Náhrada za 22"

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
R0cky
Začátečník
Začátečník

Náhrada za 22"

Příspěvek od R0cky »

Dobrý den,

plánuji nákup nového počítače(i7 6700, gtx 1060) a chtěl bych s tím zakoupit i nový monitor.
Využití pc převážně hry, filmy/seriály a web.
Rozpočet je tak do 10 tisíc.

Teď jedu asi 8 let na TN - LG Flatron L226WTQ-PF.

Napřed jsme koukal na monitory fullHD IPS a vybral jsem Eizo ev2450 nebo Dell U2414h.
Poté jsem se byl ale na Alze podívat na nějaké monitory, a ty 24" mi přišly jako docela malý skok (velikostně o proti 22).
Na 27 je už fullHD málo, ale 27 s 2k už jsou docela mimo můj limit (např.: u2715h).
Nakonec jsem ještě koukal na kompromis 25"/2k - U2515.
Herní monitory s větší frekvencí mě sice zaujali, ale nevím jestli bych s 1060 dostal to takových hodnot v fps, abych to plně využil v nových hrách a většinou se jedná o TN a výrobců jako acer a asus, tedy kolem těch 10k.

Co mě ještě napadá za otázky:
1) Má cenu na přemýšlet o 2k při koupi gtx1060?
2) Koukám na seriály/filmy v 720p/1080p dá se na to koukat na 2k, nebo je obraz už moc rozmazaný?

Takovýhle výběr je asi dost subjektivní záležitost, ale třeba někdo řešil podobné dilema.

Budu rád za každou odpověď, radu a názor.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Re: Náhrada za 22"

Příspěvek od maXXmilian »

Dobry den,

pokud nejste hardcore hrac jsou 1ms TN monitory blbost.
K otazkam:
1) Ano
2) Ne, bude to v pohode.

Vsechny uvedene monitory jsou dobre, rozhodnuti bych provedl spise podle vykonu karty ve hrach (to uz si dohledate v recenzich na GTX 1060)
Samozrejme plati obligatni koupit "pres internet", vyzkouset, pripadne do 14 dnu vratit.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“