Radeon RX 470 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon RX 470 - testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od VeCkO »

Jo byla.. ale nechtělo se mi do toho cpát tolik peněz protože fakt nehraju skoro nic.. 30.8 se chystám na Legion datáč WoWka a to je asi vše :D a do BF1 času dost.

A navíc čekám na Vegu.. takže kartu nebudu mít ani rok.. a v té době co bude Vega už budou dobré tituly na hraní.. BF1, Nová Mafie atd atd.

Chtěl jsem původně RX480 nerefku.. ale nikde není a zatím asi ani nebude tak sem šáhl po RX470 ať si aspoň sem tam večer zahraju OverWatch s kámošema atd.

Passivky už mám doma ale ještě jsem neměl čas ho tam dorvat a testnout bez backplate..

ASUS a MSI jsou dobré značky.. ale trochu mě u nich štve ta plomba.. já nejsem typ uživatele co koupí kartu strčí do PC a hraje..
Takže měnění pasty a OC je pro mě běžné skoro u každé karty.. Pastu jsem neměnil snad jen na Fury a Fury X a možná pár výjimek co mi prošlo rukama..
A třeba můžu ti říct, že ta žvejka co byla u ASUS STRIX 1080GTX to nechceš.. MX-4 helpla o 7st. na jádru a to je teda dost na čistě přepastování.. 8-)
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

https://www.czc.cz/msi-radeon-rx-470-ga ... 24/produkt msi gaming na czc za necelých 7k.....imho dobrá cena, jen ty paměti to kazí....
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Ok narval jsem nějaké passivky ještě na ten chladič kde byla jen plocha plechu..
Hlavně na ty VRM mezi ten plech a heatpipe jsem narval passiv..

Celkem tedy 3ks z toho jeden dlouhý na ty VRM jsem nalepil teplo-lepidelm a zbytek jsem dal jen na teplo-pásku a vypadá že drží :lol: ale pokud to spadne tak mi to nejspíše zlomí lopatky větráčku.. předpokládám.

Jinak trochu to zase pomohlo.. z 99st. VRM na 95st. MAX v The Division
Obrázek

Origo lepky 113st.
Výměna lepky na 99st.
+ přidání passivku na ten plech VRM na 95st.

Dá se 8-)
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

VeCkO: Snížení teploty VRM v plné zátěži o 18 st.C je dobrý výsledek. Konečně jsi naplnil význam názvu tohoto webu. :wink:
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Jinak testl jsem vliv Backplatu na VRM.. protože zezadu PCB je termo-páska na místech VRM spojená s backplatem.

Bez backplate 1380MHz na 1.093v ve FireStrike Stressu 108st. na VRM max
S Backplatem 1380MHz na 1.093v ve FireStrike Stressu 105st. na VRM max

A to je tam zase ta šhitty černá termo páska.. ale tlustá.. tu tady nemám abych jí vyměnil taky.
Takže backplate snižuje taky VRM teplotu.

>>>>INSTAGRAM<<<<
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

můžeš zkusit testnout na něj hodit z vrchu nějakej fan, co by foukal třeba na 600-700 otáček aby nerušil, jestli to pomůže
logingame
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od logingame »

z těch modelů rx 470, který byste doporučili nejvíce?, nevyznám se v taktování a preferuji tichou tak asi od MSI ?.
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

Ja som objednal MSI, pretoze z dostupnych modelov najviac vyhovoval mojim potrebam. Jej tichost u mna prevazila nad vyssie taktovanymi pametami a trochu nizsou cenou Sapphirky. Ak by si sa pre nu rozhodol, daj si akurat bacha na jej dlzku, ja som skrz jej 27 cm musel robit iste upravy v skrini.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Teda ta dostupnost je tragedie...
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Jestli to fakt vykupujou mineri a maji objednavky na desitky ci stovky karet tak se nediv
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Srandista píše:Ja som objednal MSI, pretoze z dostupnych modelov najviac vyhovoval mojim potrebam.
Budes to mat pohanane procakom v podpise? :o
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

ulver píše:Budes to mat pohanane procakom v podpise? :o
Ano, zatial hej :sad: S tym, ze hned po vydani Kaby Lake budem kupovat i5-7600K.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Kaby bude ok. :thumbsup:
VRAM dotaktujes. Zvolil si dobre, tiez som uvazoval o msi 480 8GB koly vybornemu chladeniu, ale cena to zabila.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Padre
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Padre »

Tak docela mazec. 15.8.jsem u czc objednal 4gb nitro+, byla poslední skladem, do pul hodiny už na eshopu svítilo 0ks a mě v přehledu objednávky svítilo blokace 1ks. Napsal jsem do poznámky, že kartu si vyzvednu 22.8.,17.8. v mailu jsem měl potvrzeno, že karta je skladem a mám jeden kus blokovany, od té doby jsem nedostal žádnou zprávu, dnes koukám do přehledu objednávek a u blokace mi svítí 0ks a že objednávka byla vyfakturovana... To si ze mě snad dělají prdel,zmizela i poznámka, že si to v pondělí vyzvednu osobně...
AMD Ryzen 5600X -- Endorfy Fera 5 ARGB -- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II -- Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black -- ASUS ROG STRIX 6650XT -- Samsung 980 1TB -- Fractal Design Anode Bronze 650W -- Fractal Design Pop Mini Air RGB Black TG Clear Tint -- SAMSUNG ODYSSEY G5 Gaming FreeSync 144Hz - LCD IPS monitor 27" přepastováno Thermal Grizzly Kryonaut 12,5W/mK
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Znedlob »

