Optimální počítač pro World of Warcraft
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- attlas
- Nováček

-
Optimální počítač pro World of Warcraft
Dobrý den,
potřeboval bych poradit.
Pracovně funguji na ntb. ale chtěl bych si pořídit počítač na hraní své dříve milované hry World of Warcraft.
Jsem IT ňouma. Nepotřebuji na tom počítači hrát Mafii 3, chci aby to zvládalo perfektně WoW.
Kolik takový počítač stojí? Abych neplatil zbytečně moc.
Děkuji mnohokrát.
Přikládám doporučené parametry.
potřeboval bych poradit.
Pracovně funguji na ntb. ale chtěl bych si pořídit počítač na hraní své dříve milované hry World of Warcraft.
Jsem IT ňouma. Nepotřebuji na tom počítači hrát Mafii 3, chci aby to zvládalo perfektně WoW.
Kolik takový počítač stojí? Abych neplatil zbytečně moc.
Děkuji mnohokrát.
Přikládám doporučené parametry.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Walker1134
- Moderátor

Re: Optimální počítač pro World of Warcraft
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- attlas
- Nováček

-
Walker1134 píše:https://www.czc.cz/464397tocqhr79ac0tnuoj8qf7/seznam 20K bez OS
Děkuji za tip. Nicméně, si myslím, že za těch 20K je to spíše ten počítač, na kterém se bude hrát ta Mafie 3ka, ne?
- Walker1134
- Moderátor

Boužel ne, ale možná pojede pěkně na nízké detaily.attlas píše:Walker1134 píše:https://www.czc.cz/464397tocqhr79ac0tnuoj8qf7/seznam 20K bez OS
Děkuji za tip. Nicméně, si myslím, že za těch 20K je to spíše ten počítač, na kterém se bude hrát ta Mafie 3ka, ne?
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- attlas
- Nováček

-
Boužel ne, ale možná pojede pěkně na nízké detaily.[/quote]
Ok, takže podle Vás tedy počítač, který by v pohodě zvládal WoW stojí 20 000,-. Hmm je to teda více než jsem čekal.
Ok, takže podle Vás tedy počítač, který by v pohodě zvládal WoW stojí 20 000,-. Hmm je to teda více než jsem čekal.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nemusi to byt tolik:
misto i5 vemes i3, vykasles se na chladic cpu a SSD a vemes jen 8gb ram
a hned ses na 15 litrech ale min uz to fakt nepujde
misto i5 vemes i3, vykasles se na chladic cpu a SSD a vemes jen 8gb ram
a hned ses na 15 litrech ale min uz to fakt nepujde
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- kocourmikes1
- Začátečník

samozrejme ze ne, wow zvladne i muj 6 let stary notebook...attlas píše:Ok, takže podle Vás tedy počítač, který by v pohodě zvládal WoW stojí 20 000,-. Hmm je to teda více než jsem čekal.
https://www.czc.cz/195859,179320,178812 ... 91710/kody
a pokud nechces cekat az budou v obchodech tyhle grafiky, tak vem gtx 950, ale je to pomalejsi karta
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- -Vladimir-
- Začátečník

v čem?!? mnohde se max motá kolem ní a je spíše pod...
ignorelist: Stratos (již trvale)
- Walker1134
- Moderátor

Jelikož jsi nenapsal rozpočet, nahodil jsem sestavu, která něco vydrží, pokud je pro tebe 20K moc, tak prosím napiš tvuj max limit + jestli v seznamu má být i os a periferie.attlas píše:Ok, takže podle Vás tedy počítač, který by v pohodě zvládal WoW stojí 20 000,-. Hmm je to teda více než jsem čekal.
- attlas
- Nováček

