Jaký typ připojení zvolit ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
FoGgy
Nováček
Nováček

Jaký typ připojení zvolit ?

Příspěvek od FoGgy »

Dobrý den,

Mám internetového poskytovatele O2 s balíčkem 20/2 reálné hodnoty kolem 22,47Mbps/1,68Mbps. Současně se stahováním nemám žádné výhrady, stahování mám kolem 2,4Mb/s.
Používám modem od O2 Huawei HG622u, který je v dolním patře domu.
V horním patře domu mám Stolní počítač, kde bych chtěl hlavně co nejnižší odezvu, samozřejmě v rámci možností. Hlavní problém je ten, že podle "CMD" s příkazem "ping www.google.com -t", že ping je stabilní 32ms a každých 5-10s vyletí na 832ms.
V horním patře je zapojen počítač přes Wi-Fi adaptér, který mi dělá problémy. Jedná se o TP-LINK tl-wn821n - V4. A ten mi dělá tyto chyby.
Notebook mi přes příkaz v "CMD" problémy nedělá a je stabilní.
Přemýšlím tedy, zda zakoupit PowerLine, nebo znovu Wi-Fi třeba PCI verzi.

Tento rok budeme ještě dělat fasádu, a tak mě napadlo koupit Ethernet kabel a provést to venku. Ačkoliv se budou dělat i okna, tak by to neměl být problém. Ale nevím, zda se to vůbec dá.. Jelikož se bude i zateplovat.

Kdybych zakoupil Ethernet ještě teď a protáhl to venku přežije to ten kabel ? Nevím jaká možnost by byla lepší.. Ještě když se tento dům stavěl, tak telefonica nám to připojila do každého pokoje krabičku, která je nejspíše telefonní. A prý by přes to měl fungovat kabel, ale muselo by se to propojit, jelikož to byla jen příprava. Tudiž nevím, zda by se to dalo využít.

Díky za případné rady.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Re: Jaký typ připojení zvolit ?

Příspěvek od -Vladimir- »

Zdravím,
venku bych to řešil SFP/+ optikou a SFP/+ modulem - přeci jen měď je díky vysoké el.vodivosti méně odolná proti rušení a tak ji radši vidím tam kde rušení není min. tak vysoké - což by mělo být za dveřmi domu...

ideální by bylo mít PC který má integrovanou optickou síťovku (SFP stačí)... ale nežijem v ideálním světě
ignorelist: Stratos (již trvale)
FoGgy
Nováček
Nováček

Příspěvek od FoGgy »

Nevím, zda jste to pochopil správně, nebo jestli to dobře chápu já..

Ale internet od O2 alespoň VDSL 20/2 není veden přes optiku. Kabel bude veden cca. 10-15m.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

chyba na mé straně, myslel jsem si že tam optiku máte... ponechávám zkušenějším, vyznám se max.v některých sítích a i tam je to na otazník... ponechávám znalejším...
ignorelist: Stratos (již trvale)
FoGgy
Nováček
Nováček

Příspěvek od FoGgy »

Kéž by tu optika byla.. : - )

Poradíte tedy někdo něco ?
crazzykiller
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crazzykiller »

No staci ti vobycejnej utp kabel mezi pc a router, jak ho natahnes zalezi na tobe (situaci).
Muzes to udelat na starocecha z okna do okna a az to prestae fungovat koupis novej kabel (15m bude za puldarma). Nejsem stavar, ale do fasady by asi sel nechat zadelat husi krk a pak ho protahnou tam. Otazka je, jak skrz zed. Ja mam treba provrtanej roh ramu plastovyho okna.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“