Problém s CD/RW TEAC CD-W552E

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s CD/RW TEAC CD-W552E

Příspěvek od vlada83 »

mam vypalovacku TEAC CD-W552E (5 mesiců) ale hrozne se hlasite ozyvá, hlavne pri kopírování cd na disk nebo instalovani her...je to zralý na reklamaci nebo je chyba jinde???
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Hlasitá cd-romka

Příspěvek od Slezman »

já mám čtečku TEAC 52x zánovní a to máš vidět, když instaluju CoD, asi to nějak blbě vyvážili či co, to je randál jako prase, kombo 48x je tišší. Asi je to daň za rychlost u TEACu, prostě ty otáčky u 52-ky jsou už mazec
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlasitá cd-romka

Příspěvek od roxik »

- asi zbytecna otazka... ale mas ji pevne prisroubouvanou a v rovine, tj. neni "nakrivo"?
- delaji to vsechny media nebo jen nektera?
- u nera je sw drivespeed, kde si muzes nastavit max.rychlost cteni, zkus to tedy snizit o jeden stupen dolu (ja osobne jsem si nastavoval rychlost maximalne na 32x, sice trosku "pomalejsi", ale bylo ticho...)
dnesni superrychle mechaniky (40x ->) odhali rychle spatne vyvazene medium, a pak ruzne drnci/vydavaji neprijemne zvuky....
oldskool pc - xbox - xbox360
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Taky si myslím, že by jsi měl pomocí DriveSpeed v Neru snížit rychlost. Při špatně vyváženém CD a rychlosti 52x si akorát koleduješ o průser.
Bathory
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

ale predsa aj 56x CD-ROMka aj ostatne rýchle mechaniky neroztačaju medium na max.Mne išla 56x na 20x a pri plnom čítani max 40x.56x išla len v Neru CD/DVD Speed.

S toho vyplíva že optymalna rýchlosť je 12x a treba kupovať CD-ROMku nie podla toho že to je TEAC ale podla hlučnosti.V dnešnej dobe je to už za smiešne peniaze. :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Manji píše: S toho vyplíva že optymalna rýchlosť je 12x a treba kupovať CD-ROMku nie podla toho že to je TEAC ale podla hlučnosti.V dnešnej dobe je to už za smiešne peniaze. :)
Hlučnost je jeden z mnoha parametrů, podle kterých si vybíráš to, co se ti víc hodí. Člověk, který stráví spoustu času přehráváním filmů na PC bude preferovat hlavně tichou mechaniku, jinej hodne grabuje audio-video a další potřebuje něco na ochrany, prostě si musíš vybrat to, co potřebuješ nejvíc. Těžko můžu takhle na dálku posoudit, jak hodně je ten tvůj Teac slyšet. Já mám taky Teac a je docela tichej, řekněme do rychlosti 32x.
Bathory
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

no na tu nejvetsi rychlost je fakt nec¨hutne slyset, ale kdyz vypaluju do ty 40 rychlosti tak je docela klid!!! prisroubovana je, ale zkousel sem to pri rozdelanym kompu ruzne nadzvihnout a trochu to pomohlo ale musel sem to drzet rukou a tolik to nerozonvalo jinak dik zkusim ten odkaz v neru!!!
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jestli to taky nechytá vibrace třeba z disků, to se pak chvěje kde co. Mohli by pomoct gumový podložky.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“