Win 10 "Pro" a postranní lišta Centrum akcí

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
michalzaja
Nováček
Nováček

Win 10 "Pro" a postranní lišta Centrum akcí

Příspěvek od michalzaja »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, zda nevíte o opravdu funkčním návodu, jak vypnout postranní lištu akcí na NTB, který má dotykový display a dá se používat jako tablet. Jde mi o to z důvodu, že na tomto zařízení, používaného v práci, je nanstalován Kiosk přes Chrome tak, aby měli zaměstnanci přístup jen na jednu stránku. Bohužel ale díky této postranní liště dokázali Kiosk obejít, proto bych ji rád vypnul. Vyzkoušel jsem dva postupy, viz níže, bohužel žádný nepomohl..

1. vyzkoušený způsob:
Nastavení - Oznámení a akce - Upravit ikony systémové oblasti - Vypnout nebo zapnout systémové ikony - a vypnout Cetrum akcí

2. vyzkoušený způsob:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer

V klíči Explorer – vytvořte jej, pokud neexistuje – vytvořte novou Hodnotu DWORD a nazvěte ji DisableNotificationCenter. Poklepáním ji otevřete a do pole Údaj hodnoty napište 1. Změna se projeví po restartu počítače.

Jediné, co se mi vypne, je ikona známení Centra akcí v dolní liště, u času, datumu atd.
Bohužel ale po přejetí prstem do pravého kraje obrazovky stále vyskakuje postranní lišta.
Nevěděl by někdo, prosím? Díky.

EDIT: Také jsem zkoušel vypnutí přes Editor zásad skupiny (Odstranit upozornění a centrum akcí”; možnost a nastavte ji na Povoleno.)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Win 10 "Pro" a postranní lišta Centrum akcí

Příspěvek od Exp »

michalzaja
Nováček
Nováček

Re: Win 10 "Pro" a postranní lišta Centrum akcí

Příspěvek od michalzaja »

Bohužel ani tohle nepomohlo. Pravá lišta se po najetí prstem stále objevuje :(