Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pavlias
Černá karta
Černá karta

Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Příspěvek od Pavlias »

Jak je ten Magicool s hlučností oproti různým stupňům regulace na D5? k čemu ho přirovnat? Protože cena je více než dobrá a když je rovnou i s expanzkou, tak to zní jako dobrý kup. Mám rád ticho proto se ptám :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Je naprosto tichá. Jako zregulovaná DDC nebo D5.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
ffooxxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ffooxxik »

Tak ona ta Magicool pumpa vypadá pro mě jako velmi výhodná volba na první seznámení s vodníkem, a kdykoliv to můžu vyměnit za Laing, prostor v „kejsince“ na to bude.

Zatím nainstaluji jen GPU blok a o bloku na CPU budu přemýšlet, všechny mi zatím i s rohovkama přijdou moc vysoké, pro můj záměr, ale třeba se záměr trochu změní.

A ještě jdu hledat info o ventilátorech :?: Nepotřebuji svítící, ale aby šly pěkně od malých otáček a potichu. Nějaké co dají max 1200-1300 otáček, nebo stačí 900-1000 ?
NTB: i7-7700HQ, 24GB, 1060, M.2 Crucial MX300 525GB, HDD 1TB, DVD, W10, MSI GE62VR7RF ApachePro,
Pavlias
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Pavlias »

pokud ti nevadí investovat tak buďto Noctua nf f12, ale zregulované od těch 600 otáček tak do 900 a nebo zkusit BE quiet silent wings 2. Jsou taky drahé jak noctua, ale točí se cca od 350 rpm a do cca 600-700 jsou neslyšné. Ale nemají zase tak dobrý průtok vzduchu oproti noctue.

Na 7v jen lehký šum, to možná dělají i větší hluk hdd. Mám je cca do max 900 otáček při hraní a celkem ticho, to že řve grafika je věc druhá :)

V levnějších fanech ti neporadím, já chci vždy takové nejlepší bez kompromisů. A na ty větráky jsou dost dlouhé záruky a dlouho vydrží
ffooxxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ffooxxik »

Jak tak koukám, vezmu nějaké levné fany, dám je na 5V a uvidím jak se to celé bude chovat, nějakou 120 větrák doma najdu. A po zhodnocení tam třeba půjde ta Noctua :D
NTB: i7-7700HQ, 24GB, 1060, M.2 Crucial MX300 525GB, HDD 1TB, DVD, W10, MSI GE62VR7RF ApachePro,
drysoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od drysoft »

Ahojte, rad by som vodnika, na komponenty:

i7 4790K - chcel by som blok ktory by sa vosiel priamo na cip IHS pojde dole
Asus R9 290X-DC2-4GD5 - univerzalnym blokom + nejake pasivy.
Na grafu mozno i full cover blok, ale tak vodnik by mal byt uz na niekolko rokov, a kto vie kedy kartu vymenim :)

doska je Maximus 7 hero v skrini Corsair Air 540R Carbide Series, priestoru je teda dostatok.

dakujem za navrh komponentov. Pracujem, chodim do skoly nemam cas si vsetko luskat sam :)
D
ffooxxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ffooxxik »

Tak, mám doma věci na GPU vodní okruh už týden a nedostal jsem se ke složení :D , vzal jsem tenhle univerzální blok http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... 0106070004 , protože, si myslím = líbí se, je to celkem plochý a budu měnit grafiku (prostě kdy se mě zachce),,, VRM budu řešit pasivem nebo "samodomo" nějakým řešením.
EDIT: sry, mám ten niklovenej GPU blok 8-)

CPU blok přímo na křemík, taky jsem přemýšlel, ale nemám zkušenost, mě se líbí za tu cenu AquaCool Stixion B-440 Intel, ale nevím co řekne křemík na vypouklé dno? Je to problém?
(grafiky jsem měl vždy bez IHS, v notebooku taky přepastovávám přímo křemík)
drysoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od drysoft »

http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=MTgzND ... IwNzk3OjF8

co na to vravite? firma moze byt ci ina? D
jejpi
Nováček
Nováček

Příspěvek od jejpi »

Nazdar vodnikari. Potreboval by som poradit pri vybere komponentov pre kompletny novy okruh. Momentalne mam cca 5-10 rokov stary okruh: pumpa Swiftech MCP35x, CPU blok XSPC Raystorm, expa od Wrooma, 360 radiator ani neviem aka znacka a vsetko je to v skrini Obsidian 800D.

Komponenty ktore budem chladit: i7-6770K, Asus Maximus VIII Hero, do buducna GTX1080
Vsetko pojde do novej skrinky ktorou bude pravdepodobne Enthoo Primo (prip. Obsidian 900D).
Viete mi prosim poradit okruh s TOP komponentami? Dolezita je minimalna hlucnost. Cena je dolezita az v poslednom rade. Dik za navrhy :)
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Mam chvili sestavene vodni chlazeni a pumpu s expou dohromady magicool nemohu doporucit.

http://www.alphacool.cz/produkt/Magicoo ... ml?arg1=01

Poticha je jakz takz, verim ze zregulovana d5 bude lepsi, z teto se z blizkosti ozyva vrceni. Ale je to pumpa za 1000 i s expou, kde d5 s topem a expou vyjde tak na trojku.

