GTX670 nebyl mainstream..660TI byl kram.CageJ píše:HEAD nemáš pravdu .. a čo 660Ti, 670 a 760?
GTX760 prisla pozde a byla taky moc orezana.
Moderátoři: Walker1134, Wilik

GTX670 nebyl mainstream..660TI byl kram.CageJ píše:HEAD nemáš pravdu .. a čo 660Ti, 670 a 760?

Já už ji docela potřeboval. Proti 7850 2GB je to už určitý pokrok.VladimirS píše:tak si ji užívej, nebudeš mít dost

Aha, takže samotná Nvidia (resp. české zastoupení) nám řekne, že nástupcem GTX 960 je 3GB GTX 1060 a potom přiběhne HEAD, který řekne, že to není pravda. Pouč mě, resp. českou pobočku Nvidie, proč to není pravda.HEAD píše:Nahrada za GTX960 je samozrejme GTX1060 6GB.To ze stoji vic je NV u zadku pac oni stejne cilej jejich karty do uplne jinyho segmentu.

Snad neveris tem PR kecum NV.Blue Storm píše: Aha, takže samotná Nvidia (resp. české zastoupení) nám řekne, že nástupcem GTX 960 je 3GB GTX 1060 a potom přiběhne HEAD, který řekne, že to není pravda. Pouč mě, resp. českou pobočku Nvidie, proč to není pravda.
A myslel jsem to právě cenově, btw... nebude tam nic, co by ty karty nahradilo. Prostě si člověk buď koupít GTX 750 Ti, nebo potom až 6GB GTX 1060. Nejlevnější 3GB GTX 1060 začínají aktuálně na 6100 Kč, kdežto nejlevnější GTX 960 se dají i pod 5k a místo GTX 950 není už vůbec nic.

No až na to, že z velké části ovlivňuje cenu grafik právě Nvidia. Nemyslím si, že by jim bylo jedno, že si výrobci nacení GTX 1060 na 10k a zhoršují tak prodeje a neřídí se jejich cenou, takže si naopak myslím, že jsou ty ceny u těch lepších edic nastavené Nvidií hlavně. Ale je to diskutabilní, jelikož do toho nevidíme a Nvidia může mít s výrobci bůh ví jaké dohody.ArgCZ píše:ceny mainstreamu jsou i dnes stejné jako vždy, jen obchodníci/výrobci na to kašlou a karty prodávaj dnes dráž... alespoň u nás, to nemá s nV nic společnýho, ta dala GTX 1060 o 10 USD dráž... to se dá vydýchat snad né

Proč by to nedávalo smysl? Můžou zkoušet, kam až mohou zajít a oba na tom profitovat víc (Nvidia i výrobce). To by vysvětlovalo možná i to, proč ceny některých karet (hlavně těch levnějších edic, třeba Gainward nebo Asus Turbo) stoupají, přičemž kurz dolaru aktuálně klesá (a zvedají se i dolarové ceny právě).ArgCZ píše:mimochodem jak si představuješ ovlivňování cen nVidií? Jako že uvádí 249 USD a ve skutečnosti po tajnu tlačí na výrobce aby stála karta víc? No to nedává smysl.

Taky může být... ale vzhledem k tomu, že se pohybuji mezi Nvidií a i samotnými výrobci v distribuci, tak vím, jaké mohou být dohody, proto si připouštím i to, že to je na domluvě mezi nimi.ArgCZ píše:a já si myslím že její vliv přeceňuješ, naopak bych si já typnul že nVidia si pohlídala hlavně to aby na launch alespoň nějací výrobci nabízeli kartu za doporučenou cenu protože to tady vzhledem k přímý konkurenci bylo potřeba a teď to postupně půjde tam kde to chtějí mít obchodníci a výrobci, to že by na prodeji koncových nereferenček profitovala nVidia jinak než tím že prodá výrobci čip o kterým neví na jakou edici půjde, tomu bych já teda nevěřil, nebo jako jim nV zdražila čipy, plácli si šťastně a dohodli se že to společně zvednou? Tohle nebude žádný přátelský prostředí ale tvrdej business.