Vysoké využití RAM
- dragon10
- Nováček
-
Vysoké využití RAM
Zdravím až při poslední době sem začal zjištovat že se postupně zvyšuje pamět RAM. Zapnu PC a mám RAM 27 procent s vším zapnutým co mám snad potom celý čas. O hodinu později mám už třeba využití 54 procent i když vypnu Chrome který podle údajů žere nejvíc stejně se to zvyšuje.
Nenašel sem nic kromě Chrome co by tolik žralo. Mám koupený Windows 10 Home a dneska sem vše přeinstaloval do základu ale problém stále přetrvává. Moje RAM Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133. Zkoušel sem i nějaké věci co jsou na internetu ale nepomohlo.
V nestránkovém fondu mám 4,6 GB momentálně.
Přikládám obrázek asi po hodině co sem tento příspěvek napsal.
Nenašel sem nic kromě Chrome co by tolik žralo. Mám koupený Windows 10 Home a dneska sem vše přeinstaloval do základu ale problém stále přetrvává. Moje RAM Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133. Zkoušel sem i nějaké věci co jsou na internetu ale nepomohlo.
V nestránkovém fondu mám 4,6 GB momentálně.
Přikládám obrázek asi po hodině co sem tento příspěvek napsal.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) dragon10 dne úte 23. srp 2016, 23:10, celkem upraveno 1 x.
- Jackiii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoké využití RAM
Hehe, jako bych četl svůj problém. Zeptám se, co máš za desku?
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- dragon10
- Nováček
-
Desku mám Gigabyte Z170-Gaming K3.Jackiii píše:Hehe, jako bych četl svůj problém. Zeptám se, co máš za desku?
- Srandista
- Začátečník
RAM, ktora neni vyuzivana, je predsa na nic. System si precachuje kade co, u coho ocakava, ze by si mohol do buducnosti chciet. A az bude system tu RAM potrebovat na daco ine, tak si ju zas uvolni.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
- dragon10
- Nováček
-
Tak v mém případě sem tento problém vyřešil. Napíšu to sem kdyby to taky náhodou někomu pomohlo. Ten kdo má základní desku která využívá ethernetový řadič Killer tím pádem i jejich driver našel sem že někomu pomůže aktualizovat tento driver ze stránek výrobce a opravdu to můj problém vyřešilo.
- Jackiii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, můžu potvrdit, že kdysi tohle vyřešilo tento problém. Jenže po updatu win10, co byl se problém objevil znovu.dragon10 píše:Tak v mém případě sem tento problém vyřešil. Napíšu to sem kdyby to taky náhodou někomu pomohlo. Ten kdo má základní desku která využívá ethernetový řadič Killer tím pádem i jejich driver našel sem že někomu pomůže aktualizovat tento driver ze stránek výrobce a opravdu to můj problém vyřešilo.
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Možná se zeptám trochu blbě, ale když se kouknete do procesů a necháte si je seřadit podle využití paměti, tak tam není vidět nic, co by tu paměť takhle žralo? 

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- junglist
- Začátečník
Taky jsem mel tenhle problem. Po Aniversary updatu je potreba opet aktualizovat Killer ovladac. Ja jsem pro jistotu vyradil z funkce celou Killer aplikaci a pouzivam pouze jen ovladac na sitovku.
Michael24:
Ne v procesech to videt neni.
Michael24:
- dragon10
- Nováček
-
Právě že nic vidět nejde no.Michael24 píše:Možná se zeptám trochu blbě, ale když se kouknete do procesů a necháte si je seřadit podle využití paměti, tak tam není vidět nic, co by tu paměť takhle žralo?
- dragon10
- Nováček
-
No právě po anniversary update sem tento problém zaznamenal. Přeinstaloval sem windows 10 z flash disku a vyřešil sem to právě tím co sem psal. Zatím to takhle nechám být ale aspon vím co později děkuji.robuTEKK píše:Taky jsem mel tenhle problem. Po Aniversary updatu je potreba opet aktualizovat Killer ovladac. Ja jsem pro jistotu vyradil z funkce celou Killer aplikaci a pouzivam pouze jen ovladac na sitovku.
Michael24:
- junglist
- Začátečník
Takhle se to chovalo i pred Aniversary updatem se starsi verzi Killer ovladacu. Viz http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=20&t=234981
Ty jsi to asi nepozorval, protoze pred Aniversary updatem jsi mel spravnou verzi ovladace..
Ty jsi to asi nepozorval, protoze pred Aniversary updatem jsi mel spravnou verzi ovladace..