Taktovani pres Software

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Eli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Taktovani pres Software

Příspěvek od Eli »

Ahoj jsem takovej Pc zacatecnik a tak se pustim do taktovani pouze softwarove - mam doma program CORE CENTER od MSI kterym muzu zvysovat napeti a fsb procesoru. Mam Athlon 950Mhz a v pohode to funguje akorat mi jde max na 1026Mhz a VCORE 1.75. Co mam udelat aby mi sel dal? Mam desku KT6 delta a cjci se zeptat jestli to podporujou jen nejake desky nebo jen ty novejsi. Chci se zeptat kdyz taktuju to fsb pomoci toho softwaru jestli to ma treba nejaky vliv na grafarnu nebo ramku nebo PCI sloty (v napeti - aby se neposrali). Diky moc.

Jeste teoreticka otazka - pujde timto programem pretaktovat treba Duron - a) zavreny b) otevreny a jine procesory. a) obecne na jakekoli sestave, b) na decse KT4 AVL.
Dik
P.S je mozne ze uz se to tady resilo nebo ze me mate za blba ale sem novacek tak prosim pompzte.
AMD ADuron 1800Mhz, MSI KT6Delta FISR, Samsung 256Mb PC2700 RAM 333Mhz, Ati Sapphire Radeon 9600PRO 400/600@510/720. 3DMark01SE 7500b. Aquamark 21000b. 3DMark03 3340b. Chameleon 184/195/201
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Taktovani pres Software

Příspěvek od Bart_Teschen »

*** vpisovano

Ahoj jsem takovej Pc zacatecnik a tak se pustim do taktovani pouze softwarove - mam doma program CORE CENTER od MSI kterym muzu zvysovat napeti a fsb procesoru. Mam Athlon 950Mhz a v pohode to funguje akorat mi jde max na 1026Mhz a VCORE 1.75. Co mam udelat aby mi sel dal?

*** odemknout nasobic, t.j. propojit můstky L1, hoď si odkaz třeba na google.com a přečti si.

Mam desku KT6 delta a cjci se zeptat jestli to podporujou jen nejake desky nebo jen ty novejsi. Chci se zeptat kdyz taktuju to fsb pomoci toho softwaru jestli to ma treba nejaky vliv na grafarnu nebo ramku nebo PCI sloty (v napeti - aby se neposrali). Diky moc.

*** pokud tam nemas v biosi moznost nejake delicky, tak zvysujes FSB cele desky vcetne.

Jeste teoreticka otazka - pujde timto programem pretaktovat treba Duron - a) zavreny b) otevreny a jine procesory. a) obecne na jakekoli sestave, b) na decse KT4 AVL.
Dik
P.S je mozne ze uz se to tady resilo nebo ze me mate za blba ale sem novacek tak prosim pompzte.

*** ten program je od MSI, takze asi pojede jen s deskou MSI.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Taktovani pres Software

Příspěvek od TomV »

Eli píše:Ahoj jsem takovej Pc zacatecnik a tak se pustim do taktovani pouze softwarove - mam doma program CORE CENTER od MSI kterym muzu zvysovat napeti a fsb procesoru. Mam Athlon 950Mhz a v pohode to funguje akorat mi jde max na 1026Mhz a VCORE 1.75. Co mam udelat aby mi sel dal? Mam desku KT6 delta a cjci se zeptat jestli to podporujou jen nejake desky nebo jen ty novejsi. Chci se zeptat kdyz taktuju to fsb pomoci toho softwaru jestli to ma treba nejaky vliv na grafarnu nebo ramku nebo PCI sloty (v napeti - aby se neposrali). Diky moc.

Dik
1) Víc, než těch 1026 MHz z něj asi nedostaneš. Tvůj Athlon 950 má nejspíš jádro Thunderbird a to moc taktovat nejde.

2) Netaktuj pomocí softwarových utilit. Taktuj pomocí BIOSu, to je jistější.

3) Pokud jsi začátečník, tak radši zatím netaktuj vůbec, nebo ještě něco odpálíš. Dneska sice taktuje každá lama, ale ono to opravdu není taková sranda, jak se zdá... Obecně nedoporučuju taktovat nikomu, kdo nemá aspoň základní znalosti principů práce PC hardwaru a ladění výkonu. Tyhle znalosti se ale dají načíst - jenom tady na DF je materiálu ke čtení víc, než dost. :wink:

4) Tohle souvisí s bodem 3 - jestli chceš taktovat, budeš se muset blíže seznámit s hardwarem v tvém počítači. Přetaktovaný procesor obvykle víc hřeje, takže budeš muset odpovídajícím způsobe upravit chlazení, atd...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Mám taky KT6 Deltu. Zkoušel jsem to taky přes Core Center (jen na vyzkoušení, lama nejsem takže normálně taktuju přes BIOS :oops: ) ale nijak kladný výsledky. Jak jsem s tím šel trochu víc navrch tak to hned tuhlo a následoval RESET. S BIOSem jsem se dostal při taktování úplně někam jinam. Nevím to softwarový taktování mi přijde prostě takový nanic... :oops:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Me to tuhne i gdyz tam dam to co to v biosu zvladne :(
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Eli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eli »

ahoj chci se zeptat jestli je nejaka sance ze budu mit otevreny multiplikator na dva roky starem athlonu thunderbird - muzu to zjistit pomoci nejakeho programku? a kde to v biosu najdu a kolik mam nastavit aby se mi nezhroutil komp - nerad bych tam delal neco s CMOS a natavoval bios protoze ani nevim jak a co nastavit.
AMD ADuron 1800Mhz, MSI KT6Delta FISR, Samsung 256Mb PC2700 RAM 333Mhz, Ati Sapphire Radeon 9600PRO 400/600@510/720. 3DMark01SE 7500b. Aquamark 21000b. 3DMark03 3340b. Chameleon 184/195/201
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Eli píše:ahoj chci se zeptat jestli je nejaka sance ze budu mit otevreny multiplikator na dva roky starem athlonu thunderbird - muzu to zjistit pomoci nejakeho programku? a kde to v biosu najdu a kolik mam nastavit aby se mi nezhroutil komp - nerad bych tam delal neco s CMOS a natavoval bios protoze ani nevim jak a co nastavit.
Nejje dnodusejc to zistis tak ze se podivas na ptocesor jestli ma prepaleny mustky nebo nakym programem zjistit tejden
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Eli píše:ahoj chci se zeptat jestli je nejaka sance ze budu mit otevreny multiplikator na dva roky starem athlonu thunderbird - muzu to zjistit pomoci nejakeho programku? a kde to v biosu najdu a kolik mam nastavit aby se mi nezhroutil komp - nerad bych tam delal neco s CMOS a natavoval bios protoze ani nevim jak a co nastavit.
Jestli ani nevis, jak a co nastavit v biosu, tak se radsi do niceho nepoustej. Navic TB neni zrovna idealni procak na taktovani, dost hreje a moc vysoko ho nedostanes. Dokud nebudes mit alespon nejakou pradtavu a hw, tak se do toho radsi ani nepoustej.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“