Z vlastních zkušeností vím, že u CZC se objednávky fakturujou driv než si je vyzvednes, a poté tam máš blokace 0ks. Ja vím, je to blbost, ale takhle to u nich asi funguje. Půl hodiny po objednání jsem měl objednávku vyfakturovanou a zrušit samozřejmě poté nejde.
Padre
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Padre »

No, ja od czc beru věci posledních 12 let určitě, z 90% nakupuju jen tam, a většinou odběr na pobočce a tohle si nepamatuju. Jsem na dovolené mimo EU a přijedu v neděli a protože mi odešla grafika, tak jsem chtěl v pondělí vyzvednout novou a hned začít fungovat, nerad bych se dostal do stavu, že nic nebude...Kdyby aspoň komunikovali po emailu obratem, abych měl šanci třeba udělat novou objednávku halt na 8gb Nitro, když nic jinyho nemají (a to už bych se rozmyslel, jestli nevzit od toho zeleného kriplika gtx 1060 od Zotacu, bulk za 7.700 myslím...
AMD Ryzen 5600X -- Endorfy Fera 5 ARGB -- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II -- Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black -- ASUS ROG STRIX 6650XT -- Samsung 980 1TB -- Fractal Design Anode Bronze 650W -- Fractal Design Pop Mini Air RGB Black TG Clear Tint -- SAMSUNG ODYSSEY G5 Gaming FreeSync 144Hz - LCD IPS monitor 27" přepastováno Thermal Grizzly Kryonaut 12,5W/mK
logingame
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od logingame »

Tak na alze už jsou od MSI jak 8GB tak i 4GB, oba verze jsou drazsi nez v czc, verze 8Gb stojí uplně stejně jako Nitro+, která podle mě malinko vyniká výkonem z regálu. A je tu zase otázka jestli nepřidat pár stovek a jít do 1060... :(
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Znedlob »

Zkus tam spíš zavolat. Mě odpověděli na mail ohledně reklamace až po vyřízení reklamace. :lol: Jinak podle toho co popisuješ, si myslím, že by karta měla dorazit na pobočku podle žádosti, jak si psal (v ponděli).
Padre
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Padre »

Msi je dlouhá, moje karta měla 256mm a dva sestipiny inteligentně shora, takže se v pohodě vešla (relativne), u MSI s 277mm si už fakt nejsem jistý a i když mám vyhlidlou novou skříň, jeste se mi ji kupovat nechce.
Jinak kdybych byl v ČR, tak bych si zavolal, z dovo se mi moc nechce... Napsal jsem dotaz 3h zpátky , ale jak říkáš, odpověď obratem nečekám :-)
Pokud nebude karta v pondělí, k dalšímu vyzvednutí se dostanu až v září, v práci mám blbý směny (asi jako odměnu za 14dni dovoleny) a ještě jedu na služebku...
Zatím koukám, jak to hezky mrzaci zdrazujou, vše jde nahoru, na ceny nejlevnějších gtx 1060 nacpali tu zkriplenou 3gb verzi, a ostatní zdrazili, základní gainward pořád k nesehnani, zbývá ten bulkovy Zotac a nebo za 7.300 8 gb Nitro 470ka,to je fakt max, co bych dal za takhle (ne)výkonnou grafiku, 480ka už taky atakuje 9k a jen tak brzo nebude, to bych si raději připlatil za 1070ku, nějaký ten Gigabyte okolo 12,5k,nez tyto ceny mimo realitu... 470ka za 7k+,1060 za 9k+ a 480ka z říše bájí a pověstí za 8k+...
Ale 1070ka je pořád myslím overkill na to mé občasné hraní, kdy momentálně jen WoT, teď Legion a pokud budou kladné ohlasy, tak Deus Ex a Battlefield 1... Nehledě na fakt, že ty karty jsou taky zbytečně dlouhý všechny...

EDIT abych porad jen nekritizoval, ozvali se z obchodniho, že karta prý byla dána do expedice a v pondělí by měla (ne že bude) být na pobočce k vyzvednutí, tak uvidíme...
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

icebosss píše:můžeš zkusit testnout na něj hodit z vrchu nějakej fan, co by foukal třeba na 600-700 otáček aby nerušil, jestli to pomůže
+- 1st.
Možná když bych dal lepší tu termo-pásku na ty VRM s backplatem aby to vedlo lépe teplo tak by tam byl větší rozdíl.

>>>>INSTAGRAM<<<<
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“