Ale kvalita je hrozna. Plasty hrozne, vevnitr vetsi precnivajici otrepy plastu u in/out. Dale mi hned tekla navrchu expa, tam kde se montuje horni cerne viko. Po rozdelani jsem zjistil, ze je O krouzek totalne na cucky a ztrouchnively, takze jsem to pretesnil nahradnim O krouzkem. No a ted po cca 14 dnech jsem zjistil, ze mi ukapava zase z dolni strany, kde je to nasroubovaneho do cerneho plastu s pumpou. Coz si myslim, ze rozdelat nepujde, vypada to jen jako zavit, ktery je zalepeny bez O krouzku.

Takze zase rozdelavat cely okruh a byt mesic bez vodniho chlazeni :/ proste levna cina no
dave_m
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dave_m »

icebosss píše:Takze zase rozdelavat cely okruh a byt mesic bez vodniho chlazeni :/ proste levna cina no
Jestli budeš reklamovat u Alphacool.cz, tak by to nemělo tak dlouho trvat. Jsem minulý měsíc reklamoval D5, která neukazovala rpm a měl jsem ji do 6ti dní zpět a to bylo řešeno přes víkend. Možná to byl ideální případ, ale já jsem spokojen :)
CPU i5-3570K 4.2GHz MB MSI Z77A-GD55 RAM Kingston Predator 4x4GB 2400MHz GK Saphire R9 280X Toxic SSD Kingston HyperX 3K 120GB PS Be Quiet! Straight Power BQT E9 480W CM CASE Define XL R2 CHLAZENI custom water cooling
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Na alphacoolu sem koukal po ekspanzce a EK uz nedela s tema dvema kryty a kazdy ma 3-4 vstupy?Nasel sem jen vzdy s jednim otvorem nahore:(
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

dave_m píše:
icebosss píše:Takze zase rozdelavat cely okruh a byt mesic bez vodniho chlazeni :/ proste levna cina no
Jestli budeš reklamovat u Alphacool.cz, tak by to nemělo tak dlouho trvat. Jsem minulý měsíc reklamoval D5, která neukazovala rpm a měl jsem ji do 6ti dní zpět a to bylo řešeno přes víkend. Možná to byl ideální případ, ale já jsem spokojen :)
Tak vyreseno, nakonec jsem okruh vypustil a rozebral tu expopumpu. Nakonec to nebylo zalepene a stacilo vymenit o krouzek, ktery byl zase totalne na cucky jako ten predchozi.

Takzem vsem doporucujy oba O krouzky zkontrolovat a popripade vymenit,v baleni jsou 2 nahradni.

Clovek se pak ten cinanum nedivi, ze jich je tolik,kdyz neumi udelat ani poradnou gumu :D
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Tam není problém "s gumou" :lol: ale s tím, že ten spodní, střední a vrchní díl do sebe zašroubovává stroj, než člověk. Ten stroj je občas blbě nastavený a žvejkne obě těsnění - a výsledek je ten, co jsi zažil...a oni to vědí a místo aby to opravili ve výrobě, tak raději k tomu dají náhradní sadu těsnění, ať si to zákazník vymění sám :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

měly by k tomu rovnou hodit lísteček aby to člověk vyměnil, já pak jako blbec sestavím okruh, několik dní jedu a pak koukám že mi to kape a zase to celé rozdělat, vypustit. Pak znova odvzdušnit atd.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Devíti lidem z deseti to nikdy neteče. Holt jsi měl smůlu...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Trosku jsem nakupoval v cine bloky a fitinky ruznych vyrobcu.
Nektere dily trpeli konstrukcnimi nedostatky a ne zrovna idealni volbou materialu.

Treba univerzalni GPU blok Bykski. Celkem slusne zpracovani. Zpracovani na prvni pohled moc pekne. Bohuzel zakladna jen ze 3mm ciste medi a srouby se sroubuji do ni. Takze zakladna trochu zkrivena po obrabeni a zar zavitu bylo strzeno uz z fabriky. Po drobne uprave spocivajici v zapusteni sroubu zespod a nalisovani matic do POM topu mame slusny blok za zajimavou cenu.
Od BykSki mam jeste chladice chipsetu a ram. Stejny problem se zavity ale jinak pekne bloky.

Noname flow meter byl nejvetsi zklamani. Na pom zakladne spousta otrepu a bocni plexi je strasne pruzne. Tedy vec potencialne dosti nebezpecna. Ale kousek polykarbonatu to vyresi.

A jelikoz mi chybeli fitinky a spojky, tak jsem skusil neco ze sortimentu firmy Barrow. http://www.barrow.com.cn/case/wcase/
Musim rici, ze kvalita zpracovani tehle firmy je na urovni znackovych vyrobcu. Nenasel jsem jedinnou vadu.
Planuju od nic vzit par drobnosti na Laing D5. Top a dress up kit.

Pokud nezapomenu, tak zitra dam par fotek.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Barrow je B-Grade Bitspower.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

B grade bych to opravdu nenazval. Spis, ze na to Bitspower nechal natisknout logo. (Bezna praxe u jinych vyrobku)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Tez jsem fitiny nakupoval v cine a pohoda, jsou celkem levne oproti ceskym obchodum a hodne slusne zpracovane, podobnost s Ek ci zminovany bitspower. Ja mel jeste o neco malo levnejsi nez barrow, na tech mych neni vubec zadny logo ci barva, coz pro me nehraje roli, takze jsem platil cca o 30 centu za fitinku min.
Odpovědět

Zpět na „Voda“