-
No ok, má chyba myslel jsem, že je to zřejmé.Walker1134 píše:attlas píše: Jelikož jsi nenapsal rozpočet, nahodil jsem sestavu, která něco vydrží, pokud je pro tebe 20K moc, tak prosím napiš tvuj max limit + jestli v seznamu má být i os a periferie.
Chci pořídit počítat, který zvládne hru WoW s těmi požadavky co jsem napsal naprosto v pohodě.
Zajímá mě, jaká je nejnižší cena, za kterou takový počítač jde pořídit. Protože to beru jen jako čistě nástroj pro tu hru. Samozřejmě nechci zbytečně šetřit, ale na druhou stranu ani zbytečně utrácet.
Počítal jsem, že by slušné zařízení mělo jít pořídit za 15k (a spíše mě zajímalo, o kolik levněji by to i šlo...)
Druhá věc - doporučovali mi ať sáhnu po grafice od NVIDIE. Je to skutečně nejlepší volbou?
Děkuji.
Naposledy upravil(a) attlas dne ned 14. srp 2016, 08:41, celkem upraveno 1 x.
- kocourmikes1
- Začátečník

intel grafiky nevyrabi...
...pokud chces pc hned, vem gtx 950, pokud ti nevadi cekat par tydnu, tak RX 460, ja bych na tvem miste vzal z bazaru gtx 960 4GB verzi, nejakou co je jeste v zaruce
...pokud chces pc hned, vem gtx 950, pokud ti nevadi cekat par tydnu, tak RX 460, ja bych na tvem miste vzal z bazaru gtx 960 4GB verzi, nejakou co je jeste v zaruce
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
- attlas
- Nováček

-
kocourmikes1 píše:
Ok, ok. Díky za tip. No to by mě vůbec nenapadlo zrovna v oblasti PC koukat po bazarech.
- Butch
- Středně pokročilý

Ta sestava za 20K je slusna.
Procak jeste pretocit, jinak bude mit problem s fps ve velkych raidech, zejmena u venkovnich bossu.
Co ja vim tak Sandy Bridge I5 2400K s pretocenim na 4,2GHz bylo tak tak na hrane a stejne mi to obcas padalo i kolem 15fps kdyz do bosse mlatilo nekolik raidu najednou.
Je to extremni rozdil vuci tomu jak je wowko malo narocne kdyz nekde zabijis potvoru...pak mas na tehle sestave 300fps...
Obecne MMOcka kde je mraky lidi na jednom miste, je strop procesor. I kdyz bude na 5GHz, bude to obcas porad malo. Ale to by si pak clovek nekoupil nic, kdyby se bal se se mu to obcas proste zacuka...
https://www.czc.cz/intel-core-i3-6100/179320/produkt taky bude stacit, ale opet pocitat s masivnim oc, jinak to nema smysl.
Ono je fakt rozdil v tom to jen tak hrat a max groupy 5lidi mozna 10man raid, a pak hrat to se vsim vsudy. Ta narocnost na HW je nekolikanasobne vetsi u vetsich raidu, kde mraky lidi neco casti.
Zahul na CPU jako prase.
Drive takto byla narocna i mesta, jako OG, Dalanar apod, zalezi v jakym dataci.
Kdyz ve meste bylo nekolik tisic lidi, obvykle to bylo paradoxne nejnarocnejsi pro CPU.
Procak jeste pretocit, jinak bude mit problem s fps ve velkych raidech, zejmena u venkovnich bossu.
Co ja vim tak Sandy Bridge I5 2400K s pretocenim na 4,2GHz bylo tak tak na hrane a stejne mi to obcas padalo i kolem 15fps kdyz do bosse mlatilo nekolik raidu najednou.
Je to extremni rozdil vuci tomu jak je wowko malo narocne kdyz nekde zabijis potvoru...pak mas na tehle sestave 300fps...
Obecne MMOcka kde je mraky lidi na jednom miste, je strop procesor. I kdyz bude na 5GHz, bude to obcas porad malo. Ale to by si pak clovek nekoupil nic, kdyby se bal se se mu to obcas proste zacuka...
https://www.czc.cz/intel-core-i3-6100/179320/produkt taky bude stacit, ale opet pocitat s masivnim oc, jinak to nema smysl.
Ono je fakt rozdil v tom to jen tak hrat a max groupy 5lidi mozna 10man raid, a pak hrat to se vsim vsudy. Ta narocnost na HW je nekolikanasobne vetsi u vetsich raidu, kde mraky lidi neco casti.
Zahul na CPU jako prase.
Kdyz ve meste bylo nekolik tisic lidi, obvykle to bylo paradoxne nejnarocnejsi pro CPU.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- attlas
- Nováček

-
Aha, týjo. Tak to mě docela překvapuje. Jako jasně, vím, že se grafika wowka zlepšila, ale vzhledem k tomu, že se to hrálo dříve někdy před pěti lety na normálních mašinách, tak jsem si myslel, že teďka už to v úplně v pohodě zvládne normální půměrnej (herní) počítač...Butch píše:Ta sestava za 20K je slusna.
Zahul na CPU jako prase.
Hmm, tak asi teda bude lepší na tom nešetřit, jo?
- Butch
- Středně pokročilý

Na CPU urcite nesetrit, grafika muze byt prumerna mainstream. Klidne ta, ze te sestavy za 20K.
Co se tyce SSD, volil bych neco jineho nez Adata...Intel nebo Samsung, prip. Crucial.
Zalezi ale vse na tom jak moc jsi narocny i ty na fps a nevadi ti obcasna sekanice.
Ta i3 by taky pripadne stacila, ale pocitat s OC.
Ono nekdy se tomu stejne clovek nevyhne aby mu fps neklesalo i na vykonejsich strojich, jak uz jsem psal.
Co se tyce SSD, volil bych neco jineho nez Adata...Intel nebo Samsung, prip. Crucial.
Zalezi ale vse na tom jak moc jsi narocny i ty na fps a nevadi ti obcasna sekanice.
Ta i3 by taky pripadne stacila, ale pocitat s OC.
Ono nekdy se tomu stejne clovek nevyhne aby mu fps neklesalo i na vykonejsich strojich, jak uz jsem psal.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Majky1423
- Nováček

-
Ak to chces uplne len cisto na WoW tak nemusis ani HDD kupovat, ak to raz vyskusas hrat na SSD tak uz nikdy viac nic nebudes chciet a mas usetrenych 1500kc...ale hovorim len ak to chces cisto na WoW, inak ti zostane asi 100gb miesta na vsetko ostatne a to je na dalsie fungovanie dost malo
- attlas
- Nováček

-
Ok, díky. Je to čistě na WoW...Majky1423 píše:Ak to chces uplne len cisto na WoW tak nemusis ani HDD kupovat, ak to raz vyskusas hrat na SSD tak uz nikdy viac nic nebudes chciet a mas usetrenych 1500kc...ale hovorim len ak to chces cisto na WoW, inak ti zostane asi 100gb miesta na vsetko ostatne a to je na dalsie fungovanie dost malo
- zumpar1234
-
Na WoW by nestačilo zobrať odomknuty Intel Pentium G3258 (1 969 Kč alza.cz) pretaktovať ho aspon na 4 GHz? K tomu niečo ako MSI Z97 PC Mate (2 459 Kč) alebo aj lacnejsiu dosku ak sa da taktovať aj na inych.
Graficku kartu na WoW jedine nVIDIA lebo AMD nepripada pri WoW do uvahy koli velkemu overheadu ktory maju ich karty pod DX11. nVIDIA je na WoW teda omnoho lepsie pripravena a celkovo žaner MMO patri nVIDIA kartam. Nejaka GTX 960/950 by mala stačiť...
Takže
Procesor: Pentium G3258- 1 969 Kč
Zakladna doska: MSI Z97 PC Mate- 2 459 Kč
Graficka karta: EVGA GeForce GTX960 SSC GAMING ACX 2.0+ -5 499 Kč
Chladič na procesor: Gelid Tranqilo- 719 Kč
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 HyperX Savage Series- 1 339 Kč
Tento procesorovo graficky zaklad by nas vyšiel na peknych 11 985Kč.
Potom k tomu niečo ako
SSD disk na hru a OS: Kingston SSDNow UV400 240GB za 1799Kč
Zdroj: Corsair CX450M za 1549Kč
a cele to vopchat do niecoho ako je Zalman Z1 Neo za cca 1 000Kč.
Takže cena celej zostavy je cca 16 333 Kč bez OS a periferii.
Na zaver dodam že pri WoW proste musis procesor pretaktovať nech si už kupiš akykoľvek ta hra je CPU limitovana, hlavne ked sa toho na obrazovke vela deje. Takže pretaktovaniu CPU sa nevyhnes bud si na to niekoho najdes alebo si to spravis sam lebo je to dosť jednoduche.
Prikladam aj testik Pentium procesora vo WoW z Toms Hardware: http://www.tomshardware.com/reviews/pen ... 49-10.html

Graficku kartu na WoW jedine nVIDIA lebo AMD nepripada pri WoW do uvahy koli velkemu overheadu ktory maju ich karty pod DX11. nVIDIA je na WoW teda omnoho lepsie pripravena a celkovo žaner MMO patri nVIDIA kartam. Nejaka GTX 960/950 by mala stačiť...
Takže
Procesor: Pentium G3258- 1 969 Kč
Zakladna doska: MSI Z97 PC Mate- 2 459 Kč
Graficka karta: EVGA GeForce GTX960 SSC GAMING ACX 2.0+ -5 499 Kč
Chladič na procesor: Gelid Tranqilo- 719 Kč
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 HyperX Savage Series- 1 339 Kč
Tento procesorovo graficky zaklad by nas vyšiel na peknych 11 985Kč.
Potom k tomu niečo ako
SSD disk na hru a OS: Kingston SSDNow UV400 240GB za 1799Kč
Zdroj: Corsair CX450M za 1549Kč
a cele to vopchat do niecoho ako je Zalman Z1 Neo za cca 1 000Kč.
Takže cena celej zostavy je cca 16 333 Kč bez OS a periferii.
Na zaver dodam že pri WoW proste musis procesor pretaktovať nech si už kupiš akykoľvek ta hra je CPU limitovana, hlavne ked sa toho na obrazovke vela deje. Takže pretaktovaniu CPU sa nevyhnes bud si na to niekoho najdes alebo si to spravis sam lebo je to dosť jednoduche.
Prikladam aj testik Pentium procesora vo WoW z Toms Hardware: http://www.tomshardware.com/reviews/pen ... 49-10.html

- Fidor
- Začátečník

Na to pentium G3258 stačí BOX, měl jsem takovej průměrnej (spíš podprůměrnej kus) a s Boxem jsem ho jel 4,2Ghz při tušim 1.25V a teploty při hraní kolem 70°C a nepřišlo mi to ani nijak extra hlučný v zavřený bedně....
Jinak k tomu nějakou tu GTX 950/960 a pojede to pěkně, otázka je zdali to neni krátkozraký řešní, na WoW to bude plně dostačující ale jinak je dnes už dvoujádro nic moc no
Ale určitě nejlevnější
Jinak k tomu nějakou tu GTX 950/960 a pojede to pěkně, otázka je zdali to neni krátkozraký řešní, na WoW to bude plně dostačující ale jinak je dnes už dvoujádro nic moc no
AMD Ryzen 7 5700X3D; NH-D15S; Radeon RX 9060 XT 16Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; GIGABYTE MO27Q28G; Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic USB 2.0 - PS4 slim 2TB -.
- zumpar1234
-
Tak žiadal PC vyslovene na WoW za najnižsiu cenu. A pokial bude chciet v buducnosti predsa len hrať aj niečo ine tak stači ked vymeni CPU. Dnes sa este stale do tej dosky procesory predavaju a casom moze zobrať hoci aj nejaky viacjadrovy procesor z bazaru a ma vystarane na nove hry.