konštrukčne, čo je dosť nezvyčajné, väčšinou EVGA má všetky karty normal, SC, FTW rovnaké čo sa chladiča týka a menia sa len takty, štítok a prípadne backplate...
ftw a ssc mivaji jine pcb s posilenou napajeci fazi
sc je jen oc verze
chladice jsou totozne
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Chladiče nejsou totožné, SC model má o něco lepší. Rozdíl EVGA 1060 SC oproti základní verzi: "Yes the cooler is different. There are dual heatpipes + more copper on SC. Temp difference is about 10C." Citováno z EVGA fóra viz zde: http://forums.evga.com/FindPost/2520780 Vlastně je to napsáno i na konci stránky ve srovnání modelů: http://www.evga.com/articles/01036/evga ... -gtx-1060/
Azentar píše:Pro zajímavost, Alza má mít v pátek 50 těch "základních" Gainward modelů.
Objednal som na skusku a uvidim ci ostane, alebo nie. OC a chladenie ma udajne slusne, tak som zvedavy. Cena je viac nez dobra.