Dobrý den,
Mám internetového poskytovatele O2 s balíčkem 20/2 reálné hodnoty kolem 22,47Mbps/1,68Mbps. Současně se stahováním nemám žádné výhrady, stahování mám kolem 2,4Mb/s.
Používám modem od O2 Huawei HG622u, který je v dolním patře domu.
V horním patře domu mám Stolní počítač, kde bych chtěl hlavně co nejnižší odezvu, samozřejmě v rámci možností. Hlavní problém je ten, že podle "CMD" s příkazem "ping www.google.com -t", že ping je stabilní 32ms a každých 5-10s vyletí na 832ms.
V horním patře je zapojen počítač přes Wi-Fi adaptér, který mi dělá problémy. Jedná se o TP-LINK tl-wn821n - V4. A ten mi dělá tyto chyby.
Notebook mi přes příkaz v "CMD" problémy nedělá a je stabilní.
Přemýšlím tedy, zda zakoupit PowerLine, nebo znovu Wi-Fi třeba PCI verzi.
Tento rok budeme ještě dělat fasádu, a tak mě napadlo koupit Ethernet kabel a provést to venku. Ačkoliv se budou dělat i okna, tak by to neměl být problém. Ale nevím, zda se to vůbec dá.. Jelikož se bude i zateplovat.
Kdybych zakoupil Ethernet ještě teď a protáhl to venku přežije to ten kabel ? Nevím jaká možnost by byla lepší.. Ještě když se tento dům stavěl, tak telefonica nám to připojila do každého pokoje krabičku, která je nejspíše telefonní. A prý by přes to měl fungovat kabel, ale muselo by se to propojit, jelikož to byla jen příprava. Tudiž nevím, zda by se to dalo využít.
Díky za případné rady.
Jaký typ připojení zvolit ?
Moderátor: Don
- FoGgy
- Nováček

-
- -Vladimir-
- Začátečník

Re: Jaký typ připojení zvolit ?
Zdravím,
venku bych to řešil SFP/+ optikou a SFP/+ modulem - přeci jen měď je díky vysoké el.vodivosti méně odolná proti rušení a tak ji radši vidím tam kde rušení není min. tak vysoké - což by mělo být za dveřmi domu...
ideální by bylo mít PC který má integrovanou optickou síťovku (SFP stačí)... ale nežijem v ideálním světě
venku bych to řešil SFP/+ optikou a SFP/+ modulem - přeci jen měď je díky vysoké el.vodivosti méně odolná proti rušení a tak ji radši vidím tam kde rušení není min. tak vysoké - což by mělo být za dveřmi domu...
ideální by bylo mít PC který má integrovanou optickou síťovku (SFP stačí)... ale nežijem v ideálním světě
ignorelist: Stratos (již trvale)
- FoGgy
- Nováček

-
Nevím, zda jste to pochopil správně, nebo jestli to dobře chápu já..
Ale internet od O2 alespoň VDSL 20/2 není veden přes optiku. Kabel bude veden cca. 10-15m.
Ale internet od O2 alespoň VDSL 20/2 není veden přes optiku. Kabel bude veden cca. 10-15m.
- -Vladimir-
- Začátečník

chyba na mé straně, myslel jsem si že tam optiku máte... ponechávám zkušenějším, vyznám se max.v některých sítích a i tam je to na otazník... ponechávám znalejším...
ignorelist: Stratos (již trvale)
- FoGgy
- Nováček

-
Kéž by tu optika byla.. : - )
Poradíte tedy někdo něco ?
Poradíte tedy někdo něco ?
- crazzykiller
- Začátečník

No staci ti vobycejnej utp kabel mezi pc a router, jak ho natahnes zalezi na tobe (situaci).
Muzes to udelat na starocecha z okna do okna a az to prestae fungovat koupis novej kabel (15m bude za puldarma). Nejsem stavar, ale do fasady by asi sel nechat zadelat husi krk a pak ho protahnou tam. Otazka je, jak skrz zed. Ja mam treba provrtanej roh ramu plastovyho okna.
Muzes to udelat na starocecha z okna do okna a az to prestae fungovat koupis novej kabel (15m bude za puldarma). Nejsem stavar, ale do fasady by asi sel nechat zadelat husi krk a pak ho protahnou tam. Otazka je, jak skrz zed. Ja mam treba provrtanej roh ramu plastovyho okna.