Problem s obrazem i po reklamaci, prosim o pomoc / radu.

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
modem
Nováček
Nováček

Problem s obrazem i po reklamaci, prosim o pomoc / radu.

Příspěvek od modem »

Zdravim,

Mam problem pri prehravani videii ve vysokem rozliseni / hrani a to se synchronizaci pixelu v celem radku. Deje se to hlavne v dobe kdy se casto a rychle meni barvy (rychla akce, ci rychly pohyb mysi, hlavne vertikalni pohyb). V priloze najdete screen z videa, kde jde jasne videt problem.

Uz jsem reklamoval graf. kartu, vymenili mi ji, ale problem pretrvava. Nevite nekdo z Vas co to muze byt?

Veci co jsem uz zkousel:
- reinstall driveru
- zandani/vyndani graf. karty
- ocisteni hardwaru
- jine kabely
- jine monitory
- zkontrolovana teplota

Moje sestava:
b85 pro gamer
i5-4590
2x4gb, dd3, 1600mhz
GTX 960 od MSI
SSD 240gb
650W zdroj
win 7, 64bit

- nezkousel jsem jeste upgradnout bios (nejsem si jist zda vyresi problem) a take jsem nezkousel VGA kabel, pouze HDMI a DVI
- zkousel jsem jinaci grafickou kartu (8800GT) behem reklamace a problem uz nepretrvaval, nicmene dali mi uplne novou grafickou kartu, takze jsem celkem zmaten

Budu rad za kazdou radu, pomoc, jsem zoufaly. Pokud potrebujete jakekoli dalsi informace, prosim, ptejte se.

Dekuji mnohokrat!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
dtswiss
Nováček
Nováček

Re: Problem s obrazem i po reklamaci, prosim o pomoc / radu.

Příspěvek od dtswiss »

Mrkni na odkaz
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... it?start=4

Podle obrázku to vypadá na V-sync, v nastavení ovladače grafické karty bys měl mít --- Vertical sync - v české verzi je tam tuším - vertikální synchronizace (mám W10 a všechno EN grafiku mám GTX 980 takže výběr možností nastavení by mělo být stejné) a tam je

Use the 3D application settings - tj. že se to nastavuje ve hře
on, off, Adaptative a Adaptative (half refresh rate)

U videa si nejsem jistej, mám V-sync off a tento problém nemám, používám MPC Home Cimema, u Battlefieldu 4 se mi to stává taky i když mi to jede 100FPS+ ale mrkni na ten odkaz je to tam zhruba vysvětleno , osobně na to kašlu :) , nechci mít při hraní input lag

Tak to vyzkoušej a zkus mrknout na ten odkaz.

Bohužel nemám moc času, tak kdyby někdo chtěl tak to může klidně rozebrat podrobněji :)
modem
Nováček
Nováček

Re: Problem s obrazem i po reklamaci, prosim o pomoc / radu.

Příspěvek od modem »

YEEEES!

No jasne, kdyz zapnu V-Sync tak to dela, bez neho ne... DIKY MOOOC!

Resolved